Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2 (2015r.)
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2
Rzepko- Truskawkowego mam z akcji,nie wiem jakie jest jego pochodzenie ,nie dociekałam.
Szanso-taki opis zupełnie nie pasuje do truskawkowego Ten pomidor naprawdę jest słodki i pyszny,i to nie jest tylko moja opinia.Chyba faktycznie coś się po drodze w nasionach pomieszało.
Szanso-taki opis zupełnie nie pasuje do truskawkowego Ten pomidor naprawdę jest słodki i pyszny,i to nie jest tylko moja opinia.Chyba faktycznie coś się po drodze w nasionach pomieszało.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Snow White u mnie ma dożywocie Za to megagron u mnie w gruncie pierwszy łapał choroby, i po kilka owoców w gronie wiązał. W Namiocie(jak go jeszcze miałam) radził sobie lepiej.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałam go w 2013 i 2014 i nic ciekawego nie reprezentował. W tym roku wyjęłam z torebki ostatnie "oryginalne" nasionko i posadziłam - to samo kiepskie wydanie .krynka pisze: Szanso-taki opis zupełnie nie pasuje do truskawkowego Ten pomidor naprawdę jest słodki i pyszny,i to nie jest tylko moja opinia.Chyba faktycznie coś się po drodze w nasionach pomieszało.
Czyli ktoś mi podesłał coś kiepskiego. Szkoda.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta sama nazwa niekoniecznie oznacza to samo . Widzę, że Black Cherry to przynajmniej dwie różne odmiany o innych już nie wspomnę .
Mam black cherry od Legutki i zostawiam sobie tylko 1 krzak dla koloru sałatek
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Może by tak skończyć akademickie spory o gustach? .Bo chyba o nic inne go nie chodzi.
Pierwszy raz miałam i zostaje na przyszłość Ananas Noir. Ogólnie pomidorki duże, półkilowe i bardzo smaczne, takie owocowe. Jeden egzemplarz trafił się nawet spory, choć w tym roku miałam dużoo odmian pomidorów grubo przekraczających kilogram (dopiero wczoraj kupiłam wagę i jeśli ten ma niecały kilo, to ile miały te kilka razy większe od niego? i dlaczego głupia zdjęć nie porobiłam?)
Zebrałam z niego nasiona oczywiście.
Zebrałam z niego nasiona oczywiście.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
W 2013. kupiłem trzy roślinki Black Cherry, były dla mnie smaczne i słodziutkie. w pełnym lecie, tak w lipcu, ładnie się wybarwiły i były smaczne. W każdym razie zachowałem nasiona, co było dosyć pracochłonne: Dłubałem, czyściłem i segregowałem na sicie pod strumieniem ciepłej wody, potem je suszyłem i włożyłem do dużych torebek. Szkoda, że nie robiłeM zdjęć, jeszcze GORZEJ, ŻE nie włożyłem ich do mniejszych toreb z napisem, gotowych do wysłania przez świstaka. Dlatego nie będzie Black Cherry ode mnie w "akcji". GDYBY TO SAMO MI się zdarzyło, na pewno od razu włożę nasiona do dOcelowych torebek.
pozdrawiam, Gunnar
Black Cherry można wszędzie kupić, jest to najpopularniejsza czarna koktajlówka
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
"Czarna" znaczy właściwie "brązowa'.
pozdrawiam, Gunnar
Drodzy Forumowicze, dzisiaj rodzina mnie uświadomiła, że owszem, pomidorowe ciekawostki są super, ale może by tak w przyszłym roku posiać coś normalnego? Mam zamówienie dość konkretne, tylko przed AWN dobrze byłoby poznać nazwę takiego pomidorka. No i dobrze, by nie była to trudno dostępna rzadkość
Więc, pomidor ma być: czerwony, wielkości piłki golfowej, okrągły (dopiero zdałam sobie sprawę, ze mimo prawie 30 odmian tylko koktajlówki są kuliste i to nie wszystko, reszta kształtów dziwnych), nie za miękki, ma mieć trochę galaretki, żeby nie był suchy jak przecierowe, ale nie za dużo, by nie był wodnisty.
Jakieś pomysły, ktoś coś?
Więc, pomidor ma być: czerwony, wielkości piłki golfowej, okrągły (dopiero zdałam sobie sprawę, ze mimo prawie 30 odmian tylko koktajlówki są kuliste i to nie wszystko, reszta kształtów dziwnych), nie za miękki, ma mieć trochę galaretki, żeby nie był suchy jak przecierowe, ale nie za dużo, by nie był wodnisty.
Jakieś pomysły, ktoś coś?
Malinowy może być?
VP1 malinowy - okrągły, twardy, bez pęknięć i zielonej piętki, 5-6 pomidorów w gronie, wzrost ciągły, smaczne, bezproblemowe.
VP1 malinowy - okrągły, twardy, bez pęknięć i zielonej piętki, 5-6 pomidorów w gronie, wzrost ciągły, smaczne, bezproblemowe.
Myślę, że malinowy zmieści się w głowie ortodoksów pomidorowych a on nie ma czasem większych owoców? Mają być takie do pogryzienia do kanapki w pracy, więc nie mogą być duże.
A za inne podpowiedzi też będę wdzięczna.
A za inne podpowiedzi też będę wdzięczna.