Moja nowa wymarzona działka cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9

Post »

Iwonko tak to już jest że stale jest coś do zrobienia , jak się jednego dnia odpuści następnego ma się zaległości.
I potem trzeba nadrobić , systematyczność podstawa naszego życia w każdej dziedzinie.
Szkoda że w kwestii diety już taka konsekwentna nie jestem.
A propo bólu mój tata mówi że jak boli znaczy że człowiek żyje , więc żyjemy ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, widzę że schowek zaczyna się robić. Deszczyk od czasu do czasu pada, ale jest ciepło i nie ma wiatru. Też od rana trochę pourzędowałam w ogrodzie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powoli zaczynam nadrabiać zaległości forumowe .Teraz przyszła kolej na Twoje królestwo .Busz :wink: ta nazwa dobrze mi znana i widoki również :;230 Jak ja kocham takie gęste nasadzenia, a i chwasty nie mają lekko ,żeby sie przebić przez gąszcz roślin. :;230 Widzę Iwonko ,że masz Barona Girod de l'Ain.Różyczka ze starej działki również mnie zauroczyła i gdyby tak miała więcej odrostów to chętnie bym przygarnęła.Trytomy, czy Igły Kleopatry nie chcą u mnie rosnąć zbyt mokro i musiałabym dla nich usypać specjalne kopce z przepuszczalnej ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Tak niedawno kupiłas działke, a wygląda jakbyś ja miała od wielu lat. Wszystko takie zadbane, ułozone, zaplanowane...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,taka niezliczona ilość pięknych roślin w Twoim ogrodzie ,niewiarygodnie szybko zagospodarowałaś swoją działeczkę ,żółta lwia paszcza cudna ,tak je lubię ,teraz możesz spokojnie posiedzieć w ogrodzie i nic nie robić,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Ja weekend na wycieczkach spędziłam, mimo deszczowej pogody, to tam gdzie byliśmy nie padało, a byliśmy nad naszym kochanym Bałtykiem. Spory kawałek wybrzeżem jeździliśmy :tan
Martusiu, masz racje, teraz niewiele robię, często kawka i podziwiam swoją prace, czasem coś przesadzę, czasem coś wymyślę, fajnie tak, mam większe plany, ale na razie kasy nie ma, więc muszą poczekać ;:108
Aniu, tak, tylko, że ja sadziłam mnóstwo roślin, które już rozrośnięte były, ale dziękuję ;:196
Jadziu, ta stara różyczka miewa odrosty, własnie odrost przesadziłam, jak będą, to pytaj trochę później, na pewno podzielę się :wit
Danusiu, no chcę zrobić tak żeby nie było widać tego bałaganu za domkiem, jakiś schowek musi być, sama wiesz ;:108
Gosiu, w kwestii diety mówisz ;:306 , też tak mam, ale co tam, ja lubię jeść dobre rzeczy ;:108
Krysiu, ech to tylko na górze mam busz, na skarpach jeszcze nie ;:306 a trytomy, nie mają u mnie zbyt wiele miejsca przy ziemi, ale dają sobie radę ;:108
Marysiu fontanna jest ale nie zawsze załączona, lubię jak szumi i pluska woda ;:108
Lucynko, aż się wierzyć nie chce, że u Ciebie sucho, wszędzie pada, ale tak , rośliny muszą pić ;:108
Janeczko, deszcz potrzebny już był i to bardzo, tylko boje się, że ta nasza pogoda nie zna umiaru, ja sucho to strasznie, jak pada to ciągle ;:185
Kasiu dziękuje :wit
Elu, jak mi się zdaje, to w tamtym roku miałam i inne lwie paszcze, teraz wszystkie żółte się zrobiły ;:oj
Beatko jak mówiłam, aż się wierzyć nie chce, że nie wszędzie pada, jak u nas tak mokro ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia z działeczki też są :wit
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

A gdzie nad morzem stoi taki Shrek?Ale dziaciaki chyba zadowolone ;:138
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

O rety Ilonko ...nie poznałam Twojego ogrodu. ;:oj
Ale kawał dobrej roboty wykonaliście,
a oczko pięknie wkomponowało się w krajobraz Twojego ogrodu.
fajnie, że spędziliście trochę czasu nad morzem,
ja też byłam niedawno. Zupełnie inne powietrze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu drewutnio w Niechorzu przy latarni :wit
Ewciu, no tak sporo pracy ale i serca w tą działeczkę włożyliśmy, nad morzem uwielbiam spacery, szczególnie jak wieje silny wiatr ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko donoszę,że u mnie nie padało i nie pada ...susza , podlewać trzeba codziennie ręcznie lub wężem..ale to robi tylko skałę z ziemi... ;:131 Spacerów nad morzem zazdroszczę... uwielbiam morze, kiedyś bywałam od dziecka często i miłość pozostała..
Ale możliwości w tej chwili niewielkie ...plażowanie z różnych względów odpada a pobyt tylko dla korzystania z wieczorów,które też obecnie nie takie jak kiedyś...to za mało jak na tak daleką podróż...
Z przyjemnością oglądam zdjęcia znad morza ! I z działeczki przebogatej w roślinność wszelaką również! :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Iwonka cudny ten Twój busz, lubię na niego patrzeć :tan
Wycieczka ;:215
Deszczu to Ci zazdroszczę, u nas dalej sucho, to trochę co popadało to nic nie dało
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wypad nad morze z wnukami super ;:215 musiało być wesoło . Zdjęcia z działki mimo że deszczowe to przepiękne ale szybko Ci zarosła działka pięknymi kwiatami a dopiero zaczynałaś z nią przygodę. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”