Moje zielone malenstwa
-
- 200p
- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje zielone malenstwa
Jak się mają nowe hibiskusowe nabytki? Kwiatek się jakiś pokazał u tego, co mąż mu ułamał pączka?
A co powkładałaś do osłonek z Netto? Fajne są .
A co powkładałaś do osłonek z Netto? Fajne są .
Witaj cza_rna7, jak fajnie, ze zajrzalas na razie kwiatuszka nie widac, jak sie pokaze to dam znac w oslonkach znalazlo sie 5 storczykow, jedna calathea, dwie peperomie, cztery tradescantie, crassula ovata hummels sunset, koleus i jedna hoja Tez mi sie spodobaly, 7.5zl za 4 sztuki wydawalo sie dosc rozsadne jeszcze 12 mi zostalo, kupilam tez kolorowe,nie tylko czarne, nie bralam bialych, byly zbyt 'przezroczyste'. Pozdrawiam
Ludzie to nie rośliny, z czubków już nic nie wyrośnie?
-
- 200p
A wrzuć jakieś zdjęcie. Ciekawa jestem jak to z kwiatkiem wygląda. Trochę mi przypominają formy do pieczenia babeczek . Przezroczyste do storczyków mogłyby być dobre .
Te osłonki to w różnych rozmiarach są?
Te osłonki to w różnych rozmiarach są?
Niestety sa w jednym rozmiarze, chyba 10.5 cm ale ze wzgledu na to ze sa pofaldowane, to rozchodza sie lekko, wiec mozna wlozyc minimalnie wieksza doniczke. One nie byly do konca przezroczyste, ale na tyle ze slonce przez nie przeswiecalo i bylo widac donice w srodku... Moje roslinki sa w nieco wiekszych doniczkach ( przeliczylam sie ) i nie wygladaja tak ladnie jak powinny, ale pozniej wrzuce zdjecie ( zaraz ide do pracy ). Wazne, ze roslinka ma oslonke, wiec swoja glowna funkcje spelniaja
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oto obiecane trzykrotki
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzykrotki urocze, masz chyba wszystkie ich odmiany
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Dziekuje bardzo Koniczynka2014 Obawiam sie, ze jest to tylko ich malenka czesc I jeszcze jednej nie sfotografowalam Pozdrawiam
-
- 200p
Super, że Ci się udało wrzucić zdjęcia .
Ale fajne i kolorowe . Najbardziej podoba mi się ta włochata i taka w zielone i białe paski. I jeszcze ta na drugim zdjęciu .
A ta na pierwszym zdjęciu to nie jest reo meksykańskie?
Ale fajne i kolorowe . Najbardziej podoba mi się ta włochata i taka w zielone i białe paski. I jeszcze ta na drugim zdjęciu .
A ta na pierwszym zdjęciu to nie jest reo meksykańskie?
Nie bez pomocy osob trzecich, ktore jak widze chca pozostac anonimowe
Wlochata to tradescantia sillamontana, ta na drugim zdjeciu to tradescantia 'blushing bride', to pierwsze tutaj nazywa sie tradescantia spathacea rhoeo tricolor wiec mozliwe ze u Ciebie nazywa sie reo meksykanskie Ta w zielone i biale paski nazywa sie tradescantia fluminensis quicksilver...
Dziekuje za wszystkie pochwaly przekaze je roslinkom
Wlochata to tradescantia sillamontana, ta na drugim zdjeciu to tradescantia 'blushing bride', to pierwsze tutaj nazywa sie tradescantia spathacea rhoeo tricolor wiec mozliwe ze u Ciebie nazywa sie reo meksykanskie Ta w zielone i biale paski nazywa sie tradescantia fluminensis quicksilver...
Dziekuje za wszystkie pochwaly przekaze je roslinkom
-
- 200p
Tak, to reo. Myślałam, że to odrębny rodzaj, ale właśnie doczytałam, że obecnie jest zaliczane do rodzaju Tradescantia. No i się wszystko wyjaśniło .
Czlowiek uczy sie kazdego dnia tradescantia, czyli trzykrotka po polsku
-- 18 sie 2015, o 00:03 --
Hibiskus 'New Apollo'
-- 18 sie 2015, o 00:03 --
Hibiskus 'New Apollo'
-
- 200p
Oooo, jakiś nowy? Śliczne kwiatuchy, a jakie duże . Skoro Apollo, to trzyma kwiaty kilka dni? Fajne ma te kuleczki na samej górze pręcika. Wyglądają jak malutkie, żółciutkie maskotki .
Z tegorocznej oferty Graffa Mam jeszcze kilka nowych Graffow, ale musze im porobic zdjecia