Witajcie!
Nie mam działki ani ogrodu, ale bardzo lubię kwiaty i mam ich kilka w domu. Jestem początkująca jeśli chodzi o rośliny i jeśli pojawia się jakiś problem, zazwyczaj sama nie potrafię sobie z nim poradzić. Przejdźmy do sedna...
W czerwcu 2015 kupiłam cantadeskię, miała białe kwiaty, które utrzymały się mniej więcej do sierpnia/września, a później zostały tylko liście. Jako, że kupując tę roślinę nie czytałam nic o jej uprawie

, to stoi u mnie od tego czasu w domu i nie odpoczywała w żadnym chłodnym miejscu (nie miałabym nawet gdzie jej przenieść, bo nie mam piwnicy, ani balkonu). Temperatura u mnie w domu nie przekracza 20 stopni.
Liście od mniej więcej listopada żółkną i usychają, wiem, że roślina przeszła w stan uśpienia.
Moje pytanie jest następujące: czy moja Cantadeskia zakwitnie w takich warunkach? Czy mogę coś jeszcze zrobić aby jej w tym pomóc?
Mam różne kwiaty w domu, ale Cantadeskia jest zdecydowanie najpiękniejszym kwiatem, jaki kiedykolwiek widziałam i chciałabym mieć kilka tych pięknych kwiatków w domu.
Przesyłam zdjęcie jak teraz wygląda moja kalla.