Tak, teoria jest zawsze najważniejsza.
Kaaha, ze swojej strony proponuję taką lekturę;
http://www.orchidarium.pl/rodzaje/html/ ... opsis.html
Jest tam opisane min. światło, temperatura, wilgotność, nawożenie itd.
1. Nie powinnaś trzymać się takiego schematu 6-8 dni. Ogólnie podlewanie falenopsisów odbywa się średnio od 7, do 14 dni. W zależności od grubości i przepuszczalności podłoża, może być okres krótszy, lub dłuższy.
2. Nawozimy co 3-4 podlewania. Pałeczki sama nie używam takich, ale moja siostra tak i nie narzekają jej rośliny.
3. Mocz je na wysokość 3/4 doniczki, lub tak by zielona część stożka wzrostu, nie dotykała wody.
4. Też tak robię. Tylko zostawiam na noc, lub na 24 godziny i gotuję. Potem tylko należy czekać aż osad opadnie i czystą wodę zlać.
6. Najlepsze są strony im wyłącznie poświęcone. Taką jest min. Orchidarium.pl, do którego podałam link.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Możesz spróbować je wszystkie uratować, jednak na ile Tobie się uda, nie jestem w stanie powiedzieć. Najlepiej poszukaj na forum o reanimacji storczyków. Pierwszy mimo że nie posiada liści, może wypuścić młodą roślinę, ale warunkiem jak w każdym przypadku jest ilość zdrowych korzeni. Doniczka też powinna być dostosowana do ich ilości. Ta tego pierwszego wydaje się że jest za duża. Z trzeciego, nie wiem co z nim dalej będzie. Na zdjęciu widać że żółkną mu liście i to coraz młodsze. Ma bardzo niewiele korzeni więc szanse maleją. Ale zawsze warto próbować.