Ogród Biedronki 641 cz.3
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Karolinko u mnie też widać susze. Może nie tak drastyczną jak u Ciebie widziałam.
Właśnie wróciłam z podlewania.Ja ogród ,mąż warzywnik. Jeszcze ratujemy paprykę, bo jest ładna i dojrzewa.
Aga one się różnią między sobą.Jak je posadzisz to sama zobaczysz.
Sławku i ja Cię witam jesiennie. Przecież jeszcze lato trwa. Krokusów jeszcze nie widzę.Tak dopiero na forum zauważyłam,że u mnie wszystko jakby wcześniej.Czy dobrze to nie wiem, bo jesień też przyszła wcześniej. Dzięki za nazwanie hosty. Jak dokończę post to sprawdzę.
Soniu dobrze,że trawka w doniczce to mogę sobie z nią pochodzić. Jak na razie tam ją postawiłam. A zimowity jak odkopałaś to posadź i jeszcze zakwitną.
Iwona masz rację.Dzięki dobra kobieto. To śniedek,bo go miałam. Nie kwitł jeszcze.
Jestem ciekawa bardzo kwiatu.
Aster jesienny wysoki.
Powojnik po chorobie wypuścił nowy pęd i ma kwiatka. Jednak troszkę inny niż miał wcześniej.
Dobrze,że nie padł mi.
Proszę się częstować. Winogronka męża słodziutkie.
Właśnie wróciłam z podlewania.Ja ogród ,mąż warzywnik. Jeszcze ratujemy paprykę, bo jest ładna i dojrzewa.
Aga one się różnią między sobą.Jak je posadzisz to sama zobaczysz.
Sławku i ja Cię witam jesiennie. Przecież jeszcze lato trwa. Krokusów jeszcze nie widzę.Tak dopiero na forum zauważyłam,że u mnie wszystko jakby wcześniej.Czy dobrze to nie wiem, bo jesień też przyszła wcześniej. Dzięki za nazwanie hosty. Jak dokończę post to sprawdzę.
Soniu dobrze,że trawka w doniczce to mogę sobie z nią pochodzić. Jak na razie tam ją postawiłam. A zimowity jak odkopałaś to posadź i jeszcze zakwitną.
Iwona masz rację.Dzięki dobra kobieto. To śniedek,bo go miałam. Nie kwitł jeszcze.
Jestem ciekawa bardzo kwiatu.
Aster jesienny wysoki.
Powojnik po chorobie wypuścił nowy pęd i ma kwiatka. Jednak troszkę inny niż miał wcześniej.
Dobrze,że nie padł mi.
Proszę się częstować. Winogronka męża słodziutkie.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Już dojrzałe , jak mi ślinka pociekła
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu winogronami się poczęstowałam. Powojnik jeszcze cię zaskoczył, jaki piękny kwiat. Niestety cebulkę zimowita przecięłam na pół, pozostałe nienaruszone.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdaję sobie sprawę że się różnią i potrzebują innych warunków ale zawsze robią na mnie wrażenie gdy kwitną jesienią i wyglądają podobnie do krokusów...
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,winogrona własne uwielbiam ,wiec się częstuję ,moja winnica też sie ma dobrze,zimowity też już takie w kiełeczkach,a Twój łan rudbekii cudowny,no i Milin ma ładny kolor ,ja nie mam Milinu,pozdrawiam
- Biedronka641
Iwonko jak na razie dwie odmiany dojrzały.
Soniu smakowały? Tak to powojnik Maria Curie Skłodowska. Zal by mi było,gdyby padł.
Aga jedne i drugie cieszą,bo kwitną jesienią. Zimowity tylko złoszczą mnie w momencie zasychania liści.Wtedy mi się nie podobają.
Marto w tym roku nawet ładne są grona i podjeść będzie co. Ten pąk większy zimowita jest od Ciebie.
Milina nie masz to dostaniesz.
Czas dojrzewania nasionek.
Soniu smakowały? Tak to powojnik Maria Curie Skłodowska. Zal by mi było,gdyby padł.
Aga jedne i drugie cieszą,bo kwitną jesienią. Zimowity tylko złoszczą mnie w momencie zasychania liści.Wtedy mi się nie podobają.
Marto w tym roku nawet ładne są grona i podjeść będzie co. Ten pąk większy zimowita jest od Ciebie.
Milina nie masz to dostaniesz.
Czas dojrzewania nasionek.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, w tym roku jedno jest pewne. Nasionka wyschną idealnie na pieprz Pisałaś o zimowitach i powiem ci, że chyba coś jest nie tak z moją ziemią, bo z kupionych dwa lata temu 10 sztuk w tym roku wyszło już tylko 3 (wiosną), a i tak nie wiem czy cokolwiek zakwitnie. Może sadzę je za głęboko
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poczęstowałam się winogronkami ...W tym roku obrodziły ,ciepła aura im odpowiadała u mnie taka deserowa odmiana niezbyt zadbana służąca jako osłona na pergoli kącika biesiadno-wypoczynkowego też już obficie obrodziła i dojrzała...
Jeszcze jutro mamy 36 st. no i podobno się ochłodzi i coś niecoś popada...Oby! Bo robota czeka a ja siedzę w domu ...
Zimowity jeszcze nie kwitną..spotkałam ostatnio cebule kilku odmian ale nie kupiłam...Mam jedną , pospolitą i ta mi wystarczy...
Jeszcze jutro mamy 36 st. no i podobno się ochłodzi i coś niecoś popada...Oby! Bo robota czeka a ja siedzę w domu ...
Zimowity jeszcze nie kwitną..spotkałam ostatnio cebule kilku odmian ale nie kupiłam...Mam jedną , pospolitą i ta mi wystarczy...
- Biedronka641
Sabinko tak nasionka pięknie wysychają jak w żadnym roku.
Zimowity może Ci jeszcze wyjdą.Przecież to jesienny kwiat. Moje nie są głęboko posadzone i nie wszystkie są już na wierzchu.
Maryniu winogronom pogoda służyła i szybko dojrzały.Podobnie z pomidorami. Dojrzewały nie gnijąc na krzakach. Wczoraj zrobiłam przecier. Oby się już ochłodziło a czy prognozy się sprawdzą Ja też mam te pospolite odmiany ,ale w trzech kolorach. Nie wszystkie jeszcze widzę.
Biały ma dużo jeszcze pączków.
Zimowity może Ci jeszcze wyjdą.Przecież to jesienny kwiat. Moje nie są głęboko posadzone i nie wszystkie są już na wierzchu.
Maryniu winogronom pogoda służyła i szybko dojrzały.Podobnie z pomidorami. Dojrzewały nie gnijąc na krzakach. Wczoraj zrobiłam przecier. Oby się już ochłodziło a czy prognozy się sprawdzą Ja też mam te pospolite odmiany ,ale w trzech kolorach. Nie wszystkie jeszcze widzę.
Biały ma dużo jeszcze pączków.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALU,winogrona chyba już wszystkie zjedzone
A taką mialem chrapkę,bo wyglądają pięknie,a w smaku Cud,miód,malina
U mnie też się pokazały pierwsze zimowity ...
Pozdrawiam,
Slawek
A taką mialem chrapkę,bo wyglądają pięknie,a w smaku Cud,miód,malina
U mnie też się pokazały pierwsze zimowity ...
Pozdrawiam,
Slawek
- Biedronka641
Sławku jeszcze nie. Częstuj się do woli. Wystarczy dla wszystkich..Smakują tak jak je określiłeś. Słodziutkie jak miód.
To już wkrótce będziemy je podziwiać.
Dalej upal.Kiedy przyjdzie to ochłodzenie
Dla Ciebie kosmos.Lubisz je
Idę podlewać.Zwiększony rachunek za wodę przyszedł,ale nie jest tak źle jeszcze .Gorzej z roślinami mimo podlewania .
To już wkrótce będziemy je podziwiać.
Dalej upal.Kiedy przyjdzie to ochłodzenie
Dla Ciebie kosmos.Lubisz je
Idę podlewać.Zwiększony rachunek za wodę przyszedł,ale nie jest tak źle jeszcze .Gorzej z roślinami mimo podlewania .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu cyklameny w gruncie mnie zadziwiają. Kosmos pełny, jednak cię pociesza kwitnieniem. U mnie też woda się leje, bo już watpię w te prognozy deszczowe.
- Biedronka641