Sundaville (-, Dipladenia) - Cz. 1

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Agnieszka, u mnie w taki sposób padły 4 sandaville :evil: W tamtym roku trzymałam 2 w garażu i przeżyła tylko 1. Przez lato stała na zewnatrz i miała tylko małe dzikie listeczki bez kwiatów. Od 2 tygodni mam ją w domu i zaczęły rosnąc jej nowe większe liście. Zobaczę co dalej.
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

moja na polu rosła łądnie choć zakwitnąć nei zdążyła
teraz stoi a własciwie wisi w domu

cóż lepszych warunków nie mogę jej zapewnić
zastanawiam się tylko czy podcinać czy nie...
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Początkiem października :lol: Najlepiej jednak ukorzeniły mi się najgrubsze szczepki. Tylko czy ona teraz w doniczce ruszy :( żółknie bidula :(
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52

Post »

Mówiąc o tym ze nie lubią towarzystwa miałam na myli tylko sadzonki do momentu ukorzenienia się.
Nela.....przecudnej urody są te woje panienki.Oby udało Ci sie je przezimować. Ja będę próbowała już 4 rok.Zawsze ponosiłam klęskę.Tym razem wzięłam już we wrześniu do mieszkania ,jeszcze przed tymi zimnymi dniami .Owszem zrzuca liście ale nie w tak błyskawicznym tempie jak poprzednie lata..Trzymana cały czas w domu i w hydroponice(ukorzeniona przeze mnie w zeszłym roku) prawie nie zrzuca liści.Kilka dni temu opadł jej ostatni kwiat.
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18

Post »

Moja sandaville jeszcze nie kaprysiła a wręcz przeciwnie bardzo szybko rośnie. mam tylko nadzieję, że ta dobra passa nie odejdzie wraz z zimą :oops: Obrazek
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katrina........nie powinny żółknąć tak młode roślinki. Może za dużo podlewasz? Albo coś złapały :( .....długo już siedzą w ziemi?

Madziu jak na razie dzielnie się trzyma Twoja ślicznota , oby tak dalej.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Tereso, zaczęły żółknąć na drugi dzień od wsadzenia w ziemię :( Na szczęście tylko w dwóch sadzonkach. Oberwałam i (tfu, tfu) na razie nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja sundaville zabrana z balkonu w połowie września niestety traci coraz więcej liści i na dzień dzisiejszy wygląda tak

Obrazek Obrazek

Natomiast trzymana od szczepki w domu w hydroponice trzyma sie dzielnie

Obrazek Obrazek

ukorzenione szczepki w tym roku

Obrazekzdjecie zrobione miesiąc temu
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Teresko po jakim czasie na twoich szczepkach włożonych do wody
pojawiają się korzonki?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...... po około miesiącu.Ostatnie trzy sztuki stoją już ponad miesiąc i korzonków nie widać :(
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18

Post »

U jednej z moich szczepek pojawiły sie korzenie :) po 1,5 tyg. :D Chwalę się, ponieważ jestem b. dumna ze swoich maleństw :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
bramante
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 lis 2008, o 17:28

Post »

Witam :)

Wreszcie Dzięki Waszemy forum udało mi się zidentyfikowac moja tarasową miłosc ;)

Dostałam SUNDAVILLE na urodziny , to były 2 malenskie sadzonki składajace sie doslownie z 2 listków i pączka. Zasadziłam do donicy na dworze i przez całe lato pieknie sie rozłosła, bez zadnych problemów, kwitnie do dzis .
Fotka zrobiona 2 dni temu, połowa listopada a ona ciągle nowe pąki puszcza. Liscie niestety jej zzołkły nieco i kwitnienie nie tak obwite jak latem ale IMHO ciagle robi wrazenie .
No i boje się zimy, stoi ciagle na dworze, nie wiem co z nią zrobic, czy w domu zimowac czy w jakims zimnym pomieszczeniu
będę wdzieczna za pomoc
http://lh5.ggpht.com/_i_KcYHBRtOg/SR8Cq ... s800/2.jpg
pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu...jesteś farciara :lol: juz po 1,5 tygodnia korzonki..........super!!!!!!!!!!!!
Raczku.....pierwsze objawy korzonków to maleńkie białe punkciki....a te "włochacze" hmmmm wygląda mi to na glony,ale może sie mylę.Moje ostatnie 2 szczepki stoja już w wodzie 2 miesiące a korzonków ani widu a ni słychu :( W jednej sadzonce wydłużył się pęd a korzonków niet.
Bramante....witaj wśród zakręconych sundaville.Jak na tą porę twoja trzyma sie dzielnie.Zimy jednak na zewnątrz nie przeżyje.Może okażesz się szczęściarą i przetrzymasz ja do przyszłego roku.....życzę powodzenia!!!!!.Mnie się nie udało tego zrobić przez 4 lata :( co do oleandra to zapytaj Czarodzieja on tu jest expertem.
Teresa
------------
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”