Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Lucynko już dzisiaj nie wietrz, dzisiaj już spokojnie idź odpocząć i nabieraj siły do jesiennych prac
Zwierzątka są równie ważne jak rośliny. Nie wyobrażam sobie mieszkać na wsi i nie mieć tej menażerii
Monika przyniosła sobie imię, bo koleżanka wychowała miot Kulfona i Monikę
Zwierzątka są równie ważne jak rośliny. Nie wyobrażam sobie mieszkać na wsi i nie mieć tej menażerii
Monika przyniosła sobie imię, bo koleżanka wychowała miot Kulfona i Monikę
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MARIO
Bardzo sympatycznie wygladasz na awatarku
Sorki,że tak dlugo nie pisałem,ale podglądam na bieżąco
Pozdrawiam,
Sławek
Bardzo sympatycznie wygladasz na awatarku
Sorki,że tak dlugo nie pisałem,ale podglądam na bieżąco
Pozdrawiam,
Sławek
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu tam są chyba dwie siewki. Zwieszają listki, bo w piątek wieczorem z ziemi wyciągnięte. Ja wcześniej też straciłam dwie Barbule, a ta została u mnie, a nawet się rozsiała.
Na Twoim miejscu jedną siewkę posadziła bym do doniczki i zakopcowala w tunelu, a drugą w ogrodzie w osłoniętym miejscu.
Jak któraś przetrwa, to dobrze, a jeśli nie to przyjedziesz po następną.
Na Twoim miejscu jedną siewkę posadziła bym do doniczki i zakopcowala w tunelu, a drugą w ogrodzie w osłoniętym miejscu.
Jak któraś przetrwa, to dobrze, a jeśli nie to przyjedziesz po następną.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,plony super,ja właśnie dzisiaj robię przecier paprykowy na zupę krem ,lub sos ,pomidorowe przeciery już w spiżarni ,świetnie ułożyłaś kwiatuszki Michałków,bo na krzaczkach wydają sie takie same a jednak kwiatuszki się różnią i pięknie Ci kwitną ,u mnie zaczynają dopiero,nic nie robiłam w ogrodzie 2 dni,bo wczoraj papiery i przetwory ,a dzisiaj grzyby i przetwory,może jutro coś się uda posadzić jak czegoś znowu nie wymyślę,życzę pięknych snów
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Marysiu, ja też chwalę avatarek.
Bardzo ładnie zakwitły Ci astry, no i ta jarzmianka która kwitnie po raz kolejny - piękna jest!
Gratuluję pierwiosnