Apteka na działce i w domu cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Apteka na działce i w domu cz. II
Krysiu przepraszam dopiero odpisałam na Twoje pytanie w swoim wątku wcześniej nie miałam czasu Teraz ja z kolei ma pytanie o żyworódkę. Mojej mamie puchły kostki u nóg wiesz zwyrodnienia, reumatyzm... Otóż przykładała jej listki i bardzo jej pomogły. Zastanawiam się nad zrobieniem soku konserwowanego spirytusem jak mi roślinki podrosną. I moje pytanie czy Ty próbowałaś takich eksperymentów?
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie doczytałam nigdzie wcześniej, by zmielony ostropest przetrzymywać w lodówce.
Zawsze miele 2-3 łyżki w młynku po kawie, przesypuje w niewielki słoiczek i szczelnie zamykam.
Ziarno ostropestu też trzymam szczelnie zapakowane.
Zawsze miele 2-3 łyżki w młynku po kawie, przesypuje w niewielki słoiczek i szczelnie zamykam.
Ziarno ostropestu też trzymam szczelnie zapakowane.
Zrób sobie nalewkę z czerwonego muchomora i smaruj bolące miejsca.Pół słoika posiekanego grzybka,guru302 pisze:Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
dopełnić wódką i smarować bolące miejsce w razie potrzeby. Niedługo grzyby pokażą się w lasach.
-
- 500p
Mirzam bardzo dziękuję . I mam jeszcze pytanie jakiej pojemności słoik i jak długo trzymać , żeby to można było użyć ?
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Krysiu poleć coć na anemię dla dziecka
Jeśli masz małego grzybka, to jasne,ze słoik mały.Próbowałem po kilku dniach. Działanie przeciwbólowe szybkie,guru302 pisze:Mirzam bardzo dziękuję . I mam jeszcze pytanie jakiej pojemności słoik i jak długo trzymać , żeby to można było użyć ?
ale działa krótko. I oczywiście bólu całkiem nie zlikwiduje,ale znacznie zmniejszy.
Przeważnie używam nalewki z datury,również do smarowania.Przepis jak wyżej,pół słoika posiekanych
owoców zielonych,jeszcze miękkich, zalane alkoholem.Smaruję sobie tym kolana,ona też używa.Datura stramonium, ten znany chwast.
-
Miałam tak w tam tym roku. U mnie przyczyną było zapalenie wiązadeł stawowych leczył mnie zielarz ale głownie pomogła witamina B12 najpierw 3x1 - pierwszy tydz, później 2x1 - 2 tydz, i po 1x1 do ustąpienia przyczyny. Witamina ta ma działanie przeciwzapalne również w bólu korzonków. ja męczyłam się z bólem około miesiąca a drugi się leczyłam żadne lekarstwo konwencjonalne nie pomagało.guru302 pisze:Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
-
- 500p
Halinko , bardzo Ci dziękuję . Czy bolało Cię cały czas czy okresowo ? A jak miałaś z podnoszeniem ręki , czy też miałaś ból , bo ja okropny . Jeszcze jedno pytanie mam czy tę witaminę kupić w aptece czy lepiej niech to zrobi zielarz ? Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję .
-
Wiesz ból był chyba cały czas, ale najgorzej jak chciałam coś zrobić ręką, to mnie rwało jakby jakaś rwa. Ból mi się przemieszczał. To było straszne i żołądek mnie bolał, a wyleciały mi jeszcze dyski. Przy podnoszeniu mnie nie bolało. A może Ci wyleciał dysk i na masaż musisz iść połączony z postawieniem kręgów na swoje miejsce. Witaminę B12 wystarczy kupić w aptece. Nie wiadomo, co U Ciebie jest przyczyną. Jak jakiś stan zapalny witaminka pomoże, tylko trzeba czasu. Zdrówka Ci życzę. Jakby co to pisz na moje PW.
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Od dwóch miesięcy nikt nie odzywa się w wątku
To ja się odezwę -dzisiaj byłam na grzybach , znalazłam tylko 2 podgrzybki,ale za to nazbierałam czeremchy i produkowałam sok.Pyszny jest-przypomina w smaku stężony sok z wiśni,wyczuwa się nutkę goryczki.Ponieważ pierwszy raz robiłam sok z czeremchy,więc nazbieraliśmy około 2kg.Ale mąż obiecał ,że jutro pojedzie rano nazbierać więcej .Mam ochotę zrobić dżem ,ale tego miąższu jest tak mało ,że nie wiem ,czy mi się uda
To ja się odezwę -dzisiaj byłam na grzybach , znalazłam tylko 2 podgrzybki,ale za to nazbierałam czeremchy i produkowałam sok.Pyszny jest-przypomina w smaku stężony sok z wiśni,wyczuwa się nutkę goryczki.Ponieważ pierwszy raz robiłam sok z czeremchy,więc nazbieraliśmy około 2kg.Ale mąż obiecał ,że jutro pojedzie rano nazbierać więcej .Mam ochotę zrobić dżem ,ale tego miąższu jest tak mało ,że nie wiem ,czy mi się uda
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Wino i nalewki na czeremsze,marzenie.Za długo nie należy trzymać na owocach,bo nabierze goryczki.
Witaminę B12 łykam drugi miesiąc,po 6 tabletek dziennie,cud nie zdarzył się,co bolało,boli.
Witaminę B12 łykam drugi miesiąc,po 6 tabletek dziennie,cud nie zdarzył się,co bolało,boli.