Pelargonia,jej odmiany, nasze doświadczenia w uprawie
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pelargonia,jej odmiany, nasze doświadczenia w uprawie
Laura ja miałam taki problem ze swoimi pelargoniami..opryskaj Amistarem lub Topsinem Bluszczolistne nie lubią nadmiaru wody, więc ostrożnie z nią
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Kochani
Dziękuję Wam za zainteresowanie i dobre rady.
Zastosowałam terapię szokową: podlałam Previcur-em, spryskałam Topsin-em.
Efekt będzie pewnie za kilka dni.
Pozdrawiam
Dziękuję Wam za zainteresowanie i dobre rady.
Zastosowałam terapię szokową: podlałam Previcur-em, spryskałam Topsin-em.
Efekt będzie pewnie za kilka dni.
Pozdrawiam
Re: Identyfikacja pelargonii
Nie wiem co to za odmiana , ale ona Ci nigdy nie zakwitnie - taki gatunek .... miałem ją kiedyś i zlikwidowałem .
Ozdobna tylko z liści
Ozdobna tylko z liści
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja pelargonii
Dzięki Adam, ale bardzo mi jej szkoda, teraz bujnęła się trochę,
bo gdy ją kupiłem od pewnego forumowicza, była bardzo malutka.
bo gdy ją kupiłem od pewnego forumowicza, była bardzo malutka.
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Janku jej listki ładnie pachną , to jest stara odmiana pelargoni
Ja mam ostatnio pelargonie angielskie na uwadze , widziałam w jednym miejscu kilka odmian i dla mnie bomba !!
Ja mam ostatnio pelargonie angielskie na uwadze , widziałam w jednym miejscu kilka odmian i dla mnie bomba !!
Bożena
- adrianic
- 1000p
- Od: 4 maja 2010, o 21:03
- Kontakt:
Witam
W końcu udało mi się porobić trochę zdjęć moich pelargonii bluszczolistnych:) Zdjęcia robiłem w tą sobotę po tych kilkutygodniowych upałach
Filmik i porady odnośnie nawożenia można obejrzeć tutaj:
http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/ ... na_naszych
a więcej zdjęć tutaj:
http://www.fuchsiahybrida.pl/aktualnosci/122
W ciągu kilku dni napiszę o walce ze szkodnikami i pielęgnacji pelargonii przewieszających
W końcu udało mi się porobić trochę zdjęć moich pelargonii bluszczolistnych:) Zdjęcia robiłem w tą sobotę po tych kilkutygodniowych upałach
Filmik i porady odnośnie nawożenia można obejrzeć tutaj:
http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/ ... na_naszych
a więcej zdjęć tutaj:
http://www.fuchsiahybrida.pl/aktualnosci/122
W ciągu kilku dni napiszę o walce ze szkodnikami i pielęgnacji pelargonii przewieszających
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Cudowny widok , ale czy każdy z Nas może mieć tak pięknie ukwiecone pelargonie u siebie ???
Bożena
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Piękny widok , no ale ja nie mogę powiesić na balustradzie takich wielkich doniczek jak polecasz w opisie na stronie, wiec muszę zadowolić się mniejszymi okazami, dużo mniejszymi.
Czekam z niecierpliwością na opis szkodników i chorób, bo moje pelargonie zwisające mają coraz mniejsze liście - wygląda jakby skarłowaciały, na pewno brakuje im nawozu prawda? Tylko nie wiem jakiego, nie chcę im zaszkodzić.
Czekam z niecierpliwością na opis szkodników i chorób, bo moje pelargonie zwisające mają coraz mniejsze liście - wygląda jakby skarłowaciały, na pewno brakuje im nawozu prawda? Tylko nie wiem jakiego, nie chcę im zaszkodzić.
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Apricot Queen i Bonita, są naprawdę cudowne. Aż na takie wzrosty nie liczę, wystarczy mi połowa.
- adrianic
- 1000p
- Od: 4 maja 2010, o 21:03
- Kontakt:
Jeśli marnieją Ci liście to sprawdź czy przypadkiem nie mają za wilgotno w podłożu. Jeśli z korzeniami jest w porządku to zacznij nawozić większą ilością azotu. To samo zauważyłem przy mojej pelargonii Nan West - zrobiłem film o tym na youtube przy okazji profilaktyki przy szarej pleśni (tytuł filmu Pelargonia Nan West) - są też tam informacje o nawozach po przycięciu kwiatostanów.Niunia1981 pisze:Piękny widok , no ale ja nie mogę powiesić na balustradzie takich wielkich doniczek jak polecasz w opisie na stronie, wiec muszę zadowolić się mniejszymi okazami, dużo mniejszymi.
Dodałem kolejne dwa filmy. Jeden dotyczy profilaktyki przy występowaniu szarej pleśni - przykładem jest pelargonia Nan West, a w drugim starałem się opisać całość pracy i elementy związanej z opryskami roślin przy szarej pleśni, rdzy pelargonii i ataku przędziorka.
Dodatkowo, myślę, że w miarę obszernie opisałem w aktualnościach walkę z szarą pleśnią, rdzą fuksji i pelargonii oraz walkę z przędziorkiem - od preparatów, mieszanki w opryskach po rodzaje używanych opryskiwaczy. Niestety film i artykuł o opryskiwaczach jest dość długi ale ciężko było to skrócić. Mogłem powiedzieć: "rób tak i tak bo tak jest dobrze" ale starałem się w artykule napisać "dlaczego".
Zapraszam do obejrzenia i przeczytania.
http://www.fuchsiahybrida.pl/aktualnosci/123
Pozdrawiam
Adrian
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu w mieszkanjiu je uprawiasz?
Tak chyba widzę...
Jak one to znoszą? Jak rosną?
Tak chyba widzę...
Jak one to znoszą? Jak rosną?