Mój mały kawałek raju
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Witaj Krysiu
Śliczna Pastela Pęcherznice od zawsze mi się podobały , nie tylko kwiatki ale i liście
Bodziszek piękny - też mam takiego
Powojnik Utopia
Miłego dnia życzę
Śliczna Pastela Pęcherznice od zawsze mi się podobały , nie tylko kwiatki ale i liście
Bodziszek piękny - też mam takiego
Powojnik Utopia
Miłego dnia życzę
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Krysiu ,chyba widze u Ciebie jaśminowca pełnego kiedyś rósł w ogródku mojej mamy i bardzo na niego choruje
Pęcherznice mnie też sie podobają
Ślicznie u Ciebie jak zawsze .Zdrówka życzę
Pęcherznice mnie też sie podobają
Ślicznie u Ciebie jak zawsze .Zdrówka życzę
Pozdrawiam Alicja
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Piękny i bogaty w rosliny ogród - teraz jest chyba najpiękniejsza pora na zapachy i kolory
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ,zainteresowało mnie drzewko na biało kwitnące ,czy to jaśmin może
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę, a myślałam ,ze wszystkie krzewy lubią przycinanie .Zauważyłam to po moim Snowbelle też nie zakwitły te przycięte łodyżki tylko jedna nowa łodyżka
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Soniu Pastella piękna ładnie się rozkrzewia i puszcza pąki, u mnie oczywiście później niż gdzie indziej w Polsce,ale jestem nią oczarowana. Może nie rozstawaj się jeszcze ze swoją krzewuszką, u mnie kwitnie jak szalona, zobacz
Tereniu witam Cię serdecznie, piękny czas teraz mamy w ogrodach aż chce się tylko podziwiać te cudeńka.Co dzień coś nowego rozkwita. Dla Ciebie małe urocze kwiatuszki Skalnicy
Alu i ja zdrówko Tobie przesyłam, i przepraszam,że tak mało u Ciebie zaznaczam swoją obecność, zimą będzie więcej czasu na pisanie,tymczasem róża Cubana dla Ciebie
Ewa w Dziękuję za odwiedziny tak to najpiękniejszy czas w naszych ogrodach, uwielbiam w nim spędzać każdą wolną chwile, a wszystko tak bujnie się rozrasta, dzisiaj porównywałam zdjęcia z tamtego roku z tym i widzę,że rośliny dają czadu. Pozdrawiam widoczkiem jeszcze kwitnących u mnie Piwonii
Grażynko tak to jest Jaśminowiec Snowbelle, pięknie pachnie i obficie kwitnie, chociaż jak to z Zuzą zauważyłyśmy,marnie przyrasta. Pozdrawiam
Jadziu to mamy z tym Jaśminowcem, wychodzi na to żeby go mało przycinać, ja tylko troszkę jak przekwitnie, ale już drugi rok zakwita na wszystkich gałązkach i to dość obficie, a ten zapach...cudowny. Jadziu poznajesz przyjął się i kwitnie pięknie mam też pytanie czy len się przycina po przekwitnięciu?
Powojnik Rouge Cardinal
Utopia ma coraz więcej kwiatów
Jarzmianka
Hortensja Dębolistna będzie kwitła
Fotosik zaczyna szwankować, niebawem cd.
Pozdrawiam odwiedzających
Tereniu witam Cię serdecznie, piękny czas teraz mamy w ogrodach aż chce się tylko podziwiać te cudeńka.Co dzień coś nowego rozkwita. Dla Ciebie małe urocze kwiatuszki Skalnicy
Alu i ja zdrówko Tobie przesyłam, i przepraszam,że tak mało u Ciebie zaznaczam swoją obecność, zimą będzie więcej czasu na pisanie,tymczasem róża Cubana dla Ciebie
Ewa w Dziękuję za odwiedziny tak to najpiękniejszy czas w naszych ogrodach, uwielbiam w nim spędzać każdą wolną chwile, a wszystko tak bujnie się rozrasta, dzisiaj porównywałam zdjęcia z tamtego roku z tym i widzę,że rośliny dają czadu. Pozdrawiam widoczkiem jeszcze kwitnących u mnie Piwonii
Grażynko tak to jest Jaśminowiec Snowbelle, pięknie pachnie i obficie kwitnie, chociaż jak to z Zuzą zauważyłyśmy,marnie przyrasta. Pozdrawiam
Jadziu to mamy z tym Jaśminowcem, wychodzi na to żeby go mało przycinać, ja tylko troszkę jak przekwitnie, ale już drugi rok zakwita na wszystkich gałązkach i to dość obficie, a ten zapach...cudowny. Jadziu poznajesz przyjął się i kwitnie pięknie mam też pytanie czy len się przycina po przekwitnięciu?
