Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.5
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.5
Przy takiej wielkości trzeba się namęczyć, by ją zmierzyć, więc Ci się nie dziwię
U mnie prosta robota, bo to gigancik (a nie gigant ), ale chwali mu się, bo wreszcie przekroczył dwie setki
OTT 201
U mnie prosta robota, bo to gigancik (a nie gigant ), ale chwali mu się, bo wreszcie przekroczył dwie setki
OTT 201
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak w zeszłym roku Błażej miał ponad 250kg to nic dziwnego że mu się nie chce do takiego mikrusa schylać.
Dla mnie to pierwszy rok uprawy , rekord będzie , więc się schyliłem.
D1 DAP 46 OTT 478 na uszkodzonym pędzie.
D2 DAP 38 OTT 480
Dla mnie to pierwszy rok uprawy , rekord będzie , więc się schyliłem.
D1 DAP 46 OTT 478 na uszkodzonym pędzie.
D2 DAP 38 OTT 480
Pozdrawiam Wojtek
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Wojtek, 250, to miałem założenie na sezon, którego nie spełniłem.
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
Przepraszam , doczytałem że to było tylko 234kg .
Ale dla nas wszystkich to będzie niespełnione marzenie.
Ale dla nas wszystkich to będzie niespełnione marzenie.
Pozdrawiam Wojtek
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Ja to myślę, że mnie w tym sezonie zadowoli 23,4 kg
- BobejGS
- Kontakt:
Dla ścisłości, to 234kg było sezon wcześniej.
W tamtym nie przekroczyłem nawet progu 200kg. Jak tak dalej pójdzie, to w tym będzie podobnie, chyba że stanie się cud. Co chwila mi odpada z biegu kolejna dynia, z pięciu krzaków zostały trzy, z czego jeden to miniaturowy squash. Nawałnica pokiereszowała liście, przez co szaleje na nich mączniak. Dziś pochmurno i jak nie będzie padać, to postaram się wieczorem zrobić oprysk. Muszę tylko zorientować się jakie środki posiadam.
W tamtym nie przekroczyłem nawet progu 200kg. Jak tak dalej pójdzie, to w tym będzie podobnie, chyba że stanie się cud. Co chwila mi odpada z biegu kolejna dynia, z pięciu krzaków zostały trzy, z czego jeden to miniaturowy squash. Nawałnica pokiereszowała liście, przez co szaleje na nich mączniak. Dziś pochmurno i jak nie będzie padać, to postaram się wieczorem zrobić oprysk. Muszę tylko zorientować się jakie środki posiadam.
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
Też muszę trochę pogonić mączniaka z mojej,zaczyna się znów panoszyć. OTT 717
podsunie ktos jakis pomysł czemu dynia stanęła w miejscu ??
pęd zdrowy , nigdzie nie popękany, boczne i głowny non stop rośnie , zawiązuje nowe męskie , gdzieniegdzie żeńskie.
dynia podlewana , wczoraj dolistnie nawożona . jedyne co zrobiłem jak wróciłem z urlopu to popsikałem armistar opto na mączniaka
i zakleiłem taśma izolacyjną otwór z odpadnietego kwiecia
Na forum piszemy poprawną polszczyzną, używając wielkich liter oraz znaków diakrytycznych, mod/jokaer.
pęd zdrowy , nigdzie nie popękany, boczne i głowny non stop rośnie , zawiązuje nowe męskie , gdzieniegdzie żeńskie.
dynia podlewana , wczoraj dolistnie nawożona . jedyne co zrobiłem jak wróciłem z urlopu to popsikałem armistar opto na mączniaka
i zakleiłem taśma izolacyjną otwór z odpadnietego kwiecia
Na forum piszemy poprawną polszczyzną, używając wielkich liter oraz znaków diakrytycznych, mod/jokaer.
- BobejGS
- Kontakt:
To sprawdź dokładnie ten zaklejony otwór. Moja po takim otworze stanęła, a później zaczęła gnić. Czego Tobie nie życzę.
No i właśnie BobejGS tak jest, po dokładnym zbadaniu owocu , okazało się że zaczyna gnić
Wystawić ją na działanie słońca , żeby dojrzała i żebym miał nasiona na przyszły rok ?
ps. czego to jest wina że tak się stało ?? może to to że ją przykrywałem ręcznikami które leżały na dyni , wiadomo jak przyszedł deszcz to pewnie trzymały wilgoć aż wyschły ... ???
Wystawić ją na działanie słońca , żeby dojrzała i żebym miał nasiona na przyszły rok ?
ps. czego to jest wina że tak się stało ?? może to to że ją przykrywałem ręcznikami które leżały na dyni , wiadomo jak przyszedł deszcz to pewnie trzymały wilgoć aż wyschły ... ???
- marcin10312
- 500p
- Od: 27 mar 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
D1 DAP 30 OTT 399 przyrost 3 kg
D2 DAP 30 OTT 331
Moje dynia już zaatakował mączniak czy można jeszcze pryskać, dodam że nie były wcale pryskane?
D2 DAP 30 OTT 331
Moje dynia już zaatakował mączniak czy można jeszcze pryskać, dodam że nie były wcale pryskane?
Pozdrawiam Marcin
- BobejGS
- Kontakt:
overs Musiały się dostać do wnętrza dyni zarodniki jakichś grzybów. U mnie dynia też padła, a miała już pewnie ponad 100kg
marcin10312 Pryskaj, by się nie rozprzestrzeniał po liściach. Ja miałem pryskać dzisiaj ale dopiero co wróciłem i nic w dodatku uszykowane nie mam. Liczę, że jutro to nadrobię.
marcin10312 Pryskaj, by się nie rozprzestrzeniał po liściach. Ja miałem pryskać dzisiaj ale dopiero co wróciłem i nic w dodatku uszykowane nie mam. Liczę, że jutro to nadrobię.
- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
marcin10312, gonię Twoją D2!
DAP 35 OTT 308
Ostatnie trzy bardzo ciepłe noce sprawiły, że znacznie przyspieszyła wzrost. Dzisiejszy deszcz (pierwszy po dwóch tygodniach suszy) tylko jej pomoże
Pozdrawiam
Adam
DAP 35 OTT 308
Ostatnie trzy bardzo ciepłe noce sprawiły, że znacznie przyspieszyła wzrost. Dzisiejszy deszcz (pierwszy po dwóch tygodniach suszy) tylko jej pomoże
Pozdrawiam
Adam