Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Marysiu i ja trafiłam za Tobą i witam serdecznie
Piękne powitanie
Zdjęcie wschodzącego słońca przepiękne
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
Piękne powitanie
Zdjęcie wschodzącego słońca przepiękne
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem i ja. Bardzo fajnie podsumowałaś sezon, a dzwoneczki i mnie zachwyciły, ale tylko u Ciebie , moje się wypaliły .
Zbiory są to najważniejsze, bo są, roślin szkoda to prawda, liczę na złotą jesień i na te grzybki, o których wspomniałaś. Lilie ja też przeglądam ale jakoś nic mnie nie chwyta, może i ja poczekam do wiosny.
Zbiory są to najważniejsze, bo są, roślin szkoda to prawda, liczę na złotą jesień i na te grzybki, o których wspomniałaś. Lilie ja też przeglądam ale jakoś nic mnie nie chwyta, może i ja poczekam do wiosny.
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Dobry wieczór Marysiu
Pozwolę sobie skorzystać z zaproszenia i śledzić Twoje jesienne poczynania. Oby ta pora roku była dla nas łaskawa.
Pozdrawiam
Pozwolę sobie skorzystać z zaproszenia i śledzić Twoje jesienne poczynania. Oby ta pora roku była dla nas łaskawa.
Pozdrawiam
Ewa
Melduję się Te dubeltowe dzwoneczki to wysokie rosną?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Tereniu i ja Cię serdecznie pozdrawiam i bardzo się cieszę że jesteś i ciągle mam nadzieję że zawitasz na żywo w wiejskim ogrodzie
Dorotko witam Cię w moim ogrodzie
no tak! a dzwoneczki są na ogół dwuletnie, więc jak je wypaliło to się i nie wysiały Podejrzewam że hodowcom lilii upał zaszkodził i oferty są skromne. Nic to poczekamy na wiosnę
Ewuniu Droga witaj bez Ciebie nie mogłabym zacząć Bardzo jestem ciekawa i jesieni i zimy czy rzeczywiście nastał okres ciepłych zim?
Kasiu właśnie wróciłam od Ciebie, chyba pisałyśmy w jednym czasie
Dzwoneczki wysiane z nasion zakwitły w drugim roku na wysokość ok 1 m. (te na 2 zdj.?)
Dorotko witam Cię w moim ogrodzie
no tak! a dzwoneczki są na ogół dwuletnie, więc jak je wypaliło to się i nie wysiały Podejrzewam że hodowcom lilii upał zaszkodził i oferty są skromne. Nic to poczekamy na wiosnę
Ewuniu Droga witaj bez Ciebie nie mogłabym zacząć Bardzo jestem ciekawa i jesieni i zimy czy rzeczywiście nastał okres ciepłych zim?
Kasiu właśnie wróciłam od Ciebie, chyba pisałyśmy w jednym czasie
Dzwoneczki wysiane z nasion zakwitły w drugim roku na wysokość ok 1 m. (te na 2 zdj.?)
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja przytuptałam.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Marysiu!
Przemknęłaś przez to niezwykłe lato lotem błyskawicy, ujmując po kolei wszystkie jego uroki.
Ja jednak zastygnę w tych błękitnych dzwonkach i tak już zostanę na dłużej, bo:
"Świat pełen jest zapachów,
Pajęczych lepkich śladów,
Świat w złocie i w koronkach,
I rozedrganych dzwonkach".
Serdeczności - Jagi
Przemknęłaś przez to niezwykłe lato lotem błyskawicy, ujmując po kolei wszystkie jego uroki.
Ja jednak zastygnę w tych błękitnych dzwonkach i tak już zostanę na dłużej, bo:
"Świat pełen jest zapachów,
Pajęczych lepkich śladów,
Świat w złocie i w koronkach,
I rozedrganych dzwonkach".
Serdeczności - Jagi
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Witaj Maryś w nowej odsłonie, tym razem jesiennej, Twego wątku.
