Ogródkowy bloog cz.2
Re: Ogródkowy bloog cz.2
Grażynko!
Może nie będzie tak źle skoro były podlewane. Może tylko wcześniej skończyły wegetację?
Moje liliowce dostały sporą dawkę wody, podlewałam je solidnie pomimo deszczu i odżyły. Już zaczęły wypuszczać nowe listki.
Troszkę popadało u nas ale tam gdzie nie były podlewane ziemia jest wilgotna tylko na kilka centymetrów. Troszkę głębiej suchy piasek. Grzybów chyba nie będzie w tym sezonie
Liliowce po reanimacji
Może nie będzie tak źle skoro były podlewane. Może tylko wcześniej skończyły wegetację?
Moje liliowce dostały sporą dawkę wody, podlewałam je solidnie pomimo deszczu i odżyły. Już zaczęły wypuszczać nowe listki.
Troszkę popadało u nas ale tam gdzie nie były podlewane ziemia jest wilgotna tylko na kilka centymetrów. Troszkę głębiej suchy piasek. Grzybów chyba nie będzie w tym sezonie
Liliowce po reanimacji
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anulko czym nawoziłaś jesiennie ? kupiłam też jakiś nawóz ale zapomniałam jak się nazywa ,później sprawdzę , jak będę na działce zrobię jak radzisz
dziękuję za pomoc a jeszcze miałam o ten środek na rdzę zapytać jakiego Ty używasz ?
Moje rozżalenie i zniechęcenie trochę minęło wstawiłam zdjęcia z działki , dzisiaj wstawię z przydomowego jak znajdziesz chwilę czasu zapraszam ...
dziękuję za pomoc a jeszcze miałam o ten środek na rdzę zapytać jakiego Ty używasz ?
Moje rozżalenie i zniechęcenie trochę minęło wstawiłam zdjęcia z działki , dzisiaj wstawię z przydomowego jak znajdziesz chwilę czasu zapraszam ...
pozdrawiam Ela
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Aneczko różyczka pięknie przyrosła , jakie ładne ma listki błyszczące i bez plamek , zimy teraz lżejsze , ale ..? chyba nie zaszkodzi jak zrobisz kopczyk ,
ja bym zrobiła , ale może ktoś z większym doświadczeniem się wypowie ..
ja bym zrobiła , ale może ktoś z większym doświadczeniem się wypowie ..
pozdrawiam Ela
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liliowce po reanimacji wyglądają pięknie.
Moje mimo podlewania dosyć marne i szykują się do snu.
Zaczęłam już wycinkę w ogrodzie suchych roślin i przekwitłych.
Zrobiło się bardzo jesiennie, zaczynam już wyczekiwać następnego sezonu.
Moje mimo podlewania dosyć marne i szykują się do snu.
Zaczęłam już wycinkę w ogrodzie suchych roślin i przekwitłych.
Zrobiło się bardzo jesiennie, zaczynam już wyczekiwać następnego sezonu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu moje liliowce wygladają podobnie , no i nawet 2 jeszcze kwitną .
Też usuwam zżółknięte licie i przekwitnięte kwiatostany i gród wygląda całkiem ładnie .
U nas wczoraj był upał , dziś jest troszkę chłodniej ale przyjemnie.
Też usuwam zżółknięte licie i przekwitnięte kwiatostany i gród wygląda całkiem ładnie .
U nas wczoraj był upał , dziś jest troszkę chłodniej ale przyjemnie.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękna ta różyczka- fioletowo- białą.Co to za odmiana ??
Lliowcowa ścieżka i tak ładnie wygląda.
Ja tez usuwam zżółknięte liście w liliowcach a po tak upalnym lecie jest tego sporo i przekwitnięte kwiatostany od razu prawie usuwam.Moje liliowce jeszcze młode, małe,niech więc rosna w kępy
Lliowcowa ścieżka i tak ładnie wygląda.
Ja tez usuwam zżółknięte liście w liliowcach a po tak upalnym lecie jest tego sporo i przekwitnięte kwiatostany od razu prawie usuwam.Moje liliowce jeszcze młode, małe,niech więc rosna w kępy
Witam Wszystkich i serdecznie dziękuję za odwiedziny. Bardzo mnie cieszy każda wizyta
Aniu! Ta różyczka to Veichelblau. Bezkolcowa, szybko rosnąca odmiana. Jestem z niej bardzo zadowolona bo naprawdę szybko rośnie.
Aniu! Ta różyczka to Veichelblau. Bezkolcowa, szybko rosnąca odmiana. Jestem z niej bardzo zadowolona bo naprawdę szybko rośnie.
No,no. Nie dość, że salony to jeszcze zadaszony taras na dachu .
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O piękna ta różyczka Veichelblau.
Nazwę sobie zapisałam- dzięki
Jak trafię to kupię
Nazwę sobie zapisałam- dzięki
Jak trafię to kupię
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zimowe schronisko dla kotów wygląda jak apartament.
Taras na pewno często będzie zajęty, bo koty lubią siedzieć wysoko.
Moje też lubią steropian i zimą kiedy są na dworze zawsze na nim przesiadują.
Taras na pewno często będzie zajęty, bo koty lubią siedzieć wysoko.
Moje też lubią steropian i zimą kiedy są na dworze zawsze na nim przesiadują.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witam CIę Aniu serdecznie..chyba rok nie zaglądałam na to forum
Od razu trafiłam na luxusowe apartamenty dla kociaków.. w takich domkach zima im nie straszna- super to wymyśliłaś!
Sezon trudny był bardzo i czytam, że w trakcie urlopu straciłaś azalki..strasznie szkoda! Ja u siebie podlewałam bardzo dużo a i tak częśc roślin się nie popisało.. Co prawda przeżyły, ale niektóre zupełnie nie pokazały urody..na to przyjdzie mi kolejny sezon poczekać..
Pozdrawiam serdecznie
Od razu trafiłam na luxusowe apartamenty dla kociaków.. w takich domkach zima im nie straszna- super to wymyśliłaś!
Sezon trudny był bardzo i czytam, że w trakcie urlopu straciłaś azalki..strasznie szkoda! Ja u siebie podlewałam bardzo dużo a i tak częśc roślin się nie popisało.. Co prawda przeżyły, ale niektóre zupełnie nie pokazały urody..na to przyjdzie mi kolejny sezon poczekać..
Pozdrawiam serdecznie