Truskawki - cz.3
Re: Truskawki - cz.3
Z naszych obserwacji to już z 2letniej zadbanej truskawki z 1kg owoców się zbierze, 280 krzaków dla siebie? W sumie czemu nie
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam 70 krzaczków, owoców wystarcza dla naszej 4 osobowej rodziny. Nie żałujemy sobie zjadając na bieżąco i wystarcza jeszcze na kompoty, dżemy i mrożony mus. Wszystko zależy od odmiany.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Ja z 50 krzaczków zbieram koszyk dziennie na bieżąco do zjedzenia czy na ciasto jest ale żeby z tego słoików na robić to już niestety za mało dlatego z ogrodu wywędrują na pole i w większej ilości.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- farmer123
- 100p
- Od: 29 gru 2014, o 12:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja ze swoich wspomnianych 140 krzaczków w czasie pełnego owocowania po 2 dniowej przerwie bez zbierania na trzeci dzień zebrałem 1kg 75 dag a tak codziennie to około 0,5 kg ale nie wiem jak u was starca na 4 osoby jak ja te pół kilo ze śmietaną zrobie to dwie miseczki na zupę wyszło i sam bym takie ze 3 zjadł ale dodam że truskawki uprawiam 1 rok były sadzone w sierpniu zeszłego roku i marne plony jeszcze to tak dl usprawiedliwienia
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
farmer123 no tak, jak masz marne plony, to nie dziwię się, że mnie się dziwisz.
Z moich 60 krzaczków w piątym roku zbierałam po 2 kg co drugi dzień - oczywiście w szczycie owocowania. Potem po ok kilogramie, a ostatnio już miseczkę do kompotu ;) Żal mi likwidować, ale starość nie radość.
Jeśli posadzę więcej, to pracy sobie tylko narobię
Z moich 60 krzaczków w piątym roku zbierałam po 2 kg co drugi dzień - oczywiście w szczycie owocowania. Potem po ok kilogramie, a ostatnio już miseczkę do kompotu ;) Żal mi likwidować, ale starość nie radość.
Jeśli posadzę więcej, to pracy sobie tylko narobię
pogadamy za rok albo najlepiej dwa. Co tam zakwasy po zbieraniu...farmer123 pisze:dodam że truskawki uprawiam 1 rok były sadzone w sierpniu zeszłego roku
Grazka posadź na podwyższeniu. Naprawdę dobry pomysł
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 maja 2015, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przypomniałam sobie to miały być toskanie, ale one kwitną na różowo a moje kwitną na biało i wcale nie wyglądają na pnące. Kiedy puszczą pędy
Roślina nie musi być Kwiatem, by cieszyć.
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tym roku tez kupiłam na różowo kwitnące, ,maja ciemnozielone liście. Owoce takie sobie, kwaskowate. Chyba jakiś mutant popromienny mi się trafił ;)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- ERNRUD
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2010, o 00:09
Dalsza część dyskusji: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=88364