Pajęczyny etc na gałązce gruszy
-
- 500p
- Od: 3 mar 2012, o 16:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: pajęczyny etc na gałązce gruszy
A ja bym zdjął ręka pajęczyny, a gasienice .Zastanawia mnie dlaczego ktoś widząc jedno młode drzewko wys. 1,7 m i na nim żerujące gąsienice namiotnika, chce zastosować chemię???? Karate to koszt (w zalezności od opakowania) 8-20 zł. Nie lepiej wydac kase na kupno rosliny? przecież liczba szkodników jest tak niska, że nie opłaca sie kupowac tego karate. Chyba, ze ktos ma sad!!!!
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
-
- 500p
Poprawka nie "chce" lecz napisał co by zrobił... A to kolosalna różnica! W sprzedaży detalicznej za 5 PLN spokojnie można kupić. Nie mówiąc już o tym że większość w/w preparat posiada na wyposażeniu... A co do tej kwoty to jeżeli nazywasz ją "kosztem", to nie będę komentował bo aż mi ręce opadają...
Piszesz, że to namiotnik, ale ten żeruje na jabłoniach. Czy może też żerować na gruszach?
- akilegna
- Przyjaciel Forum - weteran
- Od: 3 maja 2007, o 09:14
- Kontakt:
Karate działa tylko w niskich temperaturach... Teraz za nic nie podziała, nawet w nocy jest za gorąco
Calypso, Mospilan działają.
Wieczorem poszłabym z wilgotną ściereczką wcześniej nasączoną wodą z płynem do mycia naczyń i ściągnęła ręcznie szkodniki. Daj do podratowania kondycji biohumus doglebowo.
Calypso, Mospilan działają.
Wieczorem poszłabym z wilgotną ściereczką wcześniej nasączoną wodą z płynem do mycia naczyń i ściągnęła ręcznie szkodniki. Daj do podratowania kondycji biohumus doglebowo.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
-
- 500p
W ulotce nie jest napisane, że preparat nie działa powyżej 20 stopni!Warto wiedzieć! Na skuteczność tego środka wpływ na temperatura stosowania Karate Zeon 050 CS. Preparat ten działa najskuteczniej w temperaturze poniżej 20?C. Jeżeli stosujesz preparat w dzień cieplejszy, oprysk wykonaj pod koniec dnia, gdy temperatura powietrza już opada.
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
Nie wszystko trzeba lać chemią. Ja jestem zwolennikiem racjonalnego myślenia i działania. Zresztą juz dawno nie ma larw, wiec co tu pryskać? pajęczynę i odchody gąsienic?.marcinpruszcz pisze:Poprawka nie "chce" lecz napisał co by zrobił... A to kolosalna różnica! W sprzedaży detalicznej za 5 PLN spokojnie można kupić. Nie mówiąc już o tym że większość w/w preparat posiada na wyposażeniu... A co do tej kwoty to jeżeli nazywasz ją "kosztem", to nie będę komentował bo aż mi ręce opadają...
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras