Moje fiołki i inne zielone towarzystwo.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje fiołki i inne zielone towarzystwo.
Piękne wyraźne zdjęcia, a fiołeczki fantastyczne Ich kwiatuszki są niesamowite.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Zielono białe listeczki u fiołków
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- jagoda1
- 200p
- Od: 9 mar 2012, o 23:22
A teraz troszkę nie fiołkowo - ale jesiennie.
Temat grzybków - dwa dni spędziłam w lesie. Sobota była raczej skąpa w runo leśne. Zimna nocka - tylko 6 stopni i ranek raczej z pustawymi miejscówkami. Dopiero jak przygrzało słonko,zrobiło się cieplutko - po południu w lesie zaczął się ruch .Grzybki wyjrzały z poszycia.Niedziela - masa ludzi ale każdy coś w koszyku z lasu wynosił . Najwięcej koźlarzy , krawcy ( koźlarz czerwony) i borowików. Trafia się maślak,pociecha. Sporadycznie podgrzybek - na nie jeszcze trzeba trochę poczekać. Kolejny zaplanowany wyjazd w te same okolice ale w inne miejsce - w środę przed południem. Rano czekam na zastępstwo córki i w drogę - dojadą do nas z wnukiem w piątek.
Od rana mój połówek biega i montuje rozkładaną suszarkę do grzybów. Tam gdzie jedziemy niestety nie ma możliwości suszenia.
A teraz kilka fotek z telefonu ,zrobionych "na szybko".
Temat grzybków - dwa dni spędziłam w lesie. Sobota była raczej skąpa w runo leśne. Zimna nocka - tylko 6 stopni i ranek raczej z pustawymi miejscówkami. Dopiero jak przygrzało słonko,zrobiło się cieplutko - po południu w lesie zaczął się ruch .Grzybki wyjrzały z poszycia.Niedziela - masa ludzi ale każdy coś w koszyku z lasu wynosił . Najwięcej koźlarzy , krawcy ( koźlarz czerwony) i borowików. Trafia się maślak,pociecha. Sporadycznie podgrzybek - na nie jeszcze trzeba trochę poczekać. Kolejny zaplanowany wyjazd w te same okolice ale w inne miejsce - w środę przed południem. Rano czekam na zastępstwo córki i w drogę - dojadą do nas z wnukiem w piątek.
Od rana mój połówek biega i montuje rozkładaną suszarkę do grzybów. Tam gdzie jedziemy niestety nie ma możliwości suszenia.
A teraz kilka fotek z telefonu ,zrobionych "na szybko".
Och, jak Ci zazdroszczę zbierania tych grzybów, nie samych grzybów, a wycieczki do lasu.. Szukanie grzybków i widok rosnących jest sto razy fajniejsze, niż samo jedzenie. Chociaż lubię, a i owszem . Gratuluję zbiorów .
Basia
Basia
- jagoda1
- 200p
Basiu ,ja też wolę zbierać niż jeść. Obierać ,czyścić ,przetwarzać też bardzo lubię. Dlatego czekam bardzo na sezon grzybowy ,w tym roku dość długo nic nie było.Mam nadzieję ,że jeszcze trochę potrwa.
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Piękne grzybki koźlaka z czerwonym kapeluszem to już parę lat na własne oczy nie widziałam (znaczy na żywo)
- jagoda1
- 200p
Kilka kolejnych kwitnień - zdjęcia niestety robione wieczorem ,może w niedzielę uda mi się zrobić lepsze fotki.
LE Tristan w nowym wcieleniu ,różnym od pierwszych kwiatów. Bardziej wyraźne , ostre kolory.
Tak było
A tak jest dziś
Jan Kapriz bardzo długo utrzymuje kwiaty .Od miesiąca pierwszy rozwinięty kwiat nadal wygląda świeżo i nic nie wskazuje ,że szybko przekwitnie.
Szykuje się niezły bukiecik
I kolejne
Uwięziona w słoju
NN trailerek miniaturka - niestety fiszka przepadła
Na zdjęciach widać ,że jestem na trailerowym zakręcie. Wciągnęły mnie całkowicie.
LE Tristan w nowym wcieleniu ,różnym od pierwszych kwiatów. Bardziej wyraźne , ostre kolory.
Tak było
A tak jest dziś
Jan Kapriz bardzo długo utrzymuje kwiaty .Od miesiąca pierwszy rozwinięty kwiat nadal wygląda świeżo i nic nie wskazuje ,że szybko przekwitnie.
Szykuje się niezły bukiecik
I kolejne
Uwięziona w słoju
NN trailerek miniaturka - niestety fiszka przepadła
Na zdjęciach widać ,że jestem na trailerowym zakręcie. Wciągnęły mnie całkowicie.
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Iwonko Piękne kwitnienia fiołkowe LE Tristan oraz Lituanika po prostu mnie urzekły...
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cudności mnie tez wzięło na miniaturki i trailery kilka już mam dorosłych i kilka listków się ukorzenia ale wiesz nie ? Apetyt rośnie w miarę jedzenia, będę cię molestować o listki
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- mycha_paulina
- 200p
- Od: 13 paź 2013, o 21:10
Hehe znam ten ból. Obiecywałam sobie, że już nie, że nie ma przecież miejsca... Ale nie wytrzymałam i ukorzeniam parę nowości, w tym mini (są super, bo malutkie hehe). I też już wiem, do kogo uśmiechnę się wiosną
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Nie cierpię małych parapetów!
- jagoda1
- 200p
I ciąg dalszy z tego tygodnia.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
WOW, ale cudeńka Nie ma co się dziwić że kochamy trailerki Ten ostatni - jaki delikatny
Też mam Ramblin Dots - nawet wstawiłam u siebie dzisiaj fotkę
Pozdrawiam cieplutko
Też mam Ramblin Dots - nawet wstawiłam u siebie dzisiaj fotkę
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam, Monika