Egzotycznie,doniczkowo oraz balkonowe 2,5m2 szczęścia.
Re: Warzywny Balkon i trochę tam takich zwykłych doniczkowców ;)
To tak ja z kaktusami bo w B też są już od kilku dni może mocnej przeceny się doczekam
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To znaczy, że uwolniłeś ją z doniczki, wyczyściłeś korzenie z ziemi i leży na achmei ?Gekoon pisze:moja tillnadsia mieszka na achmei od momentu zakupu
Ja z jedną tak właśnie zrobiłam.
A jak się pojawią młode to na pewno zobaczysz - pooglądaj rozetkę w środku, może coś tam jest.
Cyanea dość szybko wypuszcza maluszki
Ciekawa jestem środka rozetki w zbliżeniu.
Zrób jeszcze jakąś fotkę z bliska.
Bo tak na zewnątrz, poza tym, że ma podeschnięte końce listków,
i dziwnie wygląda taka środkiem poobrywana, to raczej jest ok
Podetnij te zaschnięte końcówki i czekaj na potomstwo
Pozdrawiam i zapraszam
Ewo
nie to znaczy że przedtem tillandsia przez jakiś czas była w doniczce potem ją pozbawiłem doniczki a po zakupie Achmei ją na niej położyłem
Po zrobieniu usg jest coś co przypomina jakąś "łuskę" ale na zdjęciu widać a na żywo nie więc pewnie ta łuska to nasada listka
a zdjęć nie dam (moje! ) hah nie po prostu nie dam zdjęć po na zdjęciach ciemność widze
nie to znaczy że przedtem tillandsia przez jakiś czas była w doniczce potem ją pozbawiłem doniczki a po zakupie Achmei ją na niej położyłem
Po zrobieniu usg jest coś co przypomina jakąś "łuskę" ale na zdjęciu widać a na żywo nie więc pewnie ta łuska to nasada listka
a zdjęć nie dam (moje! ) hah nie po prostu nie dam zdjęć po na zdjęciach ciemność widze
Selloum będzie monstrualny Oglądaj mu często listki bo rózne cholerstwa lubią się do niego przyczepiać np. wciornastki lub przędziorki.
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
-
- 100p
- Od: 19 lis 2013, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkie roślinki masz świetne ale widok marchewki rozbawił mnie do łez .
Eriopusie
Po zdjęciach z neta wychodzi na to że to potwór ale mój .. mając 8 liści może udawać na razie tylko ośmiornice a nie monstrum a mając go od 6 miesięcy stwierdzam że to raczej żelazna roślina ... do czasu
Anula2007
Uwierz mi nie tylko ty się śmiałaś z marchewki
Po zdjęciach z neta wychodzi na to że to potwór ale mój .. mając 8 liści może udawać na razie tylko ośmiornice a nie monstrum a mając go od 6 miesięcy stwierdzam że to raczej żelazna roślina ... do czasu
Anula2007
Uwierz mi nie tylko ty się śmiałaś z marchewki
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Aechmea-nowy nabytek prezentuje się superancko a odmiana philodendrona bardzo ciekawa -bardzo lubię te rośliny ale ze względu na późniejsze ich rozmiary musze z nich rezygnować
Pozdrawiam.
Aechmea-nowy nabytek prezentuje się superancko a odmiana philodendrona bardzo ciekawa -bardzo lubię te rośliny ale ze względu na późniejsze ich rozmiary musze z nich rezygnować
Pozdrawiam.
Witaj arkadius
cieszę się że echmea się podoba młody już coraz większy a philodendron zanim urośnie to trochę zajmie mój to tak 1 liść na 1 miesiąc puszcza ale jest 1/2 magiczne miesiące gdzie wypuszcza 2 listki na miesiąc
Teraz trochę nowości od zwyklaków do ...
skrzydłokwiat kupiony na przecenie przecieniony z 25 zł na 15 trochę przysuszony był ale już nie jest
Palma areka
guzmania
Kocham te jej dwubarwne listeczki
I ... dam dara dam theobroma cacao czyli kakaowiec roczna sadzoneczka
zapomniałem dodać że jeszcze kupująć kakowca kupiłem laur który gdzieś tam w tle jest i nasiona :
-plumerii
-adenium
-drzewa kiełbasianego
-bilimbi
-eukalpitusa gunii
-mimozy a w gratisie dostałem nasiona albicji
ostatnio też już rozglądam się za ... hojami każdego już ta hojoza bierze
i kilkoma ale raczej kilkunastoma innymi roślinami ale cii
Pozdrawiam
Ale fotki nie ostre jutro zrobię nowe i wstawię nowe
cieszę się że echmea się podoba młody już coraz większy a philodendron zanim urośnie to trochę zajmie mój to tak 1 liść na 1 miesiąc puszcza ale jest 1/2 magiczne miesiące gdzie wypuszcza 2 listki na miesiąc
Teraz trochę nowości od zwyklaków do ...
skrzydłokwiat kupiony na przecenie przecieniony z 25 zł na 15 trochę przysuszony był ale już nie jest
Palma areka
guzmania
Kocham te jej dwubarwne listeczki
I ... dam dara dam theobroma cacao czyli kakaowiec roczna sadzoneczka
zapomniałem dodać że jeszcze kupująć kakowca kupiłem laur który gdzieś tam w tle jest i nasiona :
-plumerii
-adenium
-drzewa kiełbasianego
-bilimbi
-eukalpitusa gunii
-mimozy a w gratisie dostałem nasiona albicji
ostatnio też już rozglądam się za ... hojami każdego już ta hojoza bierze
i kilkoma ale raczej kilkunastoma innymi roślinami ale cii
Pozdrawiam
Ale fotki nie ostre jutro zrobię nowe i wstawię nowe
Tak to w przyrodzie bywa , że wszystko musi być w równowadze Jednych hojoza bierze a innym mniej lub bardziej przeszła i odpoczywają od wijących się na metry pędów. Czekam z niecierpliwością na raporty z uprawy kakaowca. Sam chyba choruję na niego ale chcę z nasion spróbować. Bardzo udane zakupy
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
A najgorsze w tym wszystkim jest że wszyscy sprzedają cięte sadzonki a mi carnosa zgniła i się nie ukorzeniła
a kakaowiec jak zimę przeżyje to by było fajnie tylko że nie wiem czym doświetlać ..
a kakaowiec jak zimę przeżyje to by było fajnie tylko że nie wiem czym doświetlać ..
To jak ty żeś tą carnosa ukorzeniał, że zgniła? Nie mogą być w wodzie ogonki liściowe. Hoje łatwo się ukorzeniają. Serio - musisz znaleźć swoją metodę.
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa