Kobea i jej uprawa cz.4
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Moje w gruncie od tygodnia.
Alicja
Alicja
Cześć
w zeszłym roku przygodę przyrodniczą na balkonie zaczęłam z powojnikiem ( ta przygoda trwa nadal;) ) ale postanowiłam dodać na balkon coś jeszcze i zakupiłam sadzonki kobei fioletowej ( podobno) , moje pytanie, wiem że to pnącze,ale czemu pnącze nie miałoby się piąć w dół? czyli u mnie kobea zwisa sobie ( jeszcze nie tak zupełnie ) ale w dół, czy ma szanse na dobry rozwój, ktoś ma podobne doświadczenia
w zeszłym roku przygodę przyrodniczą na balkonie zaczęłam z powojnikiem ( ta przygoda trwa nadal;) ) ale postanowiłam dodać na balkon coś jeszcze i zakupiłam sadzonki kobei fioletowej ( podobno) , moje pytanie, wiem że to pnącze,ale czemu pnącze nie miałoby się piąć w dół? czyli u mnie kobea zwisa sobie ( jeszcze nie tak zupełnie ) ale w dół, czy ma szanse na dobry rozwój, ktoś ma podobne doświadczenia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lip 2012, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki, pozdrawiam, postaram się zdawać foto relację, na razie sadzonki na balkonie są od tygodnia i się "przyjmują"
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 kwie 2015, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zauważyłam dzisiaj na mojej jednej kobeii dwa duże pąki kwiatowe, a na następnych dwóch sporo mikro pąków
Jestem w szoku, zawsze zbierały się do kwitnięcia moje kobee tak okolo września,pażdziernika a tu czerwiec i juz pąki kwiatowe.
Jestem w szoku, zawsze zbierały się do kwitnięcia moje kobee tak okolo września,pażdziernika a tu czerwiec i juz pąki kwiatowe.
Każdy czasem przegrywa.
? Każdy? Być może ? ja nigdy.
Pozdrawiam, Kasia
? Każdy? Być może ? ja nigdy.
Pozdrawiam, Kasia
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Magda, ja miałam w ubiegłym roku kobeę dosadzoną do róży pnącej, u mnie ten sposób się nie sprawdził.
Kobea zarastała mi różę, pod koniec sezonu musiałam walczyć o przestrzeń dla róży.
Musisz od początku pokazać jej swoje miejsce, dobry sposób to dosadzić do klematisów, po ich przekwitnięciu zasłaniają uschnięte, brzydkie miejsca.
Pozdrawiam
Kobea zarastała mi różę, pod koniec sezonu musiałam walczyć o przestrzeń dla róży.
Musisz od początku pokazać jej swoje miejsce, dobry sposób to dosadzić do klematisów, po ich przekwitnięciu zasłaniają uschnięte, brzydkie miejsca.
Pozdrawiam
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- julcia03
- 100p
- Od: 17 mar 2014, o 13:05
Moje kobee kwitną od dwóch tygodni. Pierwsza zakwitła fioletowa, która podobno zakwita później.
Mnóstwo pąków zawiązują będzie wysyp kwiatów.
Mnóstwo pąków zawiązują będzie wysyp kwiatów.
Mój ogród,moja duma.
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam z niecierpliwością na wasze kwiatki U mnie to jeszcze trochę potrwa ale jestem dobrej myśli.Jak na razie uszczykuję na wysokości 2m, bo taką wysokość ma kratka.Wyżej będę musiała wiązać sznurki.
- julcia03
- 100p
- Od: 17 mar 2014, o 13:05
Mój ogród,moja duma.
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Moja rośnie i rośnie, kwiatów nie widać. Zastanawiam się czy w ogóle zakwitnie.