Sukulentowy Meksyk - ejacek
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulentowy Meksyk - ejacek
I robaczki!
Diabeł tkwi w szczegółach
Diabeł tkwi w szczegółach
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bawię się nakładką MAKRO na obiektyw to później męczę Was tym co potworzyłem
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też się bawię nakładką makro! Detale piękne - a i ciekawa jestem, co tą nakładką porobiłeś. Koniecznie pokaż jak najszybciej!
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
No to dowaliłeś tym makro co za widoki nocka z głowy jak nic
-
- 100p
- Od: 21 lut 2012, o 06:53
Super widoczki .
Fakt, za taką ogromną różnorodność tych detali jak u kaktusów można je polubić .ejacek pisze:Detale za które lubię kaktusy - pąki , ciernie , wełna
Męcz, męcz dalej ja tam lubię takie męczenie.ejacek pisze:męczę Was tym co potworzyłem
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Koniecznie pokaż kwiaty Hechtia - poczytałam o niej, zaskoczyła mnie przynależność taksonomiczna, czy to rzadkość w uprawie?
Kwitnąca Leuchtenbergia ...hmmm...moją trochę częściej podlewam od roku i czekam, czekam, czekam...
Makra boskie! Ja się nie bawię w domu nakładką - na potrzeby Forum i tak zmniejszam rozdzielczość, więc robię ostre fot i kadruję - nieźle widać nawet ziarna pyłku. Na inne potrzeby, w terenie, to inna sprawa - tam się już "bawię" - więc wiem jak to wciąga
Kwitnąca Leuchtenbergia ...hmmm...moją trochę częściej podlewam od roku i czekam, czekam, czekam...
Makra boskie! Ja się nie bawię w domu nakładką - na potrzeby Forum i tak zmniejszam rozdzielczość, więc robię ostre fot i kadruję - nieźle widać nawet ziarna pyłku. Na inne potrzeby, w terenie, to inna sprawa - tam się już "bawię" - więc wiem jak to wciąga
- ejacek
Dziękuję za wszystkie wizyty
Czy rzadkość , nie jest zbyt atrakcyjna z wyglądu , do tego te małe wbijające się kolce . Za granicą jest dostępne więcej gatunków zarówno Hechtia jak i Dyckia (foto z archiwum), Dyckia są chyba jednak popularniejsze.
Co do Leuchtenbergii , to na dwóch innych zauważyłem małe pąki kwiatowe
Sam czekam na otwarcie kwiatu , wypuściła pąk jak były upały , a potem wszystko stanęło w miejscu jak przyszło ochłodzenie , sorry taki mamy klimatKoniecznie pokaż kwiaty Hechtia - poczytałam o niej, zaskoczyła mnie przynależność taksonomiczna, czy to rzadkość w uprawie?
Czy rzadkość , nie jest zbyt atrakcyjna z wyglądu , do tego te małe wbijające się kolce . Za granicą jest dostępne więcej gatunków zarówno Hechtia jak i Dyckia (foto z archiwum), Dyckia są chyba jednak popularniejsze.
Co do Leuchtenbergii , to na dwóch innych zauważyłem małe pąki kwiatowe
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Baw się częściej tymi nakładkami makro, bo sesja detali jest świetna
Ten drugi to turbiniaczek? A co to za roślina na trzecim zdjęciu? Bardzo fajne te jasne ciernie postawione na sztorc
Ten drugi to turbiniaczek? A co to za roślina na trzecim zdjęciu? Bardzo fajne te jasne ciernie postawione na sztorc
- ejacek
Pierwszy rząd Mammillaria pectinifera i obok Pelecyphora aselliformis
Drugi rząd Turbinicarpus panarottoi (jasne ciernie postawione na sztorc) i obok Eriosyce bulbocalyx .
Drugi rząd Turbinicarpus panarottoi (jasne ciernie postawione na sztorc) i obok Eriosyce bulbocalyx .
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Twoje "zabawy" z aparatem przynoszą cudne efekty. Jestem pod ogromnym wrażeniem, w jaki sposób pokazujesz najmniejsze detale roślinek, przez co sprawiasz, że stają się jeszcze piękniejsze