Egzotycznie,doniczkowo oraz balkonowe 2,5m2 szczęścia.
Re: Warzywny Balkon i trochę tam takich zwykłych doniczkowców ;)
Szkoda , że nie zrobiłeś jej zdjęcia. Może przy następnej wizycie
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
Jestem tam często, może jutro tam będę Klarze świerszcze kupował to się postaram.
Byłoby super ;) Bo ogromnie zżera mnie ciekawość Bo do takiej klatki przecież nie daliby falistej czy też nimfy.To jest klatka pod dużą papugę.
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
Teraz żałuję że tych wyrzuconych skórek 2 ostanie punkty http://viralka.pl/wyrzucasz-skorke-od-b ... s-pojecia/
Witajcie
Eriopusie niestety nie mam dla ciebie zdjęć tej papugi tak to jest jak się nie sprawdza baterii a apracie
A z nowości to mszyce powróciły więc wziąłem wszystkie papryczki i je umyłem w wannie jeśli jutro mnie nie będzie znaczy że że mama mnie ukatrupiła
Eriopusie niestety nie mam dla ciebie zdjęć tej papugi tak to jest jak się nie sprawdza baterii a apracie
A z nowości to mszyce powróciły więc wziąłem wszystkie papryczki i je umyłem w wannie jeśli jutro mnie nie będzie znaczy że że mama mnie ukatrupiła
Skąd ja to znam Na szczęście już tego nie mam:) Ale regularnie raz w tygodniu w sobotę o kupowałem łazienkę przez pół dnia w celu zrobienia prysznica roślinom. Wanna pełna ziemi, keramzytu itd. Wszystko było pozalewane ;) Obwiązywanie doniczek reklamówkami było złym pomysłem bo tylko zabierało czas. Palcem szybko przecierałem ziemie przez to sitko od sływu i było git
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Balkon u Patryka/parapet u Patryka
Taaa, panowie to się zawsze dogadają
Gekoon, działają już te latarnieGekoon pisze:U mnie wczoraj upały wielkie były a dziś burzowo od rana i jak tu przesadzić pomiodry i papryczki
a żeby było mało koło mojego bloku pierdyknął piorun i wywaliło światło w latarniach
No i jak się udała akcja z gnojówką, dało to cośGekoon pisze:w takim razie jutro ide po czosnek i po pokrzywy na gnojówkę
Pozdrawiam i zapraszam
Ewo już latarnie działają
Akcja z gnojówką marne dało skutki lepszy prysznic
Akcja z gnojówką marne dało skutki lepszy prysznic
Dawno nie było zdjęć więc już są
To może zaczniemy od mojej marniejącej tillandsi widok całej tillandsi
Listek tillandsi który się "załamał"
A to efekt załamanego listka tak się dzieje z liściem
A teraz bardziej na wesoło czyli nowe nabytki
ech-achmea moja mama po zakupie jej co 5 minut wołała mnie i mówiła coś w stylu Patryk Patryk ale ładny kwiatek najładniejszy jaki masz tak 2 dni potem się uspokoiła i wołała co 15 minut
Kalanchoe
Przepraszam że zdjęcia słabej jakości ale mój aparat nadaje się raczej do muzeum niż do robienia zdjęć
I kolorki trochę przekłamane echmea w rzeczywistości jest X razy ładniejsza
I proszę nie paczać za tillandsie bo to takie "centrum ratunkowe przelanych,przesuszonych zarobaczonych roślin"
To może zaczniemy od mojej marniejącej tillandsi widok całej tillandsi
Listek tillandsi który się "załamał"
A to efekt załamanego listka tak się dzieje z liściem
A teraz bardziej na wesoło czyli nowe nabytki
ech-achmea moja mama po zakupie jej co 5 minut wołała mnie i mówiła coś w stylu Patryk Patryk ale ładny kwiatek najładniejszy jaki masz tak 2 dni potem się uspokoiła i wołała co 15 minut
Kalanchoe
Przepraszam że zdjęcia słabej jakości ale mój aparat nadaje się raczej do muzeum niż do robienia zdjęć
I kolorki trochę przekłamane echmea w rzeczywistości jest X razy ładniejsza
I proszę nie paczać za tillandsie bo to takie "centrum ratunkowe przelanych,przesuszonych zarobaczonych roślin"
Aechmea piękna,ciekawe ile odrostów po przekwitnięciu wypuści
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jak ten pojemnik wygląda tak z bliska w środku ?
Doniczka nie stoi chyba w wodzie
No nie wygląda fajnie ta cyanea, wygląda dość dziwnie ...
To, że ma zaschnięte końce listków, to tylko kwestia suchego powietrza, ale to nic groźnego.
No ale czemu się łamią, hmmm ...
A nie wypuszcza czasem młodych ?
Za to aechmea śliczna
Doniczka nie stoi chyba w wodzie
No nie wygląda fajnie ta cyanea, wygląda dość dziwnie ...
To, że ma zaschnięte końce listków, to tylko kwestia suchego powietrza, ale to nic groźnego.
No ale czemu się łamią, hmmm ...
A nie wypuszcza czasem młodych ?
Za to aechmea śliczna
Pozdrawiam i zapraszam
Eriopusie
ciekawe ciekawe ile puści odrostów
Ewo
Moja tillandsia nie leży w tym pojemniku na co dzień tylko na czas fotografowania tam była i woda też ale obróciłem rozetkę i woda się wylała a tak normalnie to moja tillnadsia mieszka na achmei od momentu zakupu [niech ta achmea wyszepta mojej cyanei żeby młode puściła ]
ale gdzie może puszczać młode? to jej usg zrobię
Qrcze jak pogrubić czyjś nick ???
Zaznaczasz co chcesz pogrubić i klikasz literkę B nad postem./Iwona
ciekawe ciekawe ile puści odrostów
Ewo
Moja tillandsia nie leży w tym pojemniku na co dzień tylko na czas fotografowania tam była i woda też ale obróciłem rozetkę i woda się wylała a tak normalnie to moja tillnadsia mieszka na achmei od momentu zakupu [niech ta achmea wyszepta mojej cyanei żeby młode puściła ]
ale gdzie może puszczać młode? to jej usg zrobię
Qrcze jak pogrubić czyjś nick ???
Zaznaczasz co chcesz pogrubić i klikasz literkę B nad postem./Iwona
Ja dziś oparłem się urokowi aechmea mimo tego, że zauważyłem kilka liści w paski. Znając mnie pobiegnę jutro albo pojutrze bo nie wytrzymam hahahah
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa