Jak na razie jedyną zmienność zaobserwowałam w wielkości kwiatów - od 10-11cm średnicy kiedy jest ich dużo, do 17cm giganta którego wyprodukował we wrześniu. A kolorem to jeden w drugi, jak klony Chociaż na zdjęciach wychodzą bardzo różnie, zależy od oświetlenia. Niestety, kwiaty utrzymują się dłużej tylko jak jest pochmurno, teraz to jeden dzień i kaputcrazydaisy pisze:Na bank to jest to. Ten rozowy polysk... I moze Ci zakwitnac bielutko, a moze tez leciutko kremowo. Zmienny jest. To kwitnienie ma wzorcowe. To produkt Graffa, a w marketach jest sporo roslin od tego dunskiego producenta. Bedzie Ci utrzymywal kwiaty do 4 dni nawet.
Zielona ferajna cz.2
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielona ferajna cz.2
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
jeśli jest upal, to tez normalne. "Gommerszczaki" w upale "zalatwialy sprawe" w jeden dzien - w poludnie sie rozwijal, wieczorem juz sie skladal.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Blueberry
- Kontakt:
Jedyny minus hibiskusów - kwiaty utrzymują się tak krótko Talerz satelitarny obfocony, zaraz przegram zdjęcia i biorę się za obróbkę, mam nadzieję że zdążę pokazać je jeszcze dzisiaj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Blueberry
- Kontakt:
Myślałam że nie uda mi się wysłać zdjęć, internet przestał działać...
Czerwony pełny hibiskus już lada moment...
A tutaj następny pąk, są jeszcze dwa mniejsze więc będę Was zamęczać hibiskusami, oj będę
No i obiecana sesja satelity, a właściwie początek - tym też Was pomęczę, pąków ma więcej niż czerwony
Czerwony pełny hibiskus już lada moment...
A tutaj następny pąk, są jeszcze dwa mniejsze więc będę Was zamęczać hibiskusami, oj będę
No i obiecana sesja satelity, a właściwie początek - tym też Was pomęczę, pąków ma więcej niż czerwony
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ one są piękne.
- Blueberry
- Kontakt:
Grażynko dziękuję w imieniu roślinek
Jeszcze raz tamayowe serduszka, zdjęcie zrobione wczoraj o zachodzie słońca:
Jeszcze raz tamayowe serduszka, zdjęcie zrobione wczoraj o zachodzie słońca:
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Jakie piękne kwiaty u Ciebie Te kolory, kształty i fantastyczne kadry. Oglądam zawsze z ogromną przyjemnością
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Hibiskusów się naoglądałam i teraz żałuję, że swoje oddałam i został mi tylko varie.
Niestety nie mam dobrego miejsca do ich przechowania przez zimę, bo tyle innych roślin w moim sercu i na parapetach
Decyzja była trudna, ale zapadła.
Wierzę, że w nowym domku też im dobrze
Niestety nie mam dobrego miejsca do ich przechowania przez zimę, bo tyle innych roślin w moim sercu i na parapetach
Decyzja była trudna, ale zapadła.
Wierzę, że w nowym domku też im dobrze
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Hej! Piekne rośliny i zdjęcia również
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Wpadam z wizytą po wakacyjnych wojażach i co zastaję?-kolejne sesje zdjęciowe pięknych kolorowych roślin i jak zawsze ciekawe ujęcia
Pozdrawiam.
Wpadam z wizytą po wakacyjnych wojażach i co zastaję?-kolejne sesje zdjęciowe pięknych kolorowych roślin i jak zawsze ciekawe ujęcia
Pozdrawiam.
Szczerze gratuluję hibiskusów Nie lada wyczyn.
Tamaya jak zwykle urocza
Tamaya jak zwykle urocza
- Blueberry
- Kontakt:
Iza dziękuję no to jeszcze trochę kwiatów
Jasiu dziękuję w imieniu roślinek hibiskusów nadal się "uczę", ale w sumie to jedne z niewielu roślin które są w stanie znieść warunki u mnie. Każdy na tym forum ma rośliny z którym mu nie po drodze i inne, rosnące jak marzenie U Ciebie lubię oglądać ciapatki wszelakie
Halinko witam i dziękuję
Arku dziękuję ostatnio tylko podglądałam Twój wątek, muszę ślad zostawić
Bizu dziękuję one nie są tak trudne w obsłudze, potrzebują tylko sporo słońca żeby zakwitnąć
W końcu wzięłam się za obróbkę zdjęć... leniwa ja Czerwony pełny nareszcie pokazał co potrafi został ochrzczony "pomponem" Kwiaty są wspaniałe, chociaż trzymają się bardzo krótko No i muszę "wyczuć" jak dobrze uchwycić tą czerwień:
Jasiu dziękuję w imieniu roślinek hibiskusów nadal się "uczę", ale w sumie to jedne z niewielu roślin które są w stanie znieść warunki u mnie. Każdy na tym forum ma rośliny z którym mu nie po drodze i inne, rosnące jak marzenie U Ciebie lubię oglądać ciapatki wszelakie
Halinko witam i dziękuję
Arku dziękuję ostatnio tylko podglądałam Twój wątek, muszę ślad zostawić
Bizu dziękuję one nie są tak trudne w obsłudze, potrzebują tylko sporo słońca żeby zakwitnąć
W końcu wzięłam się za obróbkę zdjęć... leniwa ja Czerwony pełny nareszcie pokazał co potrafi został ochrzczony "pomponem" Kwiaty są wspaniałe, chociaż trzymają się bardzo krótko No i muszę "wyczuć" jak dobrze uchwycić tą czerwień:
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
No i kolejna porcja piękności Boski widok.
Blue, mój hibiskus kwitł, ale zrzucał liście i każde kolejne były tak małe, że tylko z lupą Wyglądał na końcu jak patyki w ziemi z pączkami na czubku. Nie wiesz co mogło być przyczyną?
Blue, mój hibiskus kwitł, ale zrzucał liście i każde kolejne były tak małe, że tylko z lupą Wyglądał na końcu jak patyki w ziemi z pączkami na czubku. Nie wiesz co mogło być przyczyną?