Pomidory-choroby i szkodniki cz.14
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.13
palians u mnie się np nie uprawia niczego poza kukurydzą. Dlatego muszę patrzeć na powiaty ościenne (ziemniaki, bo pomidorów też nie monitorują).
1-szy oprysk robię jak się pojawia w którymś ościennym komunikat aktywny dla ziemniaka. W tym roku to było bardzo szybko.
1-szy oprysk robię jak się pojawia w którymś ościennym komunikat aktywny dla ziemniaka. W tym roku to było bardzo szybko.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już to pisałem ale powtórzę jeszcze raz. Piorin podaje wiadomości na podstawie informacji z terenu,od producentów.Nie ma upraw,nie ma informacji,bo nie ma producentów.Proste.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Witam forumowiczów i mam pytanie odnośnie pomidorów od kilku dni mam takie coś na wierzchołkach
Pomidory były pryskane tylko topsinem jak widać, pierwszy raz rosną w tym tunelu,takie liście ma tylko jedna odmiana,reszta ok.Ziemia gliniasta 3 klasa,a oprócz tego zwija im liście,taką sama mam odmianę na zewnątrz i na razie jest ok.Szkodników nie widzę ale to tak bez lupy.Pomocy bo mi to coś kwiaty niszczy.
Pomidory były pryskane tylko topsinem jak widać, pierwszy raz rosną w tym tunelu,takie liście ma tylko jedna odmiana,reszta ok.Ziemia gliniasta 3 klasa,a oprócz tego zwija im liście,taką sama mam odmianę na zewnątrz i na razie jest ok.Szkodników nie widzę ale to tak bez lupy.Pomocy bo mi to coś kwiaty niszczy.
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Czy ktoś mi przypomni jaka dawkę Topsinu dawało się na litr? M kupił mi Topsin ale w tym roku nie ma na nim info o szarej dla pomidora. W tamtym roku pryskalam i pomogło na szarą. Tylko nie pamiętam ile dawałam. Przejrzałam wątki ale nic nie znalazłam .
Bo Topsin M 500 SC jest na brunatną plamistość liści na pomidora pod osłonami.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
I stosuje się 0,15 % stężeniu.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 100p
- Od: 18 lip 2010, o 23:39
- Kontakt:
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi na temat piorin
A co Cie tak niepokoi, że podejrzewasz raka bakteryjnego bo ja osobiście nic specjalnego nie widzę, tu jest link do objawów:
http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=opis&id=330
http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=opis&id=330
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Od niedzieli ma u nas padac przez parę dni. Zastanwiam się czy mam zrobić kolejny oprysk. W czerwcu był ridomil Gold, w lipcu Curzate. Mam jeszcze Acrobat i Ekonom. Jak radzicie?
Asia
Asia
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Dziś lub jutro zapobiegawczo Acrobat zastosuj.Jeśli będzie to kilka dni zimnej,wilgotnej i deszczowej pogody to gdy się już wypogodzi powtórz pamiętając o zmienianiu środków np.Amistarem.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Zakupiłem siarczan potasu powie mi ktoś w jakiej dawce go stosować zrobić oprysk czy do glebowo podać.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Gdzie masz uprawę grunt czy folia,i w jakim stadium rozwoju są grona owocowe?
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK