Oczko Magdy.
Re: Oczko MAGDY.
Nie ma zielonego pojęcia odnośnie kupowania na allegro.Faktycznie folia do oczek jest bardzo droga,dlatego trzeba poszukać tańszych zamienników.Moja na razie się sprawdza,a to taka z ogrodniczego.
jacula dlaczego to Cię tak dziwi?Na dnie jest muł ,kamienie,korzenie roślin,jakaś ziemia również.W tym sadzę rośliny.
jacula dlaczego to Cię tak dziwi?Na dnie jest muł ,kamienie,korzenie roślin,jakaś ziemia również.W tym sadzę rośliny.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wymiary folii zależą też od głębokości.grazka100 pisze:magdziu1975 jaką masz folię w Twoim oczku?? Jakiej grubości??
M planuje oczko o wymiarach 6 x 8 (tak mniej więcej), tylko nie mamy pojęcia jaka folia powinna być do oczka takiej wielkości.
Liczysz tak: szerokość oczka+ 2x głębokość + 1m( zakładki dwie po 0,5m) =wychodzi szerokość folii
długość oczka + 2x głębokość + 1m (zakładki dwie po 0,5m) =wychodzi długość folii
Ja liczyłam w ten sposób i wyszło ok.. Kupowałam właśnie taką jak piszesz folię 0,5 (akwen 500) tylko czarną bo chciałam jak najbardziej naturalnie żeby wyszło. Folia jest naprawdę gruba, tylko mocno sztywna i podejrzewam że w chłodny dzień ciężko by było ją ładnie ułożyć, chyba że oczko jest w prostokącie. Ja miałam półkole więc trochę tych zakładek musiałam porobić. Wchodziłam do oczka już parę razy i wszystko jest ok. Nie wiem jeszcze jak zimę przetrwa ale na lepszą nie było mnie stać i musiałabym zrezygnować z oczka.
Nie mam folii typowo do oczek wodnych,jest to najgrubsza folia jaką znalazłam w ogrodniczym.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 sty 2015, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oczko Magdy.
Magdo, prześliczne i piękne oczko. Brak słów jestem pod wrażeniem. Przede mną dużo pracy, ja także przymierzam się do zrobienia oczka wodnego.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 lut 2015, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- masakra0888
- 200p
- Od: 5 paź 2014, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj podoba mi się oczko spora roślinność otoczenie oczka też fajne 

Janku ja posiadam tylko lilie wodne które potrzebują dużej głębokości.Nie są to lilie do oczek wodnych na balkon.
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kiedy aktualizacja? 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 sie 2015, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AurorA pisze:na takiej foli to naprawdę sukces, ale na kolejną zimę już bym nie liczyłmagda1975 pisze:przetrwało pierwszą zimę pomomo uśmieszków mojego męża.
Mam jeszcze pytanie- co to jest glonojad?
No ja Cię proszę ... glonojad to JA ;P