Masz może foto i czy możesz podac mi instrukcję z czego i jak to zrobić, żeby dały radę utrzymać takie donice?
Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
Kitcar mam pytanie odnośnie tych "uchwytów" na doniczki. Czy dobrze widzę, że są te uchwyty wwiercone w mur?
Masz może foto i czy możesz podac mi instrukcję z czego i jak to zrobić, żeby dały radę utrzymać takie donice?
Pozdrawiam Kaśka
- kitcar
- 100p
- Od: 3 sie 2014, o 16:04
Uchwyty to nic innego jak profil stalowy(najlepsze sa słupki ocynk do ogrodzenia dostępne w marketch)przykręcony do sciany 2 dyblami 10 i połaczone(spawane) następnym profilem.jak kolek dobrze siedzi w murze to ciężar skrzynki(skrzynek)spokojnie utrzyma
Pozdrawiam Paweł
W niebie mnie nie chcą,w piekle boją się że nim zawładnę.
Dlatego jestem na tym forum.
Na ulotce powinno być napisane. Z reguły najlepiej działa świeżo przygotowany.bobinka102 pisze:
Ten Substral to do rozcieńczania, roztwór 1% po rozcieńczeniu, tylko teraz nie wiem czy takie rozcieńczone to długo można przechowywać i czy będzie skuteczne później, bo niestety nie mogłam przygotować mniejszej ilości tylko całość bo to w saszetce było?
Dzień dobry
Przepraszam, że wcinam się w rozmowy, ale mam szybkie pytanie, a nie chcę zaczynać nowego tematu. Planuję właśnie zakupy i chciałam się poradzić. Mam taką doniczkę, którą przyczepia się gumowym paskiem do rury. Wymyśliłam, że może w tym roku wsadzę tam coś wiszącego w dół i pnącego w górę.
Czy zda egzamin coś takiego, że np. wsadzę z przodu donicy petunię kaskadową, a z tyłu (puszczone na samą rurę) jakieś pnącza (ewentualnie jakie?)
Dzięki z góry!
Przepraszam, że wcinam się w rozmowy, ale mam szybkie pytanie, a nie chcę zaczynać nowego tematu. Planuję właśnie zakupy i chciałam się poradzić. Mam taką doniczkę, którą przyczepia się gumowym paskiem do rury. Wymyśliłam, że może w tym roku wsadzę tam coś wiszącego w dół i pnącego w górę.
Czy zda egzamin coś takiego, że np. wsadzę z przodu donicy petunię kaskadową, a z tyłu (puszczone na samą rurę) jakieś pnącza (ewentualnie jakie?)
Dzięki z góry!
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Dzięki Kitcar. A te kołki w ścianie montujesz na np. kotwę chemiczną czy jeszcze coś innego?
Pozdrawiam Kaśka
- kitcar
- 100p
- Od: 3 sie 2014, o 16:04
Wszystko wisi na najzwyklejszych kołkach.W sumie na początku zastanawiałem się nad stalowymi kotwami ale przecież tam tona nie wisi.Skrzynka długości 1m to tak na oko 20-25kg. U mnie zdały egzamin zwykłe kołki z marketu pakowane po 25 szt za cale 8-9 złotych.
Pozdrawiam Paweł
Co jak co, ale powiedzieć o surfinii, że jest mało kłopotliwa to małe nadużycie . Piękna owszem, gdyby tylko nie to skubanie. Wiem bo mam większą ilość .
Nie uznałam tego jako kłopot bo pijąc kawkę skubnę tu i tam dla przyjemności
Oj przy większej ilości jest co skubać,ja mam około 50 sztuk na balkonie do tego długie ponad 1,5 metrowe kaskadowe to jak przychodzi obierać zazwyczaj 2 razy w tygodniu to po 4 godziny siedzę i obieram i 2 worki przekwitłych kwiatów są.Ale warto już któryś rok tak mam i nie żałuję.
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak jakoś może moja wyobraźnia mało działa, ale jakby było jakieś foto to można by było coś doradzić .Jolene pisze:Dzień dobry
Dzięki z góry!
pozdrawiam serdecznie Gabrysia