Powojnik Rouge Cardinal
Utopia ma coraz więcej kwiatów
Jarzmianka
Hortensja Dębolistna będzie kwitła
Fotosik zaczyna szwankować, niebawem cd.
Pozdrawiam odwiedzających
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Utopia piękny muszę pomyśleć
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Krzewuszki masz bogato obsypane , piękne.
Moje mniejsze ale też ładnie zakwitły w tym roku, lecz ich kwitnienie już się zakończyło.
Bardzo spodobał mi się powojnik Utopia. Zapisałam sobie go w zeszyciku
Moje mniejsze ale też ładnie zakwitły w tym roku, lecz ich kwitnienie już się zakończyło.
Bardzo spodobał mi się powojnik Utopia. Zapisałam sobie go w zeszyciku
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Dziękuję za śliczne kwiatuszki
Krzewuszka piękna też mam taką tylko jeszcze młoda
Powojniki cudne bardzo mi się ostatnio podobają i to wszystkie .
Krzewuszka piękna też mam taką tylko jeszcze młoda
Powojniki cudne bardzo mi się ostatnio podobają i to wszystkie .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu nie przycinaj lnu daj mu się wysiać będzie go wtedy więcej jak się rozsieje .On kwitnie do samej zimy bez przycinania ma potem coraz dłuższe łodyżki a na nich wciąż parę kwiatków.Ja swojego przycinam dopiero wiosną.Cudna ta variegatowa krzewuszka
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Dorciu powojnik Utopia jest śliczny pięknie się rozrasta i wypuszcza nowe pąki.
Olu krzewuszki już kończą swój pokaz kwiatowy,były obsypane kwiatami, teraz pasuje zrobić im małe strzyżenie.U mnie zwykle wszystko później kwitnie niż w innych rejonach naszego kraju Powojnika polecam piękne ma barwy, mój to młodziak bo od wiosny, ale z zakupionych czterech on i Cardinal są najładniejsze Pozdrawiam
Tereniu tak to już jest z nami ogrodomaniakami wszystko nam się podoba i wszystko byśmy chcieli, dlatego fajnie,że istnieje to FO bo możemy oczy nacieszyć zdjęciami z roślinami,których z jakichś powodów nie posiadamy. Tereniu PW. Pozdrawiam
123katex dzisiaj już okej z fotosikiem, dla Ciebie;
W końcu doczekałam się moja Novalis cudny pąk nie mogę się napatrzeć
Następna pięknotka Jalitah niestety mszyce też ją polubiły, a w tym roku tego paskudztwa u mnie pełno
Artemis już niedługo
PIęknie pachnące goździki
Cubana
Caramella
Dostałam w tamtym roku od Cioci mały korzonek Piwoni, zakwitła jest nie znam nazwy może ktoś rozpozna
Jadziu dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź będę postępować według wskazówek Przesyłam pozdrowienia.
Olu krzewuszki już kończą swój pokaz kwiatowy,były obsypane kwiatami, teraz pasuje zrobić im małe strzyżenie.U mnie zwykle wszystko później kwitnie niż w innych rejonach naszego kraju Powojnika polecam piękne ma barwy, mój to młodziak bo od wiosny, ale z zakupionych czterech on i Cardinal są najładniejsze Pozdrawiam
Tereniu tak to już jest z nami ogrodomaniakami wszystko nam się podoba i wszystko byśmy chcieli, dlatego fajnie,że istnieje to FO bo możemy oczy nacieszyć zdjęciami z roślinami,których z jakichś powodów nie posiadamy. Tereniu PW. Pozdrawiam
123katex dzisiaj już okej z fotosikiem, dla Ciebie;
W końcu doczekałam się moja Novalis cudny pąk nie mogę się napatrzeć
Następna pięknotka Jalitah niestety mszyce też ją polubiły, a w tym roku tego paskudztwa u mnie pełno
Artemis już niedługo
PIęknie pachnące goździki
Cubana
Caramella
Dostałam w tamtym roku od Cioci mały korzonek Piwoni, zakwitła jest nie znam nazwy może ktoś rozpozna
Jadziu dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź będę postępować według wskazówek Przesyłam pozdrowienia.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu właśnie jak oglądam u innych kwitnące krzewuszki, to szybko chcę wyrzucić swoją. Może jeszcze ją przesadzę w inne miejsce. Utopia i Cardinal mają piękne kwiaty. Różami już się możesz cieszyć, różowe z trzykrotką ślicznie się komponują.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Krysiu, czy oba zdjęcia piwonii to ten sam krzaczek?
Bo zdjęcie całego krzaczka wygląda mi na Aleksander Fleming, ale to pojedyńcze to za jasne, takie zbyt pudrowe
Bo zdjęcie całego krzaczka wygląda mi na Aleksander Fleming, ale to pojedyńcze to za jasne, takie zbyt pudrowe