Moje domowe III
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje domowe III
Osz TY!
Nie dość, że 3 część bez mojego spostrzeżenia otwarłaś to jeszcze masz takiego fajnego czerwonego skrętnika Musimy jakiś tutaj biznesik ubić
Nie dość, że 3 część bez mojego spostrzeżenia otwarłaś to jeszcze masz takiego fajnego czerwonego skrętnika Musimy jakiś tutaj biznesik ubić
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Hej Kasieńko
Jestem i ja po długiej nieobecności... Gratuluję III części Cudne skrętniki i hibiskus
Jestem i ja po długiej nieobecności... Gratuluję III części Cudne skrętniki i hibiskus
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Agunia w tej części tak mało się dzieje że po kilku miesiącach na pierwszą strone się załapałaś
Ten skrętnik nie jest czerwony tylko taki ciemno, moocno różowy. Jest u mnie najdłużej i w tym roku pobił rekord kwitnięcia, najwięcej miał jedenaście jednocześnie rozkwitnietych gałązek
Kasiulka fajnie że zajrzałaś, jeszcze zajrzyj do siebie chyba że tak cię życie małżeńskie zaabsorbowało
Ten skrętnik nie jest czerwony tylko taki ciemno, moocno różowy. Jest u mnie najdłużej i w tym roku pobił rekord kwitnięcia, najwięcej miał jedenaście jednocześnie rozkwitnietych gałązek
Kasiulka fajnie że zajrzałaś, jeszcze zajrzyj do siebie chyba że tak cię życie małżeńskie zaabsorbowało
- katharos
- 1000p
Wiecie co mi rozkwitło...śmierdziuszek, znaczy stapelia, dwoma kwiatami, druga też ma pączusia ale malutkiego. Postawiłam je na skalniaku ... więc nie śmierdzą ...przynajmniej nie czuć
Na druga trzeba będzie jeszcze poczekać bo ma malusi pączek, ale ta kwitła jesienią więc wiem jaki ma kwiat, zapach też wiem jaki
Mam jeszcze jedną ale ta wcale nie ma zamiaru kwitnąć, natomiast wszystkie pięknie się wybarwiły z zielonych na czerwono, ta na zdjęciu z małym pączkiem ma fajne plamki, słonko im służy, nawet upały nie były im straszne
Na druga trzeba będzie jeszcze poczekać bo ma malusi pączek, ale ta kwitła jesienią więc wiem jaki ma kwiat, zapach też wiem jaki
Mam jeszcze jedną ale ta wcale nie ma zamiaru kwitnąć, natomiast wszystkie pięknie się wybarwiły z zielonych na czerwono, ta na zdjęciu z małym pączkiem ma fajne plamki, słonko im służy, nawet upały nie były im straszne
Ale wspaniale roślinki kwitną uciebie .
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem i ja
Piękne roślinki się ostały skrętniki,hibek,storczyk,śmierdzioszek-same rarytaski
Ciekawi mnie również ten kwiatek w ramce na komodzie
pozdrawiam Kasiu
listki od Ciebie dzielnie dają radę,jeden w stanie podejrzanym
Psianka dopiero podwoiła wysokość-czy to ta pogoda sprawia,że tak wolno rośnie?
Piękne roślinki się ostały skrętniki,hibek,storczyk,śmierdzioszek-same rarytaski
Ciekawi mnie również ten kwiatek w ramce na komodzie
pozdrawiam Kasiu
listki od Ciebie dzielnie dają radę,jeden w stanie podejrzanym
Psianka dopiero podwoiła wysokość-czy to ta pogoda sprawia,że tak wolno rośnie?
- Kasia1007
- 500p
Hehe, zajrzę, zajrzę, tylko póki co nie ma się czym chwalić... Dopiero co wróciliśmy, z moich domowych niestety niewiele roślinek przetrwało Trochę u mamci jest pod opieką, z trzy kwiatki przeżyły u teścia, zrobiłam też niedawno zakupy internetowe jakichś sucholubków, ale zanim zapełnię parapety, to troszkę czasu upłynie. Za to ogródka u rodziców nie poznaję... Niektóre roślinki tak wyrosły, że jesienią trzeba będzie wszystko przesadzać, ale nie mogę się już doczekać, bo strasznie mi tego brakowało...
P.S. Widziałam u Ciebie w drugim wątku białą malwę, a może bordową byś chciała? Jeśli oczywiście nie masz, bo z tego, co pamiętam u rodziców jest jej sporo
P.S. Widziałam u Ciebie w drugim wątku białą malwę, a może bordową byś chciała? Jeśli oczywiście nie masz, bo z tego, co pamiętam u rodziców jest jej sporo
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Śmierdzielek ma tak ładny kwiatek, że aż nadziwić się nie mogę, że faktycznie śmierdzi a może to wszystkim wokół nie ten tego... a dla mnie by pachniał?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- katharos
- 1000p
Asiulka ramki na komofdzie są dwie bo dwa kwiatki
Kasiulka fajnie że jesteś, nie pojedziecie juz?
Jak byś miała nadwyżki ogrodowe to wiesz a malwę bordową mam, bardzo ją lubie tylko jeszcze foto nie zrobiłam
Agunia uwierz że na pewno by ci nie pachniało, smierdzi zgnitym mięsem, ponoć są tylko dwie odmiany stapeli które pachną, wyślę ci po paluszku to kiedyś sama się przekonasz
Kasiulka fajnie że jesteś, nie pojedziecie juz?
Jak byś miała nadwyżki ogrodowe to wiesz a malwę bordową mam, bardzo ją lubie tylko jeszcze foto nie zrobiłam
Agunia uwierz że na pewno by ci nie pachniało, smierdzi zgnitym mięsem, ponoć są tylko dwie odmiany stapeli które pachną, wyślę ci po paluszku to kiedyś sama się przekonasz
Piękne skrętniki i kwiat hibiskusa Czy stapelia rzeczywiście wyczuwalnie brzydko pachnie? U mnie w sali zakwitła, jak podszedłem nie było czuć ale za to much było dużo
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- katharos
- 1000p
Eriopus witaj
Myślę, że zapach zależy też od gatunku, może nawet od ilości kwiatków, napiszę jak drugi rozkwitnie bo ma kilka pączków, w domu zapach był minimalnie wyczuwalny....po wsadzeniu nosa w kwiatek.
Myślę, że zapach zależy też od gatunku, może nawet od ilości kwiatków, napiszę jak drugi rozkwitnie bo ma kilka pączków, w domu zapach był minimalnie wyczuwalny....po wsadzeniu nosa w kwiatek.
Te pąki w porównaniu z rośliną wyglądają jak jakas dynia gigant
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- Kasia1007
- 500p
Mam nadzieję, że nie... Przynajmniej taki mamy plan, a jak nam się to wszystko poukłada, to czas pokaże.
Wiem, wiem i pamiętam , ale najpierw muszę zrobić rozeznanie wśród roślinek. Może w przyszłym m-cu zacznę przesadzać etc i wtedy z pewnością coś fajnego Ci odłożę Zresztą, jak na razie ponoć nadal bardzo sucho .
Póki co uzupełniam braki na parapetach...
Wiem, wiem i pamiętam , ale najpierw muszę zrobić rozeznanie wśród roślinek. Może w przyszłym m-cu zacznę przesadzać etc i wtedy z pewnością coś fajnego Ci odłożę Zresztą, jak na razie ponoć nadal bardzo sucho .
Póki co uzupełniam braki na parapetach...