Tak chciałam się załapać na pierwszą stronę, ale zajęcia domowe tak mnie zaabsorbowały, że nie zdążyłam.
Jak zwykle będę pilnie czytać i oglądać piękne zdjęcia, ale z tym moim pisaniem, to wiesz jak jest. Jakaś doba za krótka jest.
Tak chciałam się załapać na pierwszą stronę, ale zajęcia domowe tak mnie zaabsorbowały, że nie zdążyłam.
Jak zwykle będę pilnie czytać i oglądać piękne zdjęcia, ale z tym moim pisaniem, to wiesz jak jest. Jakaś doba za krótka jest.
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- Maska
- Kontakt:
Martusiu miło Cię powitać
Witaj Jaguś
I Ciebie dzwonki ujęły? przez całe lata nie miałam szczęścia do nich i nawet zazdrościłam Ci ich po cichu, aż tu nagle i tu , i tu i tam dzwonki dzwonią Te ogromne zachwyciły, ale te maleńkie najsłodsze. Na delikatnych jak niteczka gałązeczkach. Dlatego oddałam im hołd na koniec lata!
Za oknem dzwoni deszczyk
Margolciu wierz mi, że dla jesteś tak samo ważnym gościem jak goście z pierwszej strony
Teraz już doba będzie pojemniejsza, bo jak się robi wcześniej ciemno to wieczór jest taki dłłuuuggii! za to dzień coraz krótszy W zimowe wieczory na pewno będziesz miała więcej czasu na FO
Od pół godziny pada deszcz, a ja się cieszę bo sadziłam rośliny i nie muszę ich jutro podlewać
Witaj Jaguś
I Ciebie dzwonki ujęły? przez całe lata nie miałam szczęścia do nich i nawet zazdrościłam Ci ich po cichu, aż tu nagle i tu , i tu i tam dzwonki dzwonią Te ogromne zachwyciły, ale te maleńkie najsłodsze. Na delikatnych jak niteczka gałązeczkach. Dlatego oddałam im hołd na koniec lata!
Za oknem dzwoni deszczyk
Margolciu wierz mi, że dla jesteś tak samo ważnym gościem jak goście z pierwszej strony
Teraz już doba będzie pojemniejsza, bo jak się robi wcześniej ciemno to wieczór jest taki dłłuuuggii! za to dzień coraz krótszy W zimowe wieczory na pewno będziesz miała więcej czasu na FO
Od pół godziny pada deszcz, a ja się cieszę bo sadziłam rośliny i nie muszę ich jutro podlewać
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,ja oczywiście nic nie widzę ,że jest nowy wątek ,ale chociaż na drugą stronę się załapałam ,muszę Ci powiedzieć ,że teraz i u mnie zaczęło padać ,bardzo spokojnie ,ale dobre i tyle,wspomnienia fajne ,lubię takie wspomnienia i obrazki jak było,pozdrawiam i buziaczki
- Maska
- Kontakt:
Martusiu to życzenia się spełniają i masz dobry dzień a jak dzień to i tydzień, bo w dodatku trafiłaś do mojego nowego wątku Nie mogło być inaczej. U mnie momentami ściana deszczu, co prawda kwiaty niektóre się położą, ale ja się cieszę bo będę mogła coś poprzesadzać. Dobrej nocy i słodkich snów
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witaj Marysiu na początek wątku nie zdążyłam ale dziś jestem pierwsza
I u mie popaduje co chwilkę delikatny deszczyk i dobrze, bo sucho niemiłosiernie. Zachwyciły mnie te podwójne dzwoneczki, szkoda, że nie bylinowe.
I u mie popaduje co chwilkę delikatny deszczyk i dobrze, bo sucho niemiłosiernie. Zachwyciły mnie te podwójne dzwoneczki, szkoda, że nie bylinowe.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu słoneczko wzeszło, po nocnym deszczu no nie mogło tak być latem?, będzie ładny dzień, więc dziś chyba pojadę troszkę na działeczkę