Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Lucynko już dzisiaj nie wietrz, dzisiaj już spokojnie idź odpocząć i nabieraj siły do jesiennych prac :heja
Zwierzątka są równie ważne jak rośliny. Nie wyobrażam sobie mieszkać na wsi i nie mieć tej menażerii ;:306
Monika przyniosła sobie imię, bo koleżanka wychowała miot Kulfona i Monikę ;:306
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MARIO :wit
Bardzo sympatycznie wygladasz na awatarku ;:108
Sorki,że tak dlugo nie pisałem,ale podglądam na bieżąco :!:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu tam są chyba dwie siewki. Zwieszają listki, bo w piątek wieczorem z ziemi wyciągnięte. Ja wcześniej też straciłam dwie Barbule, a ta została u mnie, a nawet się rozsiała.
Na Twoim miejscu jedną siewkę posadziła bym do doniczki i zakopcowala w tunelu, a drugą w ogrodzie w osłoniętym miejscu.
Jak któraś przetrwa, to dobrze, a jeśli nie to przyjedziesz po następną. :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,plony super,ja właśnie dzisiaj robię przecier paprykowy na zupę krem ,lub sos ,pomidorowe przeciery już w spiżarni ,świetnie ułożyłaś kwiatuszki Michałków,bo na krzaczkach wydają sie takie same a jednak kwiatuszki się różnią i pięknie Ci kwitną ,u mnie zaczynają dopiero,nic nie robiłam w ogrodzie 2 dni,bo wczoraj papiery i przetwory ,a dzisiaj grzyby i przetwory,może jutro coś się uda posadzić :uszy jak czegoś znowu nie wymyślę,życzę pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, ja też chwalę avatarek. ;:333

Bardzo ładnie zakwitły Ci astry, no i ta jarzmianka która kwitnie po raz kolejny - piękna jest!
Gratuluję pierwiosnka tego wysokiego, wyhodowanego z nasionka. Ja też mam za sobą dwie próby wyhodowania pierwiosnków z nasion i póki co klapa, więc doceniam Twój sukces. ;:108

Ale, ale - zdjęcie śpiącego Maćka (chyba - bo nie wiem, czy dobrze zapamiętałam imię) jest cudowne. Masz rację - nie ma to jak widok śpiącego kota, a jak jeszcze śpi sobie w jakimś ciekawym miejscu lub komicznej pozycji, to już w ogóle - ubaw na całego! :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Super kotki , ten w słoneczku wygrzewający się jest świetny. Marcinki piękne u mnie pojedynczo rozkwitają a chryzantemy raptem dwie rozkwitły. Noce są naprawdę zimne, czas likwidować warzywniak , pomidorki na okno, ogórki zobaczę , w zeszłym tygodniu jeszcze michę miałam, nie wiem co z burakami robić, właśnie gotuję kolejny gar, a jeszcze tyle w grządkach.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś mam nadzieję że już wróciłaś z ogródka.
Kicie śliczne .
A u mnie Michałki dopiero nieśmiało mają zamiar kwitnąć a Belamkanda ma zamknięte nasionka.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ojej to ja tu dzisiaj jeszcze nie byłam ;:oj wybaczcie ale pochłonęły mnie przetwory ;:131

Witaj Sławku!
Coś Cię zgubiłam, ale obiecuję po przerobieniu darów sadu i pól poprawę ;:168 Dziękuję ;:180

Ewciu niestety dzisiaj tylko kuchnia i co najwyżej taras mnie gościł. Na okrągło obieram, kroję, gotuję, wekuję i nie wiadomo co jeszcze ;:224 Jutro co prawda jakaś wizyta mnie czeka ale po południu barbula jedna zostanie posadzona, a co zrobić z mazusem, bo on też bardzo delikatny ;:oj gdzie u Ciebie rośnie?

