Problem z chwastami jakiej chemii użyć na wiosnę

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To zależy od wielkości działki ;) Nie wiem, czy ktoś podjąłby sie przekopać np. 4000 m kw...
Jeżeli jest dojazd i działka jest wystarczająco duża żeby zmiescił się sprzęt, to oczywiście zaorać.
cx

Post »

Witam.
Siedem odpowiedzi,sporo czasu,a Pan Krystian nic,cisza........Pewnie wybiera te korzenie i kłącza...taaa na pewno.
Pozdrawiam.
A dla osób nie stosujących chemii,na niewielką powierzchnie polecam to:przygotowywany nieużytek przykryć szczelnie czarną folią(np z worków po substracie) i latem,wiosną po około 30-40 dniach mamy wszystko jednoroczne martwe,wieloletnie osłabione i tylko pod ziemią,ziemia miękka łatwa do kopania.Kopiemy widłami wybierając interesujące nas korzenie i kłącza.Duuużo łatwiej niż kopanie na "zielono".
Hej.
TAD
100p
100p
Od: 5 lis 2008, o 21:27

Post »

Zgadza się ! Podobnie jak po deszczowym okresie . Też ziemia miękka.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysztof pisze:Witam.
Siedem odpowiedzi,sporo czasu,a Pan Krystian nic,cisza........Pewnie wybiera te korzenie i kłącza...taaa na pewno.
Pozdrawiam.
A dla osób nie stosujących chemii,na niewielką powierzchnie polecam to:przygotowywany nieużytek przykryć szczelnie czarną folią(np z worków po substracie) i latem,wiosną po około 30-40 dniach mamy wszystko jednoroczne martwe,wieloletnie osłabione i tylko pod ziemią,ziemia miękka łatwa do kopania.Kopiemy widłami wybierając interesujące nas korzenie i kłącza.Duuużo łatwiej niż kopanie na "zielono".
Hej.

Oooo,jak dobrze to wiedzieć...mam takie miejsce,idealne na warzywnik,a łopaty w żaden sposób wbić przez trawsko nie mogę :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
KrystianDusza
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 paź 2008, o 11:17

Post »

[i]Witam
Nie odzywałem się bo walczyłem z zielskiem które,skosiłem ,co się dało spaliłem i spryskałem działkę randapem.Teraz czekam na efekty i zamierzam jeszcze to wszystko przekopac przed zimą.Jeżeli można to proszę o podpowiedź co do przycinania winogronu oraz drzewek owocowych takich jak jabłoń,grej dzusza,wiśnia.Resztę rzeczy zostawiam na wiosnę trba będzie zając się zrobieniem kompostownika i zrobieniem kibelka.Na razie nie wygląda to rewelacyjnie ,ale i tak widzę potencjał w tej działce.
[/i]:lol: :lol: :lol: ;:80 ;:80 ;:80 Obrazek Obrazek
cx

Post »

Witam.
Chciałbym tylko przeprosić pana Krystiana za mój nieco uszczypliwy komentarz..w tym przypadku nieuprawniony.Ale bywa czasem ,że ktoś zadaje pytanie,pada wiele odpowiedzi a pytający ....nic...ani-"gadacie bzdury,zrobię inaczej";ani..."ok,dzięki"...To mnie irytuje,gdyż może(może!!!)świadczyć o lekceważeniu osób odpowiadających na pytanie.
Życzę sukcesów w pana "orce na ugorze"...ale gdy efekt końcowy będzie zadowalający to myślę,że satysfakcja większa,jeżeli weźmie pan pod uwagę od czego wyszedł.
Pozdrawiam,Krzyś.
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

KrystianDusza pisze:co do przycinania winogronu
Może to na początek:

http://www.winogrona.org/modules.php?na ... =0&thold=0

Ps. Po wpisaniu w wyszukiwarkę "winogrona" łatwo można odszukac rozbudowane tematy pt. "Wszystko o winogronach"
Hela
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 lis 2008, o 15:55

Post »

TAD pisze:Zgadza się ! Podobnie jak po deszczowym okresie . Też ziemia miękka.
LUDZIE jak mozna lac taka chemie do ziemi,a chaczka do reki i wszystko Ladnie wyplewic
TAD
100p
100p

Post »

" HELA " , ZAPRASZAM DO MNIE ! U mnie pokażesz jak to Tobie idzie ! - Dam Tobie trzy miesiące czasu . Możesz haczkować od świtu do zmierzchu bez przerwy. Jak się wyrobisz , postawię Ci drinka .
... gdy człowiek kładzie się do snu , morze budzi się do życia !
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

TAD pisze:" HELA " , ZAPRASZAM DO MNIE ! U mnie pokażesz jak to Tobie idzie ! - Dam Tobie trzy miesiące czasu . Możesz haczkować od świtu do zmierzchu bez przerwy. Jak się wyrobisz , postawię Ci drinka .
haha!!!a beczkę z piwem i polecimy z Helą :;230 ręcami wybierać
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tad, kupiłam nowe nakolanniki, paczkę cieniutkich gumowych rękawiczek i dwie pary bawełnianych, dołączę do Heli i Agnieszki, masz dobre, solidne widły amerykańskie? (już jedne złamałam), ale ani drinków, ani piwa nie lubię. Masz jakieś inne propozycje? Może lampka dobrego wina wieczorem?
TAD
100p
100p

Post »

Może być i wino . - Pod warunkiem , że jajecznica na boczku rano.javascript:emoticon(':D')
TAD
100p
100p

Post »

Panie Krystianie ! Ale odwalił Pan kupę roboty . Pewnie ledwo Pan żyję. - Ale ten świerk , za kilka lat nie wpuści Pana do domku . To już ostatni dzwonek , aby coś z nim zrobić .
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”