Rosliny skalne i nie tylko.
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rosliny skalne i nie tylko.
Vicky ta komelina jest śliczna , uwielbiam ten kolor kwiatów .
Wobraz sobie, ze od nadmiaru deszczu nasiona zaczely kielkowac i zmuszona bylam wlozyc je od razu do gruntu. Mam nadzieje, ze wykielkuja.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Vicky nie mam zbyt wielu roslin skalnych ale uwazam ze masz bardzo ladne zadbane rosliny i piekny ogrod
Czekam na kolejne zdjecia
Czekam na kolejne zdjecia
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Lubię skalniaki i trochę ich mam ale u Ciebie ciekawe gatunki,niektórych nie znałam.Pokazuj więcej
Daleko od Kopenhagi mieszkasz? Byłam kilka razy i mam nadzieję,że jeszcze będę..Bardzo mi się tam podoba.
Daleko od Kopenhagi mieszkasz? Byłam kilka razy i mam nadzieję,że jeszcze będę..Bardzo mi się tam podoba.
Pozdrawiam-Iwona
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj. Skalne rośliny mam od początku powstawania ogrodu. Choć dużego skalniaka nie mam, to nie wyobrażam sobie ogrodu, bez niego.
Twoje rośliny są piękne i zadbane. Stworzyłaś im dobre wrunki i odwdzięczają się ile mogą.
Ogród ciekawy, oglądam od początku powstania wątku i dalej czuję niedosyt zdjęć. Takich całościowych, jeśli można.
Twoje rośliny są piękne i zadbane. Stworzyłaś im dobre wrunki i odwdzięczają się ile mogą.
Ogród ciekawy, oglądam od początku powstania wątku i dalej czuję niedosyt zdjęć. Takich całościowych, jeśli można.
Iwona Zapraszam Cie do mojego watku,będę systematycznie cos pokazywala. Do Kopenhagi jest okolo 200km samochodem.trillum30a pisze:Lubię skalniaki i trochę ich mam ale u Ciebie ciekawe gatunki,niektórych nie znałam.Pokazuj więcej
-- 8 wrz 2015, o 18:53 --
Dorota Staram sie im dogadzac,chociaz nadal nie zawsze mi to wychodzi. Duzo tez zalezy od pogody. W tym roku lato bylo deszczowe i jednym roslinom sie to podobalo a innym juz niestety nie. Poszukam jakies widoczki i wstawie.dorkow0 pisze:Witaj. Skalne rośliny mam od początku powstawania ogrodu. Choć dużego skalniaka nie mam, to nie wyobrażam sobie ogrodu, bez niego.
Pozdrawiam Vicky
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
To odległość spora ale na Wasze drogi to chyba nie duży problem zapraszać nie musisz i tak będę zaglądać żeby podziwiać Twoje malizny i nie tylko.Duży masz ten ogród?
Pozdrawiam-Iwona
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna Rogownica alpejska, chociaż jak na razie maleństwo. Mam zamiar ją mieć na swoim skalniaku, ale na razie nie natrafiłem na szkółkę. Rośnie wprawdzie w naturze na Babiej Górze jakieś 15 km odemnie, ale w Babiogórskim Parku Narodowym - pod ochroną. Ty masz chyba odmianę lanatum tę bardzo niską do 5 cm wysokości. Takiej właśnie szukam, bo pięknie wygląda nawet bez kwiatków.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Iwona Moj ogrod ma ponad 7 arow.trillum30a pisze:To odległość spora ale na Wasze drogi to chyba nie duży problem zapraszać nie musisz i tak będę zaglądać żeby podziwiać Twoje malizny i nie tylko.Duży masz ten ogród?
Pozdrawiam Vicky
Janusz moja rogownica to ssp .lanatum napis jest prawidlowy. Kupowalam ja kilka razy, wymienialam sie i ciagle mi padala. Ta mam z siewu i bardzo ladnie mi rosnie. Wstawie jutro zdjecie ile mi przez lato urosla.Janusz100 pisze:Piękna Rogownica alpejska, chociaż jak na razie maleństwo. Mam zamiar ją mieć na swoim skalniaku, ale na razie nie natrafiłem na szkółkę. Rośnie wprawdzie w naturze na Babiej Górze jakieś 15 km odemnie, ale w Babiogórskim Parku Narodowym - pod ochroną. Ty masz chyba odmianę lanatum tę bardzo niską do 5 cm wysokości. Takiej właśnie szukam, bo pięknie wygląda nawet bez kwiatków.
Pozdrawiam Vicky