Mały sucholubny zbiorek III - sokolica
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały sucholubny zbiorek III - sokolica
Ja się Madziu na tych cudownościach nie znam, jednak przedstawiasz je profesjonalnie w każdym calu i nawet laik zauważy ich wyjątkowowść. Nie sposób przejść obok tego wszystkiego obojętnie. Oryginalności Tobie nie brak, a ciekawa też jestem odpowiedzi Jacka...
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Ojejku !!! nie wiedziałam ,że jeże można kupić ,jest śliczniutki maluszek niech zdrowo rośnie:)
Mówisz ,że Guerkeanum w doniczce 7x7 to faktycznie maluchami nie są
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum aż dech mi zaparło -piękny, już kwiatka nie trzeba.
Mówisz ,że Guerkeanum w doniczce 7x7 to faktycznie maluchami nie są
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum aż dech mi zaparło -piękny, już kwiatka nie trzeba.
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
A gdzie go dorwałaś i za ile a i jaki duży
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz to żeś rozłożyła mnie na łopatki
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum jest przecudny i dla mnie nie musi kwitnąć, aby być ozdobą każdej kolekcji.
Już czekam, czym tym razem mnie jeszcze zaskoczysz.
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum jest przecudny i dla mnie nie musi kwitnąć, aby być ozdobą każdej kolekcji.
Już czekam, czym tym razem mnie jeszcze zaskoczysz.
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum - cud natury
Pozdrawiam, Zuza
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Pięknie Wam dziękuję
Nieskromnie przyznam, że jest cudny! Nie można mu nic zarzucić. I nie wierzę, że komuś mógłby się nie spodobać.
Jacku źródło to samo, co zwykle Trzeba umieć ładnie prosić Cena przyzwoita, myślałam, że będzie drożej - 35zł.
Ma całe 3cm
Dziś trochę inaczej. Wszystkiego po trochu.
Najpierw hoja. Tylko jedna. A tak mnie jakoś wzięło.
hoja obscura 07.2014
07.2015
Rośnie wolniej, ale to z powodu tego, że kwitnie nieprzerwanie od wielu miesięcy. Na raz po 20 baldachów otwiera. I wiecie co? Zapach staje się już nie do wytrzymania Mam nadzieję, że wraz z jesienią opamięta się w końcu. Inaczej zacznę obrywać penducle.
Jak tak patrzę na te zdjęcia, to mam też nadzieję, że córce minie upodobanie do chodzenia w samych majtach
Wpadł mi jeszcze w oko jeden gymnol. Niestety nie znalazłam jego pierwszych zdjęć, poza tymi z forum. W każdym razie ja jestem zachwycona, jak wyładniał. Powoli wylewa się z doniczki. Rzecz jasna, nie przesadzany. I jeszcze sobie poczeka.
Gymnocalycium bicolor 2011
2015
Nie może zabraknąć także kwiatka. Mój ulubiony gymnolowy kwiatek. Dla mnie nie ma ładniejszego.
Gymnocalycium morroense TOM 07/179 w słoneczku i na drugi dzień w cieniu.
Na dopełnienie coś z nowości
Gymnocalycium hamatum FN 07/08 Villalon, Bolivia, KK 1099 nie wiem, dlaczego dwa nr polowe
IMG]http://images69.fotosik.pl/1053/a3365601f2029c56.jpg[/IMG]
Gymnocalycium heidiae HV 871
Gymnocalycium mardelplatense WP 59/73
Nieskromnie przyznam, że jest cudny! Nie można mu nic zarzucić. I nie wierzę, że komuś mógłby się nie spodobać.
Jacku źródło to samo, co zwykle Trzeba umieć ładnie prosić Cena przyzwoita, myślałam, że będzie drożej - 35zł.
Ma całe 3cm
Dziś trochę inaczej. Wszystkiego po trochu.
Najpierw hoja. Tylko jedna. A tak mnie jakoś wzięło.
hoja obscura 07.2014
07.2015
Rośnie wolniej, ale to z powodu tego, że kwitnie nieprzerwanie od wielu miesięcy. Na raz po 20 baldachów otwiera. I wiecie co? Zapach staje się już nie do wytrzymania Mam nadzieję, że wraz z jesienią opamięta się w końcu. Inaczej zacznę obrywać penducle.
Jak tak patrzę na te zdjęcia, to mam też nadzieję, że córce minie upodobanie do chodzenia w samych majtach
Wpadł mi jeszcze w oko jeden gymnol. Niestety nie znalazłam jego pierwszych zdjęć, poza tymi z forum. W każdym razie ja jestem zachwycona, jak wyładniał. Powoli wylewa się z doniczki. Rzecz jasna, nie przesadzany. I jeszcze sobie poczeka.
