Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.4
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.4
U mnie też dzisiaj zimno (jakies 15*) wczoraj przybrała 2,1kg a dzisiaj 1,8kg ,oczywiście według OTT ;) Koniec pędu głównego zeschnął się przez te upały . Ale wg mnie nie wpłynie to znacząco na wynik , teraz boczne będą się lepiej rozwijały , i tak zarosną cale miejce przeznaczone na dynie
- Geniodekt
- 500p
- Od: 27 kwie 2014, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozbyłem się dzisiaj samozapylonej dyńki na wysokości (długości ) około 1 metra od korzenia. Widzę następny zawiązek około 1,8 metra od korzenia, będzie chyba w sam raz, nie?
Nadal blisko , najlepiej w okolicy 3 metra
U mnie tylko 2cm w obwodzie urosło od wczoraj, lipa jakaś , chyba zaoram tą dynie :D
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Spokojnie. Tempo przyrastania ma wiele czynników, od których jest zależne.
-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrząc na wasze zdjęcia to jestem mocno w tyle bo jak na razie mam tylko około 2m pędu głównego i początki bocznych
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Mój pęd główny o podobnej długości, boczne na ok. 1,5 m. Więc również słabo - ale, jak ruszą... Nie ma co się martwić, przyjdzie pogoda i "podciągną".
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Błażej , widzisz różnicę między tą posadzoną w tunelu a resztą ? Z jakich okazów masz pestki w tym sezonie ? Jakiej wielkości tunel ?
- BobejGS
- Kontakt:
Różnica taka, że krzak jest 3razy większy niż te w gruncie. Tunel 3x6, pęd główny już jakoś 2.5m po za tunelem. Jednak z żeńsk kwiatem miałem u niej kłopot i w efekcie zapyloną na niej dynie miałem w podobnym czasie co na gruntowych. A jakie wysiewałem to napisałem wcześniej.
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/234/2073595_CAM01072.jpg Coś jeszcze doszło ? Foliak widze daje rade , mówisz że główny wyszedł , a co z bocznymi ? Może jakieś zdjęcie zapodasz . Jak będzie czas , kasa i siła to w przyszłym roku stawiam tunelik pod dyńkę
- BobejGS
- Kontakt:
Dynia zarosła cały tunel i niestety zawija się przy bokach. Coś pokombinuje jak wróce z wyjazdu, by je najlepiej rozplanować. Wyjechałem na dwa tygodnie, więc fotek na razie nie będzie ale jak znajde jakieś najświeższe, to wstawie.
-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
Jak bym tą garstkę wiedzy co mam teraz miał kilka miesięcy temu to by byłoby inaczej. Początki są jakie sąannodomini pisze:Mój pęd główny o podobnej długości, boczne na ok. 1,5 m. Więc również słabo - ale, jak ruszą... Nie ma co się martwić, przyjdzie pogoda i "podciągną".