Martusiu mnie wkręciła kuchnia, już mam dzisiaj kompletnie dość, jabłka myślałam że się skończyły a tu kolejne dwa kosze spadły ;:202 Suszę, obieram na szczęście wpadła córka więc jej wcisnęłam worek obranych jabłuszek ...niech ich już nie widzę :;230 miałam robić strudel, ale przecież dzisiaj robię sery i tak mi dzień przeleciał. Tobie pewnie też więc wkrótce pójdę spać czego i Tobie życzę i buziaki przesyłam ;:196

Dario dziękuję Ci bardzo ;:168 astry jeszcze będą inne, czekam na te różowe typu stokrotka, a i nowe od Jadzi ;:173 Jarzmianka kwitnie cały sezon i zaczyna się chyba wysiewać ? Pierwiosnka posiałam z nasion a akcji wiosnę zeszłego roku. W tym na wiosnę posadziłam małe roślinki a przez lato urosły wielkie kapusty i zarastają rośliny więc je rozdaję a nie wiem czy wszystkie są w jednym kolorze :?: Świetnie zapamiętałaś imię naszego pupila ;:168 Uwielbiam obserwować koty to dużo lepsze niż TV ;:306

Dorotko ja też już większość pomidorów mam w domu papryki też. Wykopałam buraki i ugotowałam a dzisiaj nastawiłam dwie sałatki z papryką i tylko z cebulką i czosnkiem. Jutro złożę do słoików...znowu kuchnia ;:223 Marcinki a właściwie astry nowobelgijskie w pełni kwitnienia ku uciesze motyli i innych bzyków :;230 Marcinki - jeszcze chyba mam kilka nie rozwiniętych, a astry zaczynają i tu liczę na różne niespodzianki :D Koty ...wiadomo ;:167

Misiu ogród już tylko do 19, bo potem jest ciemno, ale dzisiaj radzi sobie sam, bo robiłam co innego chociaż nierozerwalnie związanego z ogrodem. Jednak jak widzę leżące jabłka, albo M z koszykiem czegoś tam to rzednie mi mina :;230

Życzę Wam kolorowych snów ;:4
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39

Post »

Marysiu, pisałaś że do przetworów używasz octu jabłkowego czy do korniszonów również ???
Pozdrawiam Renia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, na ile zim Ty te wszystkie przetwory przygotowujesz? A może jakiś kataklizm się szykuje, a ja nic o tym nie wiem? ;:110 ;:80
A tak już całkiem poważnie: widzę, że bardzo dużo przetworów robisz. Domyślam się, że nie tylko dla siebie.
Powodzenia w pracy, ale nie przemęczaj się, bo odpocząć też czasem trzeba.
Jak to mawiał mój tato: "Módl się i pracuj, garb ci sam urośnie".
Dobrej nocy, Maryś. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu akurat korniszonów nie robię, bo u mnie nie bardzo lubią. Jedynie kiszę ogórki. Dzisiaj robiłam paprykę i buraczki jedynie z octem jabłkowym, bo spirytusowy zużyłam do ratowania spalonego garnka (nie przeze mnie :D ) Otworzyłam sałatkę szwedzką na samym occie jabłkowym i była pyszna :D Daję mniej więcej jak jest w przepisie 10 % to dwa razy tyle.

Lucynko toż ja jak poczytałam, że Ty robisz przetwory i cały dzień Cię nie będzie to szybko poleciałam w ogród wyzbierałam co się dało i dalej do słoików pakować :;230
Przerabiam wszystko nic nie wyrzucam na kompost taka już jestem :oops: Oczywiście mam kilka gąb co chętnie wezmą i zjedzą :;230 Mam koleżanki i jak się odwiedzamy to sobie dajemy swoje specjały. Nigdzie nie chodzę z pustą ręką :;230
A garb to mi z przodu rośnie tak poniżej serca ;:306 Śpij spokojnie ;:196 :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu!
Jakimś szyfrem z Renią gadasz ;:218?
A te Twoje słoiki niedługo zmienią znane powiedzonko na takie:
Będzie ostra zima, bo Marysia wszystko w słoiki pakuje ;:306.

Buziaki w occie ;:306 - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jaguś Droga Strażniczko Ojczystego Języka!
Już poprawiłam, chociaż jestem tak zmęczona że poprawiam w kółko wszystkie słowa uff!
Jak sama wiesz klęski urodzaju nie zdarzają się co roku :D
I ja Ci przesyłam kiszonego całusa! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”