Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2 (2015r.)
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2
U nas wyrósł ok 160-200g, no i coś tam się zdarzało większego, ale my to nie producenci. Ale faktycznie jest większy od piłki golfowej. Twój poszukiwany chyba musiałby być taki ok 100-120g.
-
- 100p
- Od: 27 lut 2015, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
De barao czerwony - choć możne nie zawsze idealnie okrągły ,subarctic,ewentualnie outdoor girl .
Tak, dokładnie, coś koło 100-120g. Ale na VP1 i tak zapoluję, chcialam go na poprzdniej AWN, ale nie starczyło dla mnie.
De Barao Krasnyj mam obecnie, on ma taki ciemny nalot od góry i jest podłużny, przynajmniej u mnie.
Czasami mam wrażenie, że domownicy by chcieli pomidory z wyglądu jak sklepowe :/
A ten HAMMER to smaczny?
De Barao Krasnyj mam obecnie, on ma taki ciemny nalot od góry i jest podłużny, przynajmniej u mnie.
Czasami mam wrażenie, że domownicy by chcieli pomidory z wyglądu jak sklepowe :/
A ten HAMMER to smaczny?
VP1 F1 to a bym kupił oryginalne jednak..
Mało jest smacznych z takich maluchów, jak nie kamienie to wodniste, albo typowo przecierowe. U nas Kumato wyszedł bardzo smaczny, ale to ciemny mały pomidor
Mało jest smacznych z takich maluchów, jak nie kamienie to wodniste, albo typowo przecierowe. U nas Kumato wyszedł bardzo smaczny, ale to ciemny mały pomidor
Nie wiedziałam, że jest F1, kupię więc. Zapisałam Wasze propozycje, bardzo dziękuję.
-
- 100p
- Od: 27 lut 2015, o 17:55
Tu porownanie :
outdoor girl
https://lh3.googleusercontent.com/-Iddz ... MG6621.JPG
de barao
https://lh3.googleusercontent.com/-gCGs ... MG6625.JPG
i subarctic
https://lh3.googleusercontent.com/-YN80 ... MG6732.JPG
outdoor girl
https://lh3.googleusercontent.com/-Iddz ... MG6621.JPG
de barao
https://lh3.googleusercontent.com/-gCGs ... MG6625.JPG
i subarctic
https://lh3.googleusercontent.com/-YN80 ... MG6732.JPG
Bardzo ładne pomidorki! Mój De Barao z akcji wygląda jednak inaczej, jest owalno-jajowaty.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też chciałabym wiedzieć, jaki jest w smaku Hammer.
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2Wiąałam nim
Hammer, jak dla mnie nie do końca smakiem spełnia moje upodobania pomidorowe.
Wiązałam z nim duże nadzieje, ale nie do końca mnie zadowolił.
Smak jak dla mnie za mało pomidorowy. Jednak smak to rzecz gustu.
Krzaczek super plenny, niewysoki, a owoce okrąglutkie.
Pierwsze wielkości ciut mniejsze od piłki golfowej. Obecnie są wielkości piłeczki pingpongowej.
pozdrawiam
Krystyna
Wiązałam z nim duże nadzieje, ale nie do końca mnie zadowolił.
Smak jak dla mnie za mało pomidorowy. Jednak smak to rzecz gustu.
Krzaczek super plenny, niewysoki, a owoce okrąglutkie.
Pierwsze wielkości ciut mniejsze od piłki golfowej. Obecnie są wielkości piłeczki pingpongowej.
pozdrawiam
Krystyna
Do pomidorów bezproblemowych, bardzo ładnie wiążących, smacznych i akuratnej wielkości zaliczyłabym malinowego Faworyta
Domownicy chwalą go jeszcze za skórkę, której nie trzeba ściągać podczas jedzenia
Domownicy chwalą go jeszcze za skórkę, której nie trzeba ściągać podczas jedzenia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Faworyt ?Pomyliłaś golfa z bejsbolem. .Może malinowy retro.Kaliber odpowiedni,tylko że dziubek mają.
Może zamiast szukać pomidorów należy sprawić rodzince ciemne okulary?
Rozmiarem pasuje Harzfeuer z Leedla.Owoce o masie ok 70 g.W smaku nienajgorsze,galaretka jest w wystarczającej ilości,żeby nie trzeba było popijać.
Może zamiast szukać pomidorów należy sprawić rodzince ciemne okulary?
Rozmiarem pasuje Harzfeuer z Leedla.Owoce o masie ok 70 g.W smaku nienajgorsze,galaretka jest w wystarczającej ilości,żeby nie trzeba było popijać.
- krysp50
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
kaLo -
Pewnie dziwisz się za co, ale przez przypadek zidentyfikowałeś mojego pomidora NN W ubiegłym roku niektóre sadzonki nie udały się i był to właśnie malinowy retro /ze złości nie zanotowałam sobie/. Oczywiście razem z ziemią wszystkie, bo i inne rachityczne poszły na kompost. Jakie było moje zdziwienie, gdy coś tam zaczęło rosnąc i owocować Dojrzewał bardzo późno, bo i potraktowany był nieodpowiednio, ale zapisałam sobie "pomidor z kompostu" i w tym roku wysiałam. Rośnie pięknie i z daleka już oko cieszy, a pomidorek taki jak lubię - akurat na kanapkę i nie cieknie po brodzie. Zdrowy - ale to wszystkie w tym roku, chociaż są malutkie wyjątki. Ten by pewnie pasował domownikom Laryssa11 pomimo, że malinowy. U mnie na pewno będzie w kolejnym roku - Malinowy retro :
Pewnie dziwisz się za co, ale przez przypadek zidentyfikowałeś mojego pomidora NN W ubiegłym roku niektóre sadzonki nie udały się i był to właśnie malinowy retro /ze złości nie zanotowałam sobie/. Oczywiście razem z ziemią wszystkie, bo i inne rachityczne poszły na kompost. Jakie było moje zdziwienie, gdy coś tam zaczęło rosnąc i owocować Dojrzewał bardzo późno, bo i potraktowany był nieodpowiednio, ale zapisałam sobie "pomidor z kompostu" i w tym roku wysiałam. Rośnie pięknie i z daleka już oko cieszy, a pomidorek taki jak lubię - akurat na kanapkę i nie cieknie po brodzie. Zdrowy - ale to wszystkie w tym roku, chociaż są malutkie wyjątki. Ten by pewnie pasował domownikom Laryssa11 pomimo, że malinowy. U mnie na pewno będzie w kolejnym roku - Malinowy retro :
Pozdrawiam Krystyna