Wiosna, piaski no i my :)
Re: Wiosna, piaski no i my :)
Działki nie ma co pokazywać wiadomo, tragedia. Ten tydzień jeszcze tylko powiększy straty, trudno się mówi. Rok wyjątkowy, bo takich długich upałów moja pamięć, w miarę dobra nie pamięta.
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzejku! cudownie złapałeś budzący się dzień no cudnie i ten kościół.
A księżyc rogalik super no tak do pełni będzie słonko świeciło z moich obserwacji he, he też zgadza się.
A księżyc rogalik super no tak do pełni będzie słonko świeciło z moich obserwacji he, he też zgadza się.
Następne straty to dwa ładne jaśminy, szkoda . Cośtam jeszcze lata, rośnie i biega...
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, jaszczurka się nie bała? Ale fajnie, bardzo lubię jaszczurki. A tu ja można podziwiać z bliska.
Rudbekie piękne.
A co to na różowo kwitnie na zdjęciu nad żółtym liliowcem?
Rudbekie piękne.
A co to na różowo kwitnie na zdjęciu nad żółtym liliowcem?
Witaj Dario, to o co pytasz to orszelina.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
O, dziękuję.
Dlaczego jeszcze jej nie znałam? Pewnie dlatego, że to wrzosowate, a ja na razie unikam tych, co to lubią kwaśną, lżejsza ziemię. Coby sobie dodatkowego kłopotu nie robić.
Dlaczego jeszcze jej nie znałam? Pewnie dlatego, że to wrzosowate, a ja na razie unikam tych, co to lubią kwaśną, lżejsza ziemię. Coby sobie dodatkowego kłopotu nie robić.
Andrzej balon był szybszy od Ciebie
Szkoda jaśminów,ale w tej spiekocie rośliny mają naprawdę ciężko,musimy się pogodzić ze stratami,a to jeszcze nie koniec upałów.
Dzisiaj z Markiem wykopaliśmy ponad 40 papryk ostrych na działce,gdzie nie ma możliwości podlewania i teraz wszystko siedzi w dużych donicach zacieniowane.Po kilku godzinach doszły do siebie,a bez wody byłoby po nich.Mają dużo owoców,więc szkoda by było je stracić.
Mimo wszystko jeszcze macie kwiaty w ogrodzie,a orszelina szczególnie mi się podoba,różowa ponoć ładnie pachnie?
Jaszczurek i u nas dużo,na początku sezonu wygrzewały się w tunelu.
Pozwalają blisko podejść,ale nie tak jak Twoja,chyba oswojona
Szkoda jaśminów,ale w tej spiekocie rośliny mają naprawdę ciężko,musimy się pogodzić ze stratami,a to jeszcze nie koniec upałów.
Dzisiaj z Markiem wykopaliśmy ponad 40 papryk ostrych na działce,gdzie nie ma możliwości podlewania i teraz wszystko siedzi w dużych donicach zacieniowane.Po kilku godzinach doszły do siebie,a bez wody byłoby po nich.Mają dużo owoców,więc szkoda by było je stracić.
Mimo wszystko jeszcze macie kwiaty w ogrodzie,a orszelina szczególnie mi się podoba,różowa ponoć ładnie pachnie?
Jaszczurek i u nas dużo,na początku sezonu wygrzewały się w tunelu.
Pozwalają blisko podejść,ale nie tak jak Twoja,chyba oswojona
No tak, goście wyjechali a oni paprykę ostrą kopali ehhhhhhh Dziś podlewanie i awaria bo sobie sam wąż doprowadzający przyciąłem łopatą . Dobrze bo wsadzę trójnik i podprowadzę jeszcze jedno ujęcie bliżej domu, tfu chałupy. Czyli nie ma tego złego . Węże też (te prawdziwe) mamy, chyba z 6 i też niezbyt uciekają jak się je zobaczy. Niech robią "dobrą" robotę na działce bo myszy już pomału zaczną grasować. Pozdrawiamy serdecznie A i D.
a orszelina pachnie niesamowicie.
z
a orszelina pachnie niesamowicie.
z
http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugo ... ,cId,28467 wygląda na to że to już ostatnie dni upałów
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrze by było oby te prognozy pogody się sprawdziły, gdyż tracę już siły na podlewanie.
Pozdrawiam Zenek
Zenku nooooooooooo prognozy są bardzo optymistyczne, nawet z opadami po środzie. Siły to jeszcze trochę jest, bardziej denerwuje to że zamiast pospacerować, pooglądać co rośnie to człowiek jak strażak z wężem stoi i polewa. Pozdrawiamy serdecznie.
Zapowiada się kolejny dzień bez deszczu
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 gru 2011, o 14:04
Byle do wtorku i oby nas nie minęło, bo potem znowu upały