Majreg-ogródek działkowy
Re: Majreg-ogródek działkowy
A to dziwne, że u Ciebie później kwitnie, bo ja przecież mieszkam na terenie co to niedźwiedzie polarne zaglądają i wszystko zawsze najpóźniej wyłazi i kwitnie.
Biały dyptan mam na działce rodziców, tylko jakiś taki wątławy jest. Na swoją działkę hoduję białą siewkę w doniczce, bo jakoś miałam zawsze więcej szczęścia do różu.
Czyściec w tym roku dorodny jakiś. Nawet mi się spodobał
Festiva i moje raciczki w tle, trochę ucięte co by nie było widać stanu paznokci
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich na moje zagonki
Biały dyptan mam na działce rodziców, tylko jakiś taki wątławy jest. Na swoją działkę hoduję białą siewkę w doniczce, bo jakoś miałam zawsze więcej szczęścia do różu.
Czyściec w tym roku dorodny jakiś. Nawet mi się spodobał
Festiva i moje raciczki w tle, trochę ucięte co by nie było widać stanu paznokci
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich na moje zagonki
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
A jakoś tak mnie ostatnio portulaka zachwyciła. Zakwitła na moim babcinym krześle
Największy mój problem jest taki, że mam w sumie 3 działki (w tym 1 moja, 2 rodziców i taras z ogródkiem przy domu. Sporo ale w kilku miejscach i czasem biegam od jednego do drugiego zamiast mieć 1 piękny duży ogród,o którym zawsze mi się marzyło. Byłoby o niebo łatwiej, a i czasu na fotki więcej.
Największy mój problem jest taki, że mam w sumie 3 działki (w tym 1 moja, 2 rodziców i taras z ogródkiem przy domu. Sporo ale w kilku miejscach i czasem biegam od jednego do drugiego zamiast mieć 1 piękny duży ogród,o którym zawsze mi się marzyło. Byłoby o niebo łatwiej, a i czasu na fotki więcej.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ulka witaj oj piękny ogród a jak to sama określiłaś zagonki dopieszczone , będę zaglądać bo bardzo mi się u Ciebie podoba .Róża pnąca to nie przypadkiem. Westerland
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witam piszesz że fotografia nie jest twoją mocną stroną a tymczasem pokazałaś tyle pięknych fotografii.
Pięknie skomponowana rabata z kamieniami, wszystko zadbane i wypielęgnowane.
Będę zaglądać bo jest co podziwiać.Widać że roślinkom u ciebie dobrze.Pozdrawiam
Pięknie skomponowana rabata z kamieniami, wszystko zadbane i wypielęgnowane.
Będę zaglądać bo jest co podziwiać.Widać że roślinkom u ciebie dobrze.Pozdrawiam
Witajcie dziewczynki
Zagonki pucuję, ale nie wiem czy to dobrze, bo przy okazji często zdarza mi się wypucować nowe nabytki,o których zapominam, a które jeszcze nie wylazły z ziemi albo samosiejki .
Marzenko, róża najpewniej Westerland, choć kupowałam ją dawno i bez nazwy, ale też mi tak pasuje .
Olu, zdjęcia robione telefonem.Muszę się ostro nagimnastykować żeby był jakiś efekt. Jak ogladam super fotki na innych wątkach to marzy mi się porządny aparacik ale na dzień dzisiejszy poza zasięgiem mojej kieszeni .
A to moje dzisiejsze fotki.
Pustynniki
bungei( w tamtym roku zdecydowanie lepiej kwitł)
i romance
Ten jeszcze nie rozkwitł całkowicie, ale będzie chyba ładniejszy
tawułki
i nie wiem co to jest , rumian???
aster nowoangielski
Niektóre fotki np. pustynników robię na działce swojej mamy, która przylega do mojej własnej. Są połączone, pełna symbioza . Niemniej jednak kwiaty to mój rewir i to ja się nimi zajmuję na obu działkach. Ziemia na tej drugiej działce pozwala sadzić mi rośliny bardziej sucholubne. Na mojej podłoże zostało wymienione i trzyma wilgoć, ale rośliny typu lewizja, pustynniki, delospermy szans na przetwanie u mnie nie mają więc hoduję je niejako "po sąsiedzku" .
Pozdrawiam .
Ula
Zagonki pucuję, ale nie wiem czy to dobrze, bo przy okazji często zdarza mi się wypucować nowe nabytki,o których zapominam, a które jeszcze nie wylazły z ziemi albo samosiejki .
