Moje zielone malenstwa
Re: Moje zielone malenstwa
Dziekuje wszystkim za mile slowa
Cza_rna7, ten pierwszy to moj najstarszy hibiskus, nigdy mnie nie zawodzi, kwitnie kilka razy w roku, kwiat za kwiatem niemal bez przerwy... Nie kwitnie chyba tylko w grudniu i styczniu
Pozdrawiam
Cza_rna7, ten pierwszy to moj najstarszy hibiskus, nigdy mnie nie zawodzi, kwitnie kilka razy w roku, kwiat za kwiatem niemal bez przerwy... Nie kwitnie chyba tylko w grudniu i styczniu
Pozdrawiam
Ludzie to nie rośliny, z czubków już nic nie wyrośnie?
-
- 200p
- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A powiedz, czy takiego hibiskusa trzeba przycinać? Mój nie jest za duży, ale nie za bardzo wiem co się z nim robi, poza podlewaniem i oglądaniem kwiatków .
Cza_rna7, ja swojego wlasnie przycielam i posadzilam maluchy Nie jest to koniecznosc, ale hibiskus za mocno machal lapkami a moj kotek potrzebuje chociaz kawalka parapetu dla siebie.... Jednak w ciagu lat, jak zaczyna drewniec, i traci troche listkow na tych zdrewnialych czesciach, traci troche uroku, po tym jak go przycielam 'drewienko' zaczelo wypuszczac nowe listeczki
Przycinanie zostawilabym sobie na pozniej, Twoj hibek jest nowy, przyzwyczaja sie do nowego domu i nie chcemy mu zaszkodzic. Jedno czego bardzo nie lubie to ich podatnosc na grzyby
Przycinanie zostawilabym sobie na pozniej, Twoj hibek jest nowy, przyzwyczaja sie do nowego domu i nie chcemy mu zaszkodzic. Jedno czego bardzo nie lubie to ich podatnosc na grzyby
Dlugo wyczekiwany pierwszy kwiat passiflowy, rozwinal sie w jeden z ciemniejszych i chlodniejszych dni tego lata ( 12 stopni o 14stej )
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję kwiatuszka Śliczny jest. Długo się takie kwiatki passiflory trzymają?
Kwiatek, zaleznie jak cieplo jest, od dwoch do siedmiu dni
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To musisz się nim szybko teraz cieszyć hihihi
-
- 200p
No nareszcie .
Brrr, ale zimno. A u nas dzisiaj po południu 28 stopni w cieniu...
Brrr, ale zimno. A u nas dzisiaj po południu 28 stopni w cieniu...
Ciesze sie a jakze, na szczescie jest chlodno i ogolnie jest tego cala wielka donica
Tak cza-rna7, nareszcie, widzialam ze drugi sie przebija
Tak cza-rna7, nareszcie, widzialam ze drugi sie przebija
-
- 200p
To te kwiatki wolą jak jest cieplej, czy chłodniej?
Jak widac kwitna i tak i tak, wiadomo jak jest bardzo cieplo to szybciej przekwitna Jak chlodniej to sie dluzej zbiera... Bardzo wazne zeby byla dobrze podlana, bez wody gubi kwiaty....
-
- 200p
Nooo tak, same pijaki na tym Forum są, nie ma co...
Kupilam dzis dwa hibiskusy od Graffa Jeden chyba bedzie czerwony podwojny, pierwszy raz znalazlam podwojnego w supermarkecie
Drugi jest jasno-fioletowy ( prawie bialy ) z rozowym srodkiem ( niestety nie mam zdjecia bo maz zlamal ostatni pak i teraz trzeba poczekac )
Kupilam tez w Netto takowe oslonki, dostepne w roznych kolorach Nie wiem czy w Polsce sa
Pozdrawiam
Drugi jest jasno-fioletowy ( prawie bialy ) z rozowym srodkiem ( niestety nie mam zdjecia bo maz zlamal ostatni pak i teraz trzeba poczekac )
Kupilam tez w Netto takowe oslonki, dostepne w roznych kolorach Nie wiem czy w Polsce sa
Pozdrawiam