Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
Czy mogę zasilić dolistnie moje pomidory w gruncie przy okazji oprysku HT (jedną mieszanką):
5 l wody + odpowiednia ilość HT (zdaje się że ok.375 ml ) + 50 g saletry amonowej + 10 g siarczanu potasu..? Takie mam składniki w domu a chciałabym je podkarmić ,zwłaszcza potasem, bo pierwsze wykazują objawy niedoboru (twarda niedojrzała piętka w środku)
Bardzo proszę o ocenę składu mej mieszanki
Dodam, że raz na początku po wsadzeniu były zasilone saletrą amonową posypowo i dwa razy opryskiem wapnovitem. Poza tym nic.
5 l wody + odpowiednia ilość HT (zdaje się że ok.375 ml ) + 50 g saletry amonowej + 10 g siarczanu potasu..? Takie mam składniki w domu a chciałabym je podkarmić ,zwłaszcza potasem, bo pierwsze wykazują objawy niedoboru (twarda niedojrzała piętka w środku)
Bardzo proszę o ocenę składu mej mieszanki
Dodam, że raz na początku po wsadzeniu były zasilone saletrą amonową posypowo i dwa razy opryskiem wapnovitem. Poza tym nic.
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
Pokaż najpierw swoje pomidory
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jolu dzięki,że pokazałaś Franksteina. Też go mam, ale jeszcze zieloniuchny. Jak dotąd jestem z niego bardzo zadowolona, zdrowy, obfitość pięknych owoców. Przed degustacją pokaż go w przekroju (poprzecznym).
- jode22
Pokażę . Ciekawa jestem smaku, ale to najwcześniejszy z moich pomidorów i sporo ich zawiązał
Dzisiaj podlałam krzaczki gnojówką z liści pomidorów z dodatkiem nawozu potasowego. Brzegi starszych liści większości odmian lekko się zażółciły i obeschły, a to znak, że brakuje im potasu
Dzisiaj podlałam krzaczki gnojówką z liści pomidorów z dodatkiem nawozu potasowego. Brzegi starszych liści większości odmian lekko się zażółciły i obeschły, a to znak, że brakuje im potasu
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
A ja nadal nie mogę odgadnąć który najpierw dojrzeje,prawie wszystkie są w jednakowym stadium. Prawie, bo niektóre są bardziej do tyłu. Myślałam,że najpierw zjem 42 dni a zaraz po nim Maliniaka, bo karłowe i ponoć wczesne, ale figa z makiem.
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Jolu, dzięki za info, też mi się wydaje, że powinien być gotowy do konsupmcji, co prawda, poza mną, chętnych do degustacji domownikw nie ma, czekają na efekty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- jode22
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Oooo Jola, dałaś po oczach Moje podobnie o tej porze wyglądały, ale rok temu Jak w tym roku przymrozki pojawią sie tak późno jak rok temy to może się takich doczekam. Przez te zimne noce moje pomidory są w czarnej... dooopie
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
U mnie Surya w gruncie już dojrzewa.
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
To pewnie rosną gdzieś obok moich.PaulaPola pisze: Przez te zimne noce moje pomidory są w czarnej... dooopie
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Nooo, zaczęło się, mam zaplanowane zrobić i keczup i leczo do słoików ale za dużo chętnych na pomidory. A mam tylko 22 krzaki w tym 4 koktajlówki;
W przyszłym roku wypadną Stupice i Sława Nadrenii, nie podchodzą domownikom, zdecydowanie wolą bawole czyli Hungarian Heart, Opałkę, K-37, Aussie i Coustrolee , no tolerują jeszcze Cocoa (to takie duże Kumato).
W przyszłym roku wypadną Stupice i Sława Nadrenii, nie podchodzą domownikom, zdecydowanie wolą bawole czyli Hungarian Heart, Opałkę, K-37, Aussie i Coustrolee , no tolerują jeszcze Cocoa (to takie duże Kumato).
Pozdrawiam! Gienia.