Identyfikacja róż - część 4
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 4
Powiem szczerze, że typowałam Mery. Dodam jeszcze, że pachnie. Może jeszcze ktoś potwierdzi i będzie miała nazwę.
Basiu,mam od Ciebie piękną białą różę,z różową obwódką.Nazwy nie miała, czy wiesz już jak ona ma na imię?
Kochani pomóżcie w identyfikacji róż ,obie powtarzają kwitnienie , pierwsza kupiona na rynku, bez nazwy
kartonikowa angielka z Auchan
kartonikowa angielka z Auchan
Zapraszam- Miniaturki i nie tylko ... Iwony
-
Mirzan, u mnie ona popadła w niełaski bo inne mi piękniej rosną i niestety nie wiem. Może wstawisz do identyfikacji bo moja marna.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Basiu Tak ona Pachnie
Iwono ta ostatnia to Abraham Darby
Iwono ta ostatnia to Abraham Darby
Ta pierwsza róża to Crown Princess Margaretha . Ta druga rownież potwierdzam - Abraham Darby.
ktom , mati1999 dziękuje za identyfikacje moich róż , będzie więcej takich bezimiennych
Kolejna NN ,podpisana róża wielokwiatowa - czy to jest Lucia ?
Kolejna NN ,podpisana róża wielokwiatowa - czy to jest Lucia ?
Zapraszam- Miniaturki i nie tylko ... Iwony
Już przekwitła, a nie zrobiłem jej zdjęcia. Za to ma już jedno dziecko.Barbara2000 pisze:Mirzan, u mnie ona popadła w niełaski bo inne mi piękniej rosną i niestety nie wiem. Może wstawisz do identyfikacji bo moja marna.
-
To super, niech cieszy kolejne oczy.
- iwa67
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 sie 2015, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Czy ktoś przypadkiem rozpoznaje odmiany tych róż? Są to róże doniczkowe, kupione w marketach. Zaczynam swoją przygodę z kwiatami i chciałabym dowiedzieć się kto gości na moim parapecie i balkonie
1.Róża miniaturowa, kupiona w tym roku, jeden kwiat na łodydze, pojedyncze kolce na łodygach:
2.Róża kupiona w zeszłym roku, po jednym kwiatku na łodydze, kolor zmienny? na początku kwiat jest różowy, z czasem jaśnieje, piękny zapach, stosunkowo sporo kolców na łodygach oraz kolce pod liśćmi (na łodyżkach liści)
3.Róża kupiona w markecie w tym roku (luty) jako czerwona, teraz zaczęła wypuszczać tylko różowe kwiaty, pojedyncze kwiaty na łodydze, mała ilość kolców
pozdrawiam serdecznie
1.Róża miniaturowa, kupiona w tym roku, jeden kwiat na łodydze, pojedyncze kolce na łodygach:
2.Róża kupiona w zeszłym roku, po jednym kwiatku na łodydze, kolor zmienny? na początku kwiat jest różowy, z czasem jaśnieje, piękny zapach, stosunkowo sporo kolców na łodygach oraz kolce pod liśćmi (na łodyżkach liści)
3.Róża kupiona w markecie w tym roku (luty) jako czerwona, teraz zaczęła wypuszczać tylko różowe kwiaty, pojedyncze kwiaty na łodydze, mała ilość kolców
pozdrawiam serdecznie
- anika2
- 10p - Początkujący
- Od: 22 cze 2015, o 16:03
Ja również poproszę o identyfikację
Powtarzająca kwitnienie, pachnąca, kupiona chyba jako róża parkowa, wysokość ok 100 cm
Powtarzająca kwitnienie, pachnąca, kupiona chyba jako róża parkowa, wysokość ok 100 cm
Pozdrawiam Ania
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Augusta Luise
- anika2
- 10p - Początkujący
- Od: 22 cze 2015, o 16:03