Kolekcja dalii ze Śląska cz.II
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja dalii ze Śląska cz.II
Gratulacje !!! Piękna wygrana .Trzeba było się nieżle napracować nawadniając dalie aby coś jednak zakwitło. U mnie też połowa tylko zielona bez kwiatów a reszta o połowe mniejsza w porównaniu z zeszłym rokiem.
Może faktycznie należąło dodawać " man211 "
Może faktycznie należąło dodawać " man211 "
A Twój Black Jack zakwitł na wystawę? Pokażesz go? Na moim to nawet specjalnie pąków nie widać...
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu - Black Jack zakwitł ,ale przy tej saharze jaka u mnie ostatnio była nic specjalnego .
Poczekam są następne pąki ,jak będzie na czym oko zawiesić zrobię fotki ,jak nie to w przyszłym roku dopiero.
Poczekam są następne pąki ,jak będzie na czym oko zawiesić zrobię fotki ,jak nie to w przyszłym roku dopiero.
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grzesiek, moje gratulacje! Uważam, że należało Ci się więcej! Ale znam już troszkę zakulisowe koneksje i układy wystawy więc domyślam się, w czym rzecz Osobiście gratuluję Ci, że przy obecnej suszy udało Ci się wystawić 70 odmian! U mnie wszystko o połowę słabsze.
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj sympatyczny kolego Grzegorzu!
Moje szczere GRATULACJE za Twoje wspaniałe okazy dalii na Wystawie Dalii i Mieczyków w Rybniku 2015!Twoje miejsca na podium to dla nas prawdziwa radość, cieszymy się razem z Tobą !
PS.Twoje dalie zawsze mnie osobiście interesował,a jaki duży jest wkład Twojej pracy w to by dalie wyrosły! i były oglądane na wystawach to sam dobrze wiesz!
Moje szczere GRATULACJE za Twoje wspaniałe okazy dalii na Wystawie Dalii i Mieczyków w Rybniku 2015!Twoje miejsca na podium to dla nas prawdziwa radość, cieszymy się razem z Tobą !
PS.Twoje dalie zawsze mnie osobiście interesował,a jaki duży jest wkład Twojej pracy w to by dalie wyrosły! i były oglądane na wystawach to sam dobrze wiesz!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Koniecznie muszę uzupełnić w przyszłym roku kolekcję o Panią Leokadię! Ma piękny kształt i barwy! No i muszę zgromadzić inne "nasze" dalie czyli Man211, Godzina W oraz mam nadzieję, ze będę miała więcej szczęścia do Złotej Miłki, bo Stanisław w rezultacie przysłał mi inną, ale też piękną.
Czy Bright Star ma tendencje do pokazywania środka? Mam tak z Tsuki Yori no Shisha, dlatego najlepiej prezentuje się z profilu!
Czy Bright Star ma tendencje do pokazywania środka? Mam tak z Tsuki Yori no Shisha, dlatego najlepiej prezentuje się z profilu!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- man211
Jacku ,Rysiu - Dzięki Wam za uznanie i za gratulacje .
Oczywiście przyznam racje moim poprzednikom że wystawa z Twoim udziałem Rysiu rozświetliła by imprezę.
Rozumie że odległość i koszty z tym związane nie są małe . Nic nie stoi na przeszkodzie zorganizować to w tak dużej metropolii jak Poznań
Zapewne znalazłbyś kilku zapaleńców.Pewnie Miłka by pomogła
Jacku mam nadzieję że kiedyś skusisz się na przywiezienie swojej kolekcji do Rybnika.
Pamiętam że w czasie rozmowy z Tobą nie protestowałeś
Miłko- Oczywiście Bright Star posiada także tendencje do pokazywania środka tak jak inne dalie ,a raczej kwiatostany w swoje fazie kwitnienia.
Oczywiście przyznam racje moim poprzednikom że wystawa z Twoim udziałem Rysiu rozświetliła by imprezę.
Rozumie że odległość i koszty z tym związane nie są małe . Nic nie stoi na przeszkodzie zorganizować to w tak dużej metropolii jak Poznań
Zapewne znalazłbyś kilku zapaleńców.Pewnie Miłka by pomogła
Jacku mam nadzieję że kiedyś skusisz się na przywiezienie swojej kolekcji do Rybnika.