Gymnocalycium bicolor 2011
2015
Nie może zabraknąć także kwiatka. Mój ulubiony gymnolowy kwiatek. Dla mnie nie ma ładniejszego.
Gymnocalycium morroense TOM 07/179 w słoneczku i na drugi dzień w cieniu.
Na dopełnienie coś z nowości
Gymnocalycium hamatum FN 07/08 Villalon, Bolivia, KK 1099 nie wiem, dlaczego dwa nr polowe
IMG]http://images69.fotosik.pl/1053/a3365601f2029c56.jpg[/IMG]
Gymnocalycium heidiae HV 871
Gymnocalycium mardelplatense WP 59/73
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- no to ładnie się cenią, ciekawe ile by kosztował taki z 7-8cm. No moje kosztowały 30zł za 4 sztuki ale mają po nie więcej niż 5mmsokolica pisze:Cena przyzwoita, myślałam, że będzie drożej - 35zł.
Ma całe 3cm
Jakby ci się znudził to wiesz gdzie go wysłać
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Piękny sucholubny zbiorek. Gymnocalycium damsii mnie oczarowało, naprawdę niezłe trio. Złociste G. parvulum v. amoenum HV 667 też się wyróżnia. Z nowości wybrałabym dla siebie G. joosensianum. Jest co podziwiać
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
sokolica pisze:Jak tak patrzę na te zdjęcia, to mam też nadzieję, że córce minie upodobanie do chodzenia w samych majtach
Lepiej chyba tak, niż bez, za to z telefonem z aparatem w ręku
Gymnocalycium bicolor prezentuje się wspaniale!!
a to mnie szczególnie zachwyciło, z czysto egoistycznych powodów - mam podobnego malucha, wkrótce będzie kwitł pierwszy raz u mnie i mam nadzieje, że kwiat będzie chociaż trochę tak śliczny, jak TwójGymnocalycium morroense TOM 07/179 w słoneczku i na drugi dzień w cieniu.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Te kwiaty to poezja...Uwielbiam ten srebrzysty połysk. Cuda!
A H. obscura jest piękna, ja tam bym baldachów nie obrywała, ale pogadamy, jak moja przestanie kołkować na etapie kilku listków.
Córcia zaś urodę odziedziczyła ewidentnie po Mamie, i w czym chodzi to nie jest ważne. Jeszcze ma prawo!
A H. obscura jest piękna, ja tam bym baldachów nie obrywała, ale pogadamy, jak moja przestanie kołkować na etapie kilku listków.
Córcia zaś urodę odziedziczyła ewidentnie po Mamie, i w czym chodzi to nie jest ważne. Jeszcze ma prawo!
Uwielbiam twój wątek, a teraz jeszcze się nowości pojawiły.
Spegazzinii piękny, morroense - kwiat bardzo ładny
Nowości super, hamatum - (też bym chciał) - dosyć mocno ocierniony chyba ?
Wszystko z tego samego źródła ?
Spegazzinii piękny, morroense - kwiat bardzo ładny
Nowości super, hamatum - (też bym chciał) - dosyć mocno ocierniony chyba ?
Wszystko z tego samego źródła ?
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Wszystkie Twoje nowości i kwiaty są rewelacyjne, ale...
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum
tym rozwaliłaś system, normalnie masz mój nr 1 na liście chciejstw
Gymncalycium spegazzinii v unguispinum
tym rozwaliłaś system, normalnie masz mój nr 1 na liście chciejstw
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Hojowa to ja nie jestem ,ale podziwiam jaki Ci wyrósł krzaczor Ja to nawet miejsca bym nie miał na niego.
Nie powiem, prezentuje się ładnie
Córcia śliczna dziewczynka ,Żanetka ma racje podobna do mamusi
KwiatekGymnocalycium morroense TOM 07/179 -cudo ,też idzie na listę i jeszcze Gymnocalycium mardelplatense WP 59/73
Oj obłowiłaś się samymi pięknymi okazami. Ja już nie mam gdzie upychać,chyba tarzeba będzie zrobić selekcje
Nie powiem, prezentuje się ładnie
Córcia śliczna dziewczynka ,Żanetka ma racje podobna do mamusi
KwiatekGymnocalycium morroense TOM 07/179 -cudo ,też idzie na listę i jeszcze Gymnocalycium mardelplatense WP 59/73
Oj obłowiłaś się samymi pięknymi okazami. Ja już nie mam gdzie upychać,chyba tarzeba będzie zrobić selekcje