Marzenko, róża najpewniej Westerland, choć kupowałam ją dawno i bez nazwy, ale też mi tak pasuje .
Olu, zdjęcia robione telefonem.Muszę się ostro nagimnastykować żeby był jakiś efekt. Jak ogladam super fotki na innych wątkach to marzy mi się porządny aparacik ale na dzień dzisiejszy poza zasięgiem mojej kieszeni .
A to moje dzisiejsze fotki.
Pustynniki
bungei( w tamtym roku zdecydowanie lepiej kwitł)
i romance
Ten jeszcze nie rozkwitł całkowicie, ale będzie chyba ładniejszy
tawułki
i nie wiem co to jest , rumian???
aster nowoangielski
Niektóre fotki np. pustynników robię na działce swojej mamy, która przylega do mojej własnej. Są połączone, pełna symbioza . Niemniej jednak kwiaty to mój rewir i to ja się nimi zajmuję na obu działkach. Ziemia na tej drugiej działce pozwala sadzić mi rośliny bardziej sucholubne. Na mojej podłoże zostało wymienione i trzyma wilgoć, ale rośliny typu lewizja, pustynniki, delospermy szans na przetwanie u mnie nie mają więc hoduję je niejako "po sąsiedzku" .
Pozdrawiam .
Ula
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Pustynniki piękne , ten romance mnie zauroczył , tak wpada na zdjęciu w złoto , ciekawe jaki będzie po rozwinięciu...
Pokaż go potem w pełnej krasie...
Róża I KLASA...Choruję właśnie na taką żeby się ładnie pięła...Na jesień będę coś myśleć w tym temacie...
Róża I KLASA...Choruję właśnie na taką żeby się ładnie pięła...Na jesień będę coś myśleć w tym temacie...
Olu, już się robi, Romance się trochę ruszyłOla2310 pisze:Pustynniki piękne , ten romance mnie zauroczył , tak wpada na zdjęciu w złoto , ciekawe jaki będzie po rozwinięciu...
Ułamała mi się gałąź tej róży. Wsadziłam ją pod butelkę. A nóż widelec się ukorzeni. Siedzi już ze 3 tyg i cały czas zielona.
A to moja piwonia, zakupiłam ją z miesiąc temu, z patyczka wyrosło coś takiego
Hibiskus jednoroczny
Chyba lubię kolorek pomarańczowy
Trójsklepka, z daleka taka sobie, ale bardzo fotogeniczna.
No i mój tricolor, który włazi dosłownie wszędzie...
Dalia, miała być miniaturka.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
-
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Ten rumian to nazywa się chyba złocień,tylko nie wiem jaki.
Czy hibiskus jednoroczny rozmnaża się z nasion ?
Kotek bardzo fotogeniczny .Już gotowy do transportu.
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Pustynniki cudo Chyba też sobie je sprawię, tylko w innym kolorze
Pozdrawiam Asia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak bym tego nie ujęła, bo fotki bardzo udane !!majreg pisze:... fotografia nie należy do moich mocnych stron ...
A poza tym aparat to tylko pośrednik między nami a Twoim ogrodem
Ja ogrodowa jeszcze nie jestem, ale z podziwem i zachwytem podglądam ogrody innych,
a u Ciebie będę miała co podziwiać, bo i duuużo, i różnorodnie, i pięknie
No i pomimo dużej ilości roślinności - jakiś taki ład i harmonia u Ciebie panuje
I od razu muszę Cię przepytać
Co to jest ??
Może dla Ciebie to pytanie z gatunku 'dlaczego sól jest słona' ...
ale ja się dopiero ogrodowych roślinek uczę, więc bądź wyrozumiała
Pozdrawiam i zapraszam
Trójlist . Polecam Jolu. Bardzo przyjemny kwiatek i niekłopotliwy w uprawie.JolantaG pisze:Co za cudo .
-- 15 lip 2015, o 16:59 --
Witaj Hibiskus, tak z nasion go rozmnożyłam. Wysiałam w tym roku, ale chyba drugi raz nie powtórzę, bo jest tylko z bliska ozdobny i kwiatki otwierają się na 1 dzień.klon pisze:Ten rumian to nazywa się chyba złocień,tylko nie wiem jaki.
-- 15 lip 2015, o 17:00 --
Do piachu z nimi i trzeba tylko nakryć szkiełkiem na zimę, żeby ich nie zalało. I rosną jak pokrzywyasia124 pisze:Pustynniki cudo Chyba też sobie je sprawię, tylko w innym kolorze
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek