Zapewne opóźnię kwitnienie, jednak dzięki temu roślina zyska bardziej zwarty pokrój. Doniczka 20 cm. W obwodzie 45

"Przód" i "Tył"

- i na dodatek śliczne. Kolor i kształt kwiatu, jest m/w zgodny z ofertą Sprzedawcy ?Kolejna Hybrydka pokazała kwiaty![]()
![]()
![]()
Kolor kwiatu zależy od wielu czynników: nawóz, substrat, woda, i najważniejsze - słońce.AleksandraBdg pisze:Mieczysławie, kwiat pod względem formy zgadza się z opisem, jednak kolor miał być bardziej kremowy, a te czerwone maziaje powinny być w środku płatków kwiatowych.
- tego w najbliższych dniach, naszym pupilkom nie powinno brakować, oby tylko zbyt wysokie zapowiadane temperatury im nie zaszkodziłyKolor kwiatu zależy od wielu czynników: / ... / i najważniejsze - słońce.
AleksandraBdg ma rację.Adenium powinno być już nawożone gdy były wykształcone 2 listki,gdyż jak już zostało wspomnione podłoże kokosowe jest jałowe.magsonia pisze:Moje adenium wysiane 18 maja słabo rośnie praktycznie stoi w miejscu. Dziś zajrzałam do ich korzonków. Są słabo rozwinięte. Podlewałam je dopiero gdy całkowicie przeschło podłoże. Rosły we włóknie kokosowym z perlitem. Całość wygląda tak:![]()
Czy możliwe jest, by miały za sucho? Proszę o jakiej rady.