Ja robię niewiele, dwa razy podlałem gnojówką z pokrzyw i to wszystko. Posadź za rok Astrę Polkę, nie będziesz wiedziała co robić z cukinią. Astrę zbieram od trzech tygodni, po tygodniu od ostatniego zbioru wygląda tak jak na zdjęciu. Zbieram młode i zostawiam tylko zawiązki z kwiatami.agnieszka0308 pisze:Jak wy to robicie że wam tak ładnie cukinie rosną, u mnie jak z jednego krzaczka jedna góra dwie się uchowają to jest dobrze.
Akurat w tym roku mam jeden krzak Astrę Polkę. W gruncie nie chciała wyjść dopiero w pojemniku wyszła. W dodatku do ładnego krzaka chyba jej daleko. Jak na razie kwiatów z małymi cukiniami nie widać.Drapichrust pisze:Ja robię niewiele, dwa razy podlałem gnojówką z pokrzyw i to wszystko. Posadź za rok Astrę Polkę, nie będziesz wiedziała co robić z cukinią. Astrę zbieram od trzech tygodni, po tygodniu od ostatniego zbioru wygląda tak jak na zdjęciu. Zbieram młode i zostawiam tylko zawiązki z kwiatami.agnieszka0308 pisze:Jak wy to robicie że wam tak ładnie cukinie rosną, u mnie jak z jednego krzaczka jedna góra dwie się uchowają to jest dobrze.
Ogórki, buraczki, pomidory, czy truskawki ładnie rosną jak na razie.Alyaa pisze:agnieszka0308 widziałam, że z fasolą też problem. Robiłaś jakąś analizę gleby? Karmiłaś je czymś w ogóle? Kiedy siałaś? No i czy nie rosną w cieniu, bo u mnie w słonku to krzaki ogromne z wieloma owocami.