Moje zielone malenstwa
Re: Moje zielone malenstwa
Aechmea fasciata
Graff hibiskus chyba adonicus pearl albo boreas blue ( nie mozemy sie zgodzic )
Graff hibiskus jeszcze nie nazwany przez producenta
Graff hibiskus chyba adonicus pearl albo boreas blue ( nie mozemy sie zgodzic )
Graff hibiskus jeszcze nie nazwany przez producenta
Ludzie to nie rośliny, z czubków już nic nie wyrośnie?
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowną eechmea <3 Czy po przekwitnięciu należy roślinę wyrzucić a zostawia się tylko młode sadzonki?
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie kwitnie aechmea Czy ona zakwitła u Ciebie? Pytam, ponieważ nie potrafie doprowadzić do
kwitnienia swojej ,może coś doradzisz
Hibiskusy masz obłędne
kwitnienia swojej ,może coś doradzisz
Hibiskusy masz obłędne
Aledra7, dziekuje , te roslinke kupilam dopiero niedawno, ale przypuszczam ze będę ja traktowac tak samo jak aechmee blue rain ( ktorej mam dwie ). Aechmea ogolnie zakwita, a pozniej po przekwitnieciu powoli umiera i wypuszcza maluchy. Dorosla roslina powinna umrzec ciagu dwoch lat, moja umiera juz 3 rok i zamiast wypuscic jakies 6 malych wypuscila do tej pory ponad 20 ( widac podoba jej sie u mnie ). Przy usuwaniu mlodych ( ktore wysysaja matke ) musisz czasem usunac tez liscie, wiec liczba doroslych lisci maleje, moze tez dlatego ze usuwam mlode moja roslina zyje ponad 3 lata
Edyta74, dziekuje za pochwaly , nie zakwitla u mnie, zakupila ja kwitnaca, z tego co wiem maluchy musza osiagnac odpiwedni rozmiar i zajmuje im to 2 lata i dluzej, wiec zaleznie od sadzonki jaka kupilas, musisz odczekac swoje Na pocieszenie dodam, ze moje maluchy jeszcze nie zakwitly Jedna juz prawie dogonila mamusie wielkoscia, wiec moze w koncu sie doczekam. Aechmea to roslina zdecydowanie dla cierpliwych
Pozdrawiam Was
Edyta74, dziekuje za pochwaly , nie zakwitla u mnie, zakupila ja kwitnaca, z tego co wiem maluchy musza osiagnac odpiwedni rozmiar i zajmuje im to 2 lata i dluzej, wiec zaleznie od sadzonki jaka kupilas, musisz odczekac swoje Na pocieszenie dodam, ze moje maluchy jeszcze nie zakwitly Jedna juz prawie dogonila mamusie wielkoscia, wiec moze w koncu sie doczekam. Aechmea to roslina zdecydowanie dla cierpliwych
Pozdrawiam Was
-
- 200p
- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja tam wolę hibiskusy . Ten czerwony jest śliczny . A ten Graff to jakiś producent tak?
Ale osłonkę ma Aechmea fajną .
Ale osłonkę ma Aechmea fajną .
Graff to jeden z najwiekszych producentow hibiskusow
Popatrz sobie mam juz kilka z tej oferty, glownie z tych dlugo kwitnacych http://www.graff-breeding.com/
Oslonke kupilam w sklepie z rzeczami z drugiej reki, ale uwazam ze tak mozna znalezc najlepsze i najbardziej oryginalne oslonki i doniczki
Popatrz sobie mam juz kilka z tej oferty, glownie z tych dlugo kwitnacych http://www.graff-breeding.com/
Oslonke kupilam w sklepie z rzeczami z drugiej reki, ale uwazam ze tak mozna znalezc najlepsze i najbardziej oryginalne oslonki i doniczki
-
- 200p
- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taaa, żeby moje tak kwitły jak te na zdjęciach . Jak wypuszczą jeden pączek, który nie odpadnie to jest dobrze...
Jeszcze miała się zapytać, czy te niebieskie pączki u Aechmea się rozwijają?
Jeszcze miała się zapytać, czy te niebieskie pączki u Aechmea się rozwijają?
U mnie rozwinely sie troszke i zaczely usychac, ale nie wiem czy tonormalne czy nie, poniewaz mam ja pierwszy raz
Dziekuje Moge sie podzielic kiedys jak troche podrosna ;) Albo zakupic Ci doroslego jeśli masz ochote