Moje storczykowo - Jeanne
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
ekstra jest, też dokładnie takiego samego nie widziałamAGNESS pisze:.... tej ,,mućki,, szczerze mówiąc to Ci zazdroszczę, wśród moich storczyków nie ma żadnego z takimi grubymi woskowymi płatkami, nie spotkałam takiego nawet w żadnej kwiaciarni( bo już byłby mój )
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dziewczyny i Chłopaku, dziękuję bardzo za tak liczne odwiedziny
Koralinko, Agness, Mario Tereso, ten bordowo - żółty falenopsis był upolowany w OBI na Dzień Kobiet 2007, był tylko jeden taki i rzecz jadna od razu wylądował w koszyku kwiaty faktycznie ma niespotykane, to jedyny jakiego mam z woskowymi kwiatami. Do tego ma niesamowite liście, bardzo szerokie i w delikatne kropeczki których na zdjęciach nie widać
Joasiu - Art, masz rację, jeszcze całkiem niedawno wręcz labidziłam że mi nic nie rośnie prócz korzeni czy liści trochę też się bałam że może dostają nie taki nawóz jak trzeba, nie w tych proporcjach i dlatego tylko masa zielona przyrasta. Ale okazało się że wystarczyło uzbroić się w cierpliwość Teraz do pełni szczęścia brakuje mi pędu na sabotku i cambrii
Dewuko ależ proszę Cię bardzo, miło mi że spodobała Ci się fotka i czuję się zaszczycona że widnieje na Twojej tapecie
Meniu, Ty czekasz z niecierpliwością, a co ja mam powiedzieć chodzę codziennie, zaglądam do doniczek i tak jak np dziś, na potrzeby dokumentacji mierzę pędy linijką
Blondysiu, zobaczysz na pewno i u Ciebie będzie taki ruch w doniczkach, życzę tego każdemu z całego serca
Storczykowa, poczekaj aż pędziki podrosną i wtedy je sfocisz, ja też się dziś nagomnastykowałam żeby wyłapać ostrość, i przyznam, że czasem to bardzo trudne jest
Marto, Mambo, Dawidzie, od tych pochwał to chyba obrosnę w piórka
Koralinko, Agness, Mario Tereso, ten bordowo - żółty falenopsis był upolowany w OBI na Dzień Kobiet 2007, był tylko jeden taki i rzecz jadna od razu wylądował w koszyku kwiaty faktycznie ma niespotykane, to jedyny jakiego mam z woskowymi kwiatami. Do tego ma niesamowite liście, bardzo szerokie i w delikatne kropeczki których na zdjęciach nie widać
Joasiu - Art, masz rację, jeszcze całkiem niedawno wręcz labidziłam że mi nic nie rośnie prócz korzeni czy liści trochę też się bałam że może dostają nie taki nawóz jak trzeba, nie w tych proporcjach i dlatego tylko masa zielona przyrasta. Ale okazało się że wystarczyło uzbroić się w cierpliwość Teraz do pełni szczęścia brakuje mi pędu na sabotku i cambrii
Dewuko ależ proszę Cię bardzo, miło mi że spodobała Ci się fotka i czuję się zaszczycona że widnieje na Twojej tapecie
Meniu, Ty czekasz z niecierpliwością, a co ja mam powiedzieć chodzę codziennie, zaglądam do doniczek i tak jak np dziś, na potrzeby dokumentacji mierzę pędy linijką
Blondysiu, zobaczysz na pewno i u Ciebie będzie taki ruch w doniczkach, życzę tego każdemu z całego serca
Storczykowa, poczekaj aż pędziki podrosną i wtedy je sfocisz, ja też się dziś nagomnastykowałam żeby wyłapać ostrość, i przyznam, że czasem to bardzo trudne jest
Marto, Mambo, Dawidzie, od tych pochwał to chyba obrosnę w piórka
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
pędziki już są podrośnięte, większość ma już 5-20 cm, niektóre są troszkę mniejsze, ale rosną. tylko pęd białego ma 70 cm i on by się nawet nie zmieścił w całości na fotce, ale już wiąże pąki, to mu zrobię zdj. jak rozkwitnie.Storczykowa, poczekaj aż pędziki podrosną i wtedy je sfocisz, ja też się dziś nagomnastykowałam żeby wyłapać ostrość, i przyznam, że czasem to bardzo trudne jest
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Orionko, życzę Ci byś spotkała takiego na swojej drodze jak zresztą każdemu komu się podoba, trzeba mieć jakiś cel, grunt to wiedzieć czego szukać jak przywiozą do marketu caaaałą paletę storczyków
Dusia nie MOŻE tylko NA PEWNO zrobisz mu fotki jak zakwitnie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
no na pewno zrobię, bo zanosi się na piękne kwitnienie. czasami może być ponad 20 pąków i zwieszający się pęd. na pewno będzie śliczny, mam nadzieję, że się rozwinie.Jeanne pisze:Orionko, życzę Ci byś spotkała takiego na swojej drodze jak zresztą każdemu komu się podoba, trzeba mieć jakiś cel, grunt to wiedzieć czego szukać jak przywiozą do marketu caaaałą paletę storczyków