Pamiętam że w czasie rozmowy z Tobą nie protestowałeś
Miłko- Oczywiście Bright Star posiada także tendencje do pokazywania środka tak jak inne dalie ,a raczej kwiatostany w swoje fazie kwitnienia.
Pozdrawiam Grzegorz
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Bardzo bym chciał wziąć kiedyś udział w wystawie. Choć są na razie przeszkody związane z moją pracą, a w tym roku dodatkowo tak mało jest kwiatów, że nawet nie miałbym co pokazać. Więc póki co zbieram butelki po sokach marchwiowych
Właśnie zakwitła mi dziś dalia 'Rybnik'
Właśnie zakwitła mi dziś dalia 'Rybnik'
- takasobie
Jacku! Można w hurtowni dla lokali gastronomicznych kupić wysokie szklanki do napojów. Jak jest promocja, to nawet za zetę można jedną kupić! A jak ładnie wygląda!
Grześ wie, że ja do wystawy przygotowuję się mentalnie od 2 lat, ale nie mam śmiałości Chciałam w parafii zrobić taką wystawkę z konkursem, plebiscytem, nagrodami i aukcją kwiatów na zbożne cele. Nawet mam plan napisany, ale ... biorę się do tego jak pies do jeża. Może mnie to przerasta i powinnam sobie znaleźć kilka osób do pomocy.
Grześ wie, że ja do wystawy przygotowuję się mentalnie od 2 lat, ale nie mam śmiałości Chciałam w parafii zrobić taką wystawkę z konkursem, plebiscytem, nagrodami i aukcją kwiatów na zbożne cele. Nawet mam plan napisany, ale ... biorę się do tego jak pies do jeża. Może mnie to przerasta i powinnam sobie znaleźć kilka osób do pomocy.
Miłka
- man211
Miłko pewnie jedną osobę już masz . Rysiu zapewne nie odmówi
Pozdrawiam Grzegorz
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Grzegorzu!
Masz całkowitą rację że nie odmówię współpracy z sympatyczną koleżanką Miłką! Lecz z tego co pisze Miłka to już dwa lata planuje taką wystawę w Poznaniu!Myślę że jak się tylko spotkamy porozmawiamy na ten temat WYSTAWY dalii w naszym mieście Poznaniu!
Masz całkowitą rację że nie odmówię współpracy z sympatyczną koleżanką Miłką! Lecz z tego co pisze Miłka to już dwa lata planuje taką wystawę w Poznaniu!Myślę że jak się tylko spotkamy porozmawiamy na ten temat WYSTAWY dalii w naszym mieście Poznaniu!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- takasobie
Grześ! Nie podpuszczaj Ja wiem, że na Ryszarda mogę liczyć, ale potrzebuję rąk do pracy, które by rozstawiły stoły, pokładły obrusy, nalały wody do wazonów, rozstawiły wszystko ładnie i prowadziły punkt oddawania głosów. Myślałam raczej o młodzieży "przynieś, wynieś, pozamiataj" i żeby miały jakiś zmysł estetyczny. No i jeszcze nie gadałam z szefem o tej imprezie, bo zawsze coś mi wypadło. Rysia bym poprosiła jako doradcę i eksperta, a nie do wazoników Muszę się jeszcze kilku rzeczy nauczyć, np poeksperymentować z zaparzaniem (80stC) końcówek łodyg w celu większej trwałości w wazonach (jak pokazują: Caring for Dahlias as Cut Flowers ). No i podpatrzeć aranżacje na zdjęciach z wystaw
Miłka
Miłka, ja co prawda młodzieżą nie jestem dawno, ale chętnie na "przynieś, wynieś, pozamiataj" się zgłaszam na wolontariat! Kocham dalie a z racji, że ciągle mi kiepsko rosną to chętnie pooglądam cudze na żywo
Także jak dojrzejesz do myśli, że robimy, to robimy!
Magda
Także jak dojrzejesz do myśli, że robimy, to robimy!
Magda
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006