Bo Marki tak mają, że mają cuda Ja od Marka mam kilka cudów, które mnie rozczulają. Ale Henryku, co do zdjęć, to wiem o co Ci chodzi, ale naprawdę nie można nic im zatzucić. Pokazują wszystko, co trzeba. Natomiast ta ostatnia i Mediolobivia haagei var. poelzliana WR 333a - są niesamowite. Zazdroszczę miejsca, możliwości ich zimowania, a teraz pięknych kwiatów!
Ładnie. Pozycje RH 1121 i RH 306 odnotowuje do kajecika pod kątem odrostów/nasion ;)
A ta biaława ostatnia to haagejka jak spod RH 1090 i RH 1094. W pełnym słońcu wygląda całkiem biało. No i te WR 645 to są 'czeskie', znaczy niestety błędne, bo to to samo co te właśnie w/w. białawe. Acz ta z lewej inna, wydaje mi się z tych właściwych pallidek.
Niestety czas rebucjowatych się już kończy - większość kończy kwitnienia a tylko pojedyncze egzemplarze jeszcze będą cieszyć swoimi bajecznie kolorowymi kwiatami.
Niestety z różnych względów nie wszystkie widziałem, nie wszystkie też udało nam się (z żoną) sfotografować. Te które mamy będę tutaj pokazywał niestety z małym poślizgiem...
Takie widoki to już niestety melodia przeszłości:
A to kolejna porcja ayloster, rebucji i mediolobivii czyli tego co mnie cieszyło podczas ostatnich dwu tygodni.
Piękne ale to u ciebie norma.
Szczególnie do gustu przypadła mi Mediolobivia pygmaea var. knizei WR 676a........nie mam,a szkoda.
U mnie mediolobivie i rebutie powoli przekwitają ale za to aylosterki są dopiero w pąkach........coś późno zaczęły,ale to dobrze,
bo dłużej będzie kolorowo.
Za oknami w ostatnich dniach, niezbyt często pokasuje się na dłuższy czas słonko (przynajmniej w Radomiu), a u Ciebie typowo letnie kolory. Super kwiaty, oglądane poprawiają nastrój i humor , oby więcej takich przyjemnych w oglądaniu fotek z kwitnącymi kolorowymi kwiatami roślinami.
Piękne kwitnienia U mnie ajlo dopiero w pąkach ale po kilku dniach patelni w zeszłym tygodniu ostatnie dni zimne i deszczowe więc póki co mogę nacieszyć oczy Twoimi fotkami
Henryku śliczności Mediolobivia pygmaea var. knizei WR 676a jak dla mnie najładniejsza, na drugim miejscu pomarańczowe i na końcu czerwone .
Nie oznacza to jednak ,że są brzydkie ...tez mam kilka czerwonych