Mały sucholubny zbiorek III - sokolica
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały sucholubny zbiorek III - sokolica
No , ale mają piękne "czupryny", część już elegancko ufryzowane - ułożone , a wszystkie są już tak "artystycznie potargane" .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- kocham_fizyke
- 100p
- Od: 8 kwie 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale upolowałaś ładne sztuki Szkoda, że u mnie w mieście nie ma kaktusiarza, który sprzedaje roślinki
Fizyka jest królową nauk
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Ale cudowne rozczochrańce Niesamowicie piękne !
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne rośliny z rodzaju Neoporteria. Jestem pod wrażeniem!
Ciekawa sprawa - sam kiedyś się interesowałem troszkę tym rodzajem i chociaż miałem tylko kilka roślin to właśnie takowe były również u mnie - a w każdym razie bardzo podobne.
Niestety na zachodnim stanowisku zaczęły redukować ciernie i musiałem się ich pozbyć. Twoim kibicuję szczerze bo już wyglądają doskonale a pod Twoja ręką to będą... ho, ho!
Ciekawa sprawa - sam kiedyś się interesowałem troszkę tym rodzajem i chociaż miałem tylko kilka roślin to właśnie takowe były również u mnie - a w każdym razie bardzo podobne.
Niestety na zachodnim stanowisku zaczęły redukować ciernie i musiałem się ich pozbyć. Twoim kibicuję szczerze bo już wyglądają doskonale a pod Twoja ręką to będą... ho, ho!
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Fajne kudłacze, niesamowicie uciernione. Masz dobrą rękę, na pewno pięknie zakwitną
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Jeśli tu ktoś nie pomoże, to takimi po prostu zostaną. Zakładam, że ów kaktusiarz sam także ich nie nazwałhonorka22 pisze:Nowe nabytki rewelacyjne i nawet gdyby miałoby się okazać, że z nazwami coś nie tak, to zakupy grzechu warte
Poszperałam w sieci. Neoporterii mnóstwo, a prawie każda ma w swej nazwie multicolor Dziwaczne to dla mnie. Zwłaszcza, że one zdecydowanie się różnią.
Obyś miała rację. W sumie, jak spegazzinii dają radę, to dlaczego te by nie miały daćonectica pisze:Jasne, że dadza!! Fenomenalne ciernie!!!
ejacek pisze:Osobom starszym zaleca się pozostawanie w czasie takich upałów w domu
Masz rację! Następnym razem poproszę o wysyłkę! Albo dowóz pod dom
To właśnie bardzo mi się w nich spodobało. Mam nadzieję, że te bujne czupryny nie przerzedzą się u mnie. Do tej pory mieszkały w foliaku, ze słońcem od południa do wieczora.Akwelan_2009 pisze:ale mają piękne "czupryny", część już elegancko ufryzowane - ułożone , a wszystkie są już tak "artystycznie potargane"
A może po prostu jeszcze nie wiesz, czy taki jest. Ja dowiedziałam się przypadkiem kilka dni temukocham_fizyke pisze:Szkoda, że u mnie w mieście nie ma kaktusiarza, który sprzedaje roślinki
Dziękujękoniczynka2014 pisze:Ale cudowne rozczochrańce Niesamowicie piękne !
Tego właśnie się obawiam, że wschód też może być zbyt mało nasłoneczniony. Jak zacznę zauważać jakiś nieprawidłowy rozwój, może także podejmę kolejną trudną decyzję. Choć na razie jestem dobrej myślihen_s pisze:Ciekawa sprawa - sam kiedyś się interesowałem troszkę tym rodzajem i chociaż miałem tylko kilka roślin to właśnie takowe były również u mnie - a w każdym razie bardzo podobne.
Chciałabym. Widziałam już jak kwitną, choć tylko na foto od poprzedniego opiekuna. Nie będę czarować, że nie był to jeden z powodów, dla których są teraz u mnie. Zresztą w drodze do domu, obrywałam suszki. Więc liczę na kwiaty w przyszłym sezonie. A kto wie, czy jeszcze w tym nie zobaczę czegoś na żywo.Aileen pisze:Fajne kudłacze, niesamowicie uciernione. Masz dobrą rękę, na pewno pięknie zakwitną
Reszta z wczorajszego kartonika
Neochilenia paucicostata większa i mniejsza
Neochilenia taltalensis
Neochilenia atra
Neochilenia napina
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Dobrze mi się wydawało, że skoro była mowa o kartoniku, to jakoś mało pokazałaś
Kontynuacja również znakomita .
Oj dobrze, że u mnie w zasięgu wzroku nie ma osób sprzedających kaktusy, bo pokusa byłaby ogromna.
Kontynuacja również znakomita .
Oj dobrze, że u mnie w zasięgu wzroku nie ma osób sprzedających kaktusy, bo pokusa byłaby ogromna.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Wspaniałe rośliny, teraz zresztą wrzucone do jednego worka rodzajowego. Te również u mnie w swoim czasie gościły - nie za długo jak wspominałem.
Wydaje mi się po raz wtóry, że mamy podobny gust jeśli chodzi o rośliny. Kiedyś też dla mnie Neochilenia napina była
Wydaje mi się po raz wtóry, że mamy podobny gust jeśli chodzi o rośliny. Kiedyś też dla mnie Neochilenia napina była
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
spegazzinii ma bardzo ładnie ociernione, wiec nie marudzi.
Nowości z kartonika pierwsza klasa, szczególnie napina. Do eriosycoków też miałem słabość aż musiałem sobie parę wysiać.
Mam nadzieję że będą ładnie u ciebie rosły
Nowości z kartonika pierwsza klasa, szczególnie napina. Do eriosycoków też miałem słabość aż musiałem sobie parę wysiać.
Mam nadzieję że będą ładnie u ciebie rosły
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Z kartonika piękne nowości wyskoczyły, a uzbrojone...
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
aaa, toś na dwa razy podzieliła nowości! To i dobrze, bo taka dawka cudów jednorazowo mogłaby się skończyć atakiem serca, czy cuś
Ja miałam tylko 3 neoporterie, zostały mi 2, bo napinę ostatecznie wywaliłam w tym lipcu. Będę zagladac do tych Twoich koniecznie, tylko mam nadzieję, że ich gymno nie zdominują jednak do końca
a Thelocactus jakiś znacznie porządniejszy, niż w poprzednich latach - może się starzeje, że się tak statkuje
Ja miałam tylko 3 neoporterie, zostały mi 2, bo napinę ostatecznie wywaliłam w tym lipcu. Będę zagladac do tych Twoich koniecznie, tylko mam nadzieję, że ich gymno nie zdominują jednak do końca
a Thelocactus jakiś znacznie porządniejszy, niż w poprzednich latach - może się starzeje, że się tak statkuje
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ale miałam radochę zaglądając tutaj... Moje patyki trudno odróżnić, ale ja - jako niekaktusowa, zaznaczam - mogę pomylić gymno z neoporterią Niemniej N. napina... cudo, dla mnie numer 1
Też mam kilka sztuk Eriosyce, ale od Twoich oczu nie mogę oderwać. Neoporterie przepiękne!
Mateusz