Słoneczne rabaty 2
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty 2
Sabinko a kto Ci zabroni pluć na swoje floksy. Białego masz?
Będzie jeszcze kolorowiej i pachnąco. U mnie dziś też padało i ochłodziło się. Wolę taką pogodę niż ten upał i suszę,która wykańczała rośliny.
Będzie jeszcze kolorowiej i pachnąco. U mnie dziś też padało i ochłodziło się. Wolę taką pogodę niż ten upał i suszę,która wykańczała rośliny.
No śliczne są te jednoroczne,ja wysiałem,wyrosły trzy,no i..tylko wyrosły bo stoją od maja z parą liści właściwych
Lilia Playtime bardzo ciekawa kolorystycznie
Ale Twoich tortów to nie mogę przeżyć
Namalowania tych kwiatków to w ogóle...
Lilia Playtime bardzo ciekawa kolorystycznie
Ale Twoich tortów to nie mogę przeżyć
Namalowania tych kwiatków to w ogóle...
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, będę pluła, a co?! Może zaczną się lepiej rozrastać białe mam dostałam od Dorotki, bo dzieliła ogromne kępy. Nadal na nie czekam, chyba są jakieś późniejsze
Tulap, Playtime to normalnie wywołuje achy i ochy u całej rodzinki. Niesamowita lilia . W tym roku jest raczej niziutka i miesza się z margerytkami, ale za rok, mam nadzieję, będzie górowała nad całością
Torcik miał być w wykonaniu: prosty, łatwy, szybki i przyjemny.. a potem coś mi wpadło do głowy z tymi kwiatkami.. i zeszło ponad godzinę na same malowanki
Podobno liczą się detale
Tulap, Playtime to normalnie wywołuje achy i ochy u całej rodzinki. Niesamowita lilia . W tym roku jest raczej niziutka i miesza się z margerytkami, ale za rok, mam nadzieję, będzie górowała nad całością
Torcik miał być w wykonaniu: prosty, łatwy, szybki i przyjemny.. a potem coś mi wpadło do głowy z tymi kwiatkami.. i zeszło ponad godzinę na same malowanki
Podobno liczą się detale
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kocham ,kocham i jeszcze raz kocham lilie ,zakasowały wszystkie inne kwiatki,są cudowne i jakie fotogeniczne
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Grażynko, dziękuję a co z twoim kolejnym wątkiem? Czy tylko ja nie mogę go nigdzie znaleźć, czy jeszcze nie otworzyłaś piątej części??
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Sabinko otworzę za kilka dni ,bo czekam na swoje lilie ,coś marudzą w tym roku
Witam
Sabinko znalazłem u Ciebie to co bardzo lubię, wszystkie rodzaje lilii, dużo wspaniałych odmian różyczek i jeżówek. Jest na co popatrzeć, chwilami trudno oczy oderwać od bardzo ładnych zdjęć.
Jeżówki to Sama wysiewasz czy kupujesz sadzonki
Torcik wspaniale wygląda, ciekaw jestem jak smakował
Powodzenia
Sabinko znalazłem u Ciebie to co bardzo lubię, wszystkie rodzaje lilii, dużo wspaniałych odmian różyczek i jeżówek. Jest na co popatrzeć, chwilami trudno oczy oderwać od bardzo ładnych zdjęć.
Jeżówki to Sama wysiewasz czy kupujesz sadzonki
Torcik wspaniale wygląda, ciekaw jestem jak smakował
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Sabinko u mnie też koper na rabatkach, czasem wychodzą zaskakujące zestawienia. Playtime śliczna, jeszcze z jeżówką i złocieniem. Rabatka z kleome świetnie wygląda. Wykopywania mieczyków ci nie zazdroszczę. U mnie pusto, a dziś przy przesadzaniu deptałam smagliczkę, jej nie szkoda. Tort to prawdziwe dzieło sztuki. Kociaka do mnie, bo nornice dalej pracują. Jak chcesz w jakimś miejscu mieć ostróżki jednoroczne, to po dojrzeniu nasion wytrzep w tym miejscu. Najdorodniejsze u mnie były nie przesadzane.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zachwycam się wszystkimi liliami, ale Playtime to prawdziwe cudeńko szkoda, ze wszystkie moje lilie są nn, nawet za bardzo odmian nie odróżniam Ja też bym chętnie wypożyczyła kotka, bo mój obecnie ma chorą łapkę, a nawet jak był zdrowy to bardziej interesowały go spódniczki (czy co tam kotki noszą ) niż grasujące w ogrodzie nornice
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
I tak trzymaj, w końcu to Twój ogród i masz Ty się w nim dobrze czuć.nifredil pisze:Cóż, póki ja jestem zadowolona z efektu, tak inni mogą sobie mówić. Z tymi odmianami to nawet mi nie wspominaj, bo Double Sensation kupiłam z wyższej półki cenowej, specjalnie z premedytacją dając za cebulkę prawie 6zł, a tu taki bubel. Kolejna Red Twins. Teraz mam ich już z pięć
Ja moją lilie kupiłam tanio w L. W tym roku znowu wypatrzę tam Coctail Twins, ciekawe czy w końcu trafię na nią, a nie na Red Twins albo Double Sensation. Moim Double Sensation chętnie się z Tobą podzielę, może jak będziesz znowu nad morzem.
Lili OT jeszcze nie mam, Twoje są piękne, muszę sobie takie w tym roku sprezentować. Już nawet wiem gdzie ją wsadzę . Twoje Empoli i Flavia piękne, już sobie zapisałam nazwy.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Sabinko, białe floksy są z tych późniejszych, ale warto na nie czekać, bo śliczne, zawsze zdrowe i bardzo szybko się rozrastają
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
ooo, a u mnie białe pierwsze wystrzeliły, obydwie odmiany i to na długo przed "peletonem"
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Galtonia już taka moja wciąż ma tylko liściory, żadnego pałąka jeszcze nie widać.
W zeszłym roku też jak wreszcie postanowiła zakwitnąć to pierwsze kwiaty już mróz w nocy ściął
Pewnie będzie powtórka z nie-rozrywki
Sabinko, Tobie przezimowały mieczyki, a mi lwie paszcze jednoroczne - ot takie zimy ostatnio
Ale mnie to wcale nie przeszkadza, mogło by tak zostać
W zeszłym roku też jak wreszcie postanowiła zakwitnąć to pierwsze kwiaty już mróz w nocy ściął
Pewnie będzie powtórka z nie-rozrywki
Sabinko, Tobie przezimowały mieczyki, a mi lwie paszcze jednoroczne - ot takie zimy ostatnio
Ale mnie to wcale nie przeszkadza, mogło by tak zostać