Cebulowy zawrót głowy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cebulowy zawrót głowy
Truskaweczki mniam mniam
Dorotko u Ciebie jest wszystko
Dorotko u Ciebie jest wszystko
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu lubię różnorodność, dlatego u mnie wszystkiego po trochu, mydło i powidło.
Dziś liliowo, bo już się rozkręcają:
Ladylike
Niska pomarańczowa nn
Bordowa niska nn
I taki, tez bez nazwy:
wysoka czerwona
niska bordowa
Dziś liliowo, bo już się rozkręcają:
Ladylike
Niska pomarańczowa nn
Bordowa niska nn
I taki, tez bez nazwy:
wysoka czerwona
niska bordowa
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
- 1000p
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
Kolorowo, pięknie i smakowicie- nic tylko się zadomowić na stałe na Twoim wątku Jak sadziłam cebulki lilii od Ciebie, to też trochę łusek mi się ,,przypadkiem" oderwało... zobaczymy- może coś z nich wyrośnie...
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Pięknie u Ciebie, szaleństwo kolorów ,to lubię
-
Dorotko piękne rośliny pokazujesz Lilie - te dwukolorowe cudowne.A kanna o bordowych liściach w jakim kolorze kwitnie?- tez mam taką.Cudne rosliny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
W istocie widać u Ciebie prawdziwy " cebulowy zawrót głowy" i to, jak dotąd, w kolejnych porach roku.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne lilie
Dorota u mnie te truskawki od Ciebie dopiero zaczynają.Moje stare na agrotkaninie już kończą.A Twoje są na malutkim poletku bez agro.I dopiero zaczęły.Też są oblepione owocami
Dorota u mnie te truskawki od Ciebie dopiero zaczynają.Moje stare na agrotkaninie już kończą.A Twoje są na malutkim poletku bez agro.I dopiero zaczęły.Też są oblepione owocami
-
- 1000p
Kelpie czasem niechcący oderwie się jakaś łuska, wtedy dobrze że jest taka możliwość uzyskania nowych cebulek. Wprawdzie trzeba trochę poczekać na kwitnienie, ale cierpliwość zostaje nagrodzona gdy lilia zakwitnie.
patusia336 witam po raz pierwszy w moim wątku. Jeśli lubisz cebulowe to na pewno ci się spodoba.
Magdula141 wiem Wandziu, że lubisz dwukolorowe lilie i gdy tylko jakaś zakwita zaznaczam. Kolor kwiatów canny jak na razie pozostaje niespodzianką, bo kłącza dostałam tej wiosny od znajomej i nie zapytałam o kolor kwiatów.
plocczanka dobrze, że cebulowe to nie tylko tulipany, bo sezon dawno byłby zakończony.
jola1313 To masz przedłużony sezon truskawkowy. U mnie jeszcze mnóstwo owoców na krzaczkach, chociaż codziennie zrywam minimum 3 kg. Jeszcze się nie przejadły, więc jest ok. Najlepiej schodzi koktajl.
patusia336 witam po raz pierwszy w moim wątku. Jeśli lubisz cebulowe to na pewno ci się spodoba.
Magdula141 wiem Wandziu, że lubisz dwukolorowe lilie i gdy tylko jakaś zakwita zaznaczam. Kolor kwiatów canny jak na razie pozostaje niespodzianką, bo kłącza dostałam tej wiosny od znajomej i nie zapytałam o kolor kwiatów.
plocczanka dobrze, że cebulowe to nie tylko tulipany, bo sezon dawno byłby zakończony.
jola1313 To masz przedłużony sezon truskawkowy. U mnie jeszcze mnóstwo owoców na krzaczkach, chociaż codziennie zrywam minimum 3 kg. Jeszcze się nie przejadły, więc jest ok. Najlepiej schodzi koktajl.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
- 1000p
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
Następna porcja piękności ta wielokolorowa cudowna
-
- 100p
- Od: 5 mar 2015, o 18:14
Dorotko, a co to za odmiana truskawek taka późna? Ja swoich tez już nie mam.
Znasz się na cebulach jak nikt, mogłabys mi doradzć? Kupiłam wiosną w doniczkach narcyzy i hiacynty. Kiedy przekwitły dałam w kąt na podwórko i zapomniałam o nich. Dzis je znalazłam. Te wyschnięte wyczyściłam i posadzę jesienią. Ale wiekszość hiacyntów i kilka narcyzów ma jeszcze żywe korzenie i kilka jaby wypuszczało listki. Co z nimi zrobić? Do ziemi czy oberwać z korzeni? Boję się, że w ziemi zaczną mi rosnąć jak będą miały mokro.
Znasz się na cebulach jak nikt, mogłabys mi doradzć? Kupiłam wiosną w doniczkach narcyzy i hiacynty. Kiedy przekwitły dałam w kąt na podwórko i zapomniałam o nich. Dzis je znalazłam. Te wyschnięte wyczyściłam i posadzę jesienią. Ale wiekszość hiacyntów i kilka narcyzów ma jeszcze żywe korzenie i kilka jaby wypuszczało listki. Co z nimi zrobić? Do ziemi czy oberwać z korzeni? Boję się, że w ziemi zaczną mi rosnąć jak będą miały mokro.
Pozdrawiam :) Marzena
"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
-
- 1000p
Wandziu naprawdę tak podobają Ci się te wielokolorowe? Ja też je lubię, ale gdybym miała wybrać ulubioną to miałabym problem.
Marzenko cebulki wyjmij z ziemi, osusz (nie na słońcu), oczyść i przechowaj do czasu sadzenia w suchym miejscu. Posadź tak jak polecane i na pewno się nie zmarnują. Te późne truskawki to marmolada, szczerze polecam, owoce ogromne i bardzo plenna odmiana.
Na dobranoc, wieczorowe zdjęcia lilii św Antoniego (Józefa) i takiej pomarańczowej gigantki (170cm i olbrzymie kwiaty):
Marzenko cebulki wyjmij z ziemi, osusz (nie na słońcu), oczyść i przechowaj do czasu sadzenia w suchym miejscu. Posadź tak jak polecane i na pewno się nie zmarnują. Te późne truskawki to marmolada, szczerze polecam, owoce ogromne i bardzo plenna odmiana.
Na dobranoc, wieczorowe zdjęcia lilii św Antoniego (Józefa) i takiej pomarańczowej gigantki (170cm i olbrzymie kwiaty):
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu