Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne pędziku :) Gratulacje
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super, że tak pięknie rosną, jak zakwitną to będzie bajka :D
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Asiu, przypomniałam sobie, jak marzyłaś kiedyś o swoim pierwszym pędzie i nie mogłaś się doczekać, aż
któryś storczyk zechce Cię uszczęśliwić. A teraz... prawdziwy gąszcz pędów ;:215
Optymistyczny widok. Czerwony, łaciaty Phalaenopsis b. ciekawy. Chyba Ci go porwę :) Dobrze pilnuj !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joasiu, tej ,,mućki,, szczerze mówiąc to Ci zazdroszczę, wśród moich storczyków nie ma żadnego z takimi grubymi woskowymi płatkami, nie spotkałam takiego nawet w żadnej kwiaciarni( bo już byłby mój :lol: )
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękne pędy ;:31 już niedługo będzie kwieciście.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

To sie nazywa miec dobra reke do kwiatow ,pedziki pieknie rosna oj bedzie sie dzialo :!:
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Asiu - bezczelnie pozwoliłam sobie ustawić Twojego żółto - bordowego falenopsisa na tapecie. :lol: Ale będzie pięknie i kolorowo jak wszystkie zakwitną. :lol:
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

AGNESS pisze:.... tej ,,mućki,, szczerze mówiąc to Ci zazdroszczę, wśród moich storczyków nie ma żadnego z takimi grubymi woskowymi płatkami, nie spotkałam takiego nawet w żadnej kwiaciarni( bo już byłby mój :lol: )
ekstra jest, też dokładnie takiego samego nie widziałam :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dziewczyny i Chłopaku, dziękuję bardzo za tak liczne odwiedziny ;:58

Koralinko, Agness, Mario Tereso, ten bordowo - żółty falenopsis był upolowany w OBI na Dzień Kobiet 2007, był tylko jeden taki i rzecz jadna od razu wylądował w koszyku ;:183 kwiaty faktycznie ma niespotykane, to jedyny jakiego mam z woskowymi kwiatami. Do tego ma niesamowite liście, bardzo szerokie i w delikatne kropeczki których na zdjęciach nie widać ;:185

Joasiu - Art, masz rację, jeszcze całkiem niedawno wręcz labidziłam że mi nic nie rośnie prócz korzeni czy liści ;:171 trochę też się bałam że może dostają nie taki nawóz jak trzeba, nie w tych proporcjach i dlatego tylko masa zielona przyrasta. Ale okazało się że wystarczyło uzbroić się w cierpliwość :wink: Teraz do pełni szczęścia brakuje mi pędu na sabotku i cambrii ;:224

Dewuko ależ proszę Cię bardzo, miło mi że spodobała Ci się fotka i czuję się zaszczycona że widnieje na Twojej tapecie ;:198

Meniu, Ty czekasz z niecierpliwością, a co ja mam powiedzieć ;:191 chodzę codziennie, zaglądam do doniczek i tak jak np dziś, na potrzeby dokumentacji mierzę pędy linijką :;230

Blondysiu, zobaczysz na pewno i u Ciebie będzie taki ruch w doniczkach, życzę tego każdemu z całego serca :wink:

Storczykowa, poczekaj aż pędziki podrosną i wtedy je sfocisz, ja też się dziś nagomnastykowałam żeby wyłapać ostrość, i przyznam, że czasem to bardzo trudne jest :roll:

Marto, Mambo, Dawidzie, od tych pochwał to chyba obrosnę w piórka ;:171
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

koralina pisze:Ale się dzieje! ;:138
W mućce, to ja się zakochałam... jeszcze na tym zdjęciu wygląda tak pięknie, że aż oczu oderwać nie mogę ;:179
Popieram Karolinę w całości jej wypowiedzi. Ja chcę jeszcze tylko takiego żółtego w plamy !!! ;:1
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa, poczekaj aż pędziki podrosną i wtedy je sfocisz, ja też się dziś nagomnastykowałam żeby wyłapać ostrość, i przyznam, że czasem to bardzo trudne jest
pędziki już są podrośnięte, większość ma już 5-20 cm, niektóre są troszkę mniejsze, ale rosną. tylko pęd białego ma 70 cm i on by się nawet nie zmieścił w całości na fotce, ale już wiąże pąki, to mu zrobię zdj. jak rozkwitnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Orionko, życzę Ci byś spotkała takiego na swojej drodze ;:183 jak zresztą każdemu komu się podoba, trzeba mieć jakiś cel, grunt to wiedzieć czego szukać jak przywiozą do marketu caaaałą paletę storczyków ;:191

Dusia nie MOŻE tylko NA PEWNO zrobisz mu fotki jak zakwitnie ;:109
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jeanne pisze:Orionko, życzę Ci byś spotkała takiego na swojej drodze ;:183 jak zresztą każdemu komu się podoba, trzeba mieć jakiś cel, grunt to wiedzieć czego szukać jak przywiozą do marketu caaaałą paletę storczyków ;:191

Dusia nie MOŻE tylko NA PEWNO zrobisz mu fotki jak zakwitnie ;:109
no na pewno zrobię, bo zanosi się na piękne kwitnienie. czasami może być ponad 20 pąków i zwieszający się pęd. na pewno będzie śliczny, mam nadzieję, że się rozwinie.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”