Rosliny skalne i nie tylko.
Rosliny skalne i nie tylko.
Roslinami interesuje sie od bardzo dawna. A tak na powaznie to od 15 lat zaczelam kolekcjonowac rosliny skalne, cieniolubne i storczyki ogrodowe. Poczatki nie byly latwe, wiele porazek zaliczylam ale nigdy sie nie poddalam i ciagle powiekszam swoja kolekcje. Oto kilka roslin ktore kwitly u mnie w tym roku.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- Manuela
- 100p
- Od: 6 mar 2015, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rosliny skalne i nie tylko.
Witaj, piąte zdjęcie od dołu te fioletowe kwiatki, znam. Zawsze myślałam, że to kwiaty "łąkowe" ale ładnie wyglądają na skalniaku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p5448877" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p5448877" onclick="window.open(this.href);return false;
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witaj wśród nas . Rośliny bajkowe , jestem zauroczona .
Witaj Danusiu
Dziekuje bardzo. Nie zawstydzaj mnie.
Pozdrawiam Vicky
Dziekuje bardzo. Nie zawstydzaj mnie.
Pozdrawiam Vicky
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Vicky
Rośliny piękne, dorodne i ciekawe. Może dobrze by było, gdybyś wpisała przy zdjęciach ich nazwy. Nie wszyscy wiemy co nam prezentujesz.
Z podziękowaniem i oczekiwaniem na następne prezentacje.
Rośliny piękne, dorodne i ciekawe. Może dobrze by było, gdybyś wpisała przy zdjęciach ich nazwy. Nie wszyscy wiemy co nam prezentujesz.
Z podziękowaniem i oczekiwaniem na następne prezentacje.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Witaj Januszu
Ciesze sie ,ze podobaja Ci sie moje rosliny skalne.Postaram sie podpodpisywac moje rosliny ,zwlaszcza ze kazda jest oznaczona trwalym napisem.
Pozdrawiam Vicky
Kolejne rosliny
Physoplexis comosa
Dicentra Ivory heart
Eritrichium canum
Aenothera acaulis var. aurea
Crassula milfordiae
Pozdrawiam Vicky
Ciesze sie ,ze podobaja Ci sie moje rosliny skalne.Postaram sie podpodpisywac moje rosliny ,zwlaszcza ze kazda jest oznaczona trwalym napisem.
Pozdrawiam Vicky
Kolejne rosliny
Physoplexis comosa
Dicentra Ivory heart
Eritrichium canum
Aenothera acaulis var. aurea
Crassula milfordiae
Pozdrawiam Vicky
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Eritrichum prześliczne . Moje nie przezimowało .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Physoplexis comosa piękna roślina, szkoda tylko, że trudna w uprawie. Jesteś tego samego zdania, czy uważasz inaczej ?
Pozdrawiam Janusz100
Witaj Januszu
Podpisy pod zdjeciami byly , przez pomylke cytowalam zamiast edytowac post i caly ten post z nazwami zniknal.
Jezeli chodzi o Physoplexis comosa to ja nie uwazam ze jest trudna roslina. Jest smakolykiem dla slimakow nawet tych najmniejszych w skorupkach. Najlepiej sie czuja w tufach wapiennych, tam slimaki tak latwo nie wejda. Tu rosnie u mnie w tufie wapiennej.
W pakach
Rozkwitnieta
Pozdrawiam Vicky
Podpisy pod zdjeciami byly , przez pomylke cytowalam zamiast edytowac post i caly ten post z nazwami zniknal.
Jezeli chodzi o Physoplexis comosa to ja nie uwazam ze jest trudna roslina. Jest smakolykiem dla slimakow nawet tych najmniejszych w skorupkach. Najlepiej sie czuja w tufach wapiennych, tam slimaki tak latwo nie wejda. Tu rosnie u mnie w tufie wapiennej.
W pakach
Rozkwitnieta
Pozdrawiam Vicky
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Wicky.
Śliczne rośliny nam pokazujesz.
Po jakim czasie zakwitł Ci Czarci Pazur.? Masz go z nasion czy z sadzonki. Mam go ,ale do kwitnienia to jeszcze długa droga. Mój też rośnie w tufie.
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki.
Śliczne rośliny nam pokazujesz.
Po jakim czasie zakwitł Ci Czarci Pazur.? Masz go z nasion czy z sadzonki. Mam go ,ale do kwitnienia to jeszcze długa droga. Mój też rośnie w tufie.
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki.
Witaj Alu
Ja kupilam gotowe sadzonki i kwitly mi na drugi rok od zakupu. Najwazniejsza rzecza jest wigotnosc tufy, ja swoja ciagle podlewam. Mysle ze dlatego Ci nie kwitnie, bo normalnie na drugi rok po wysiewie zakwita.
Pozdrawiam Vicky
Ja kupilam gotowe sadzonki i kwitly mi na drugi rok od zakupu. Najwazniejsza rzecza jest wigotnosc tufy, ja swoja ciagle podlewam. Mysle ze dlatego Ci nie kwitnie, bo normalnie na drugi rok po wysiewie zakwita.
Pozdrawiam Vicky
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Witaj Vicky
Bardzo sie ciesze ze jestes na forum i pokazujesz nam swoje roslinki
Bardzo sie ciesze ze jestes na forum i pokazujesz nam swoje roslinki