Bakopa - wypełniacz skrzynek
Bakopa- usychanie liści
Witam,
mam pytanie - mam na balkonie bakope. rośnie i kwitnie ładnie, ale końcówki usychają i robią się żółte. co może być tego przyczyną? proszę o odpowiedź. pozdrawiam
mam pytanie - mam na balkonie bakope. rośnie i kwitnie ładnie, ale końcówki usychają i robią się żółte. co może być tego przyczyną? proszę o odpowiedź. pozdrawiam
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj!
Miałam Bakopę w zeszłym roku u siebie na balkonie i również mi przysychała, ona tak już ma, czasem można te suche pędy przyciąć, w miejsce niektórych uschniętych powinny pojawiać się nowe, jeśli nie - to sprawdź czy nie ma na niej szkodników -np. mączlik szklarniowy.
Pozdrawiam
P.S. Może jakieś zdjęcie?
Miałam Bakopę w zeszłym roku u siebie na balkonie i również mi przysychała, ona tak już ma, czasem można te suche pędy przyciąć, w miejsce niektórych uschniętych powinny pojawiać się nowe, jeśli nie - to sprawdź czy nie ma na niej szkodników -np. mączlik szklarniowy.
Pozdrawiam
P.S. Może jakieś zdjęcie?
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
- Kosiarz-PL
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 22 kwie 2008, o 17:00
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bakopa - wypełniacz skrzynek
Kupujemy to to za grosze, bo ładnie wypełnia puste miejsca w skrzynkach balkonowych i zdobi je przez calusieńki rok. Co to jest?
białe:
i różowe:
białe:
i różowe:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- 50p
- Od: 17 maja 2012, o 21:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Bakopa - przestała kwitnąć? Jak pomóc?
Czy są jakieś sposoby, żeby ta bakopa szybciej rosła? Mam dwie sadzonki już około 2 tygodni i nie bardzo widzę postęp, mają po 5 długich pędów, jak przy zakupie, i coś tam małego wychodzi. Stąd moje pytanie: będzie to gęste? ;)))
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Kaziu, a nie przesadzałaś jej przypadkiem do skrzynki? Przecież taka sadzonka musi się ukorzenić, zanim zacznie rosnąć. Dwa tygodnie to niedługo, moje bakopy wsadzone mniej więcej przed dwoma tygodniami też nie urosły specjalnie. One nie osiągają takich rozmiarów jak np komarzyca, ale poczekaj spokojnie, urosną.
-
- 50p
- Od: 17 maja 2012, o 21:36
- Kontakt:
No to prawda... Wiem w sumie, ale nigdy nie miałam jeszcze bakopy. Zresztą, przy moim usposobieniu, gdzie co chwilę chodzę i tylko oglądam czy już coś urosło, jest ciężko ). Poczekam na szczęście pelargonie i petunie rosną szybciej.
Dzięki
Dzięki