Ruda2011 mój mąż nie jest kowalem ,a to nie reklama handlowa ,mój mąż jest zwykłym pracownikiem fizycznym ,i nie ma żadnego zakładu ,miał okazje wyciąć bramkę ,teraz zrobił mi płotek ,nie wiedziałam że tyle szumu zrobi ten płotek ,jedni pokazują donice drewniane i jest dobrze ,a ja chciałam pokazać płotek jaki zrobił mi mąż na imieniny po roku czasu,czy to grzech?
Usunięto treść niezwiązaną z tematem wątku, pomid.
Magda30 ,płotek naprawdę super, w sprzedaży takich nie ma,widać ze to ręczna robota,jak się chce to można wiele.
Ruda2011- takie paletki plastikowe na doniczki tez zdobyłam przez przypadek,ale wiem już ze warto na wiosnę pojechać do większych sklepów ogrodniczych jak mają dostawy kwiatów,bo panie po wypakowaniu wyrzucają cała masę takich paletek,albo leża po kątach i można sobie je zabrać(informacja dla wszystkich jeśli ktoś zainteresowany),:)
Witam. Na forum jestem od jakiegoś czasu ale nie udzielam się zbyt dużo bo nie wiele wiem . Ale przyszedł czas żeby podzielić się trochę tym co zrobiłem... Jest parę rzeczy ale zacznę może od studni. Kręgowa studnia szpeciła ogród więc ją trochę zabudowałem. Może nie idealnie ale chyba ma to swój urok - ocenę pozostawiam Wam
Tomku przyłączam się do pochwał. Sama mam paskudztwo betonowo-blaszane, miałam zamiar pomalować ją chociaż na brązowo, ale taka obita gontem wygląda super i chyba nie jest to takie trudne do wykonania?...
Trudne jak najbardziej nie jest. Całość jest ze starych desek, daszek z płyty OSB a na to gont. Jak będę miał trochę czasu to wrzucę fotki konstrukcji daszku. Z tego co pamiętam to tylko kantówki brałem z tartaku.
Jeśli lubisz to bez większej filozofii zrobisz stół z desek i krawędziaków łącząc je wkrętami fosfotyzowanymi lub konfirmantami, ewentualnie jak trzeba to dodatkowo dajesz kątowniki. Robiąc samemu koszt maleje Ci do 1/4 ceny tanich mebli sklepowych
Ja się pochwalę moim koszem na trawę uszytym z plandeki i siatki do wzmacniania ścian z włókna szklanego Dolną ramę zrobiłem z pręta gwintowanego 6mm. Reszta jak widać Jeśli ktoś będzie miał zamiar coś takiego zrobić, to polecam wybrać jednak bardziej "szmaciany" materiał, jakąś tkaninę techniczną Pojemność ok. 90 l zbitej trawy Po wysypaniu jest pełna taczka budowlana. Dobrze by było jeszcze zrobić suwak z tyłu i wysypywać przez tylną ściankę (z powodu kształtu). Przy szyciu radzę założyć rękawice, bo siatka z włókna szklanego trochę gryzie. A teraz zdjęcia:
Kupiona w ogrodniczym. Najgrubsza jaka była Szyłem niezbyt estetycznie, bo nie chciałem, żeby dziury po igle mi się połączyły Jeśli się rozpadnie (mam nadzieję, że nie ) to zrobię sztywny i jeszcze większy z wysuwaną podłogą A tymczasem mam nadzieję, że wytrzyma... Niestety nie mogłem nigdzie w okolicy dostać mocnej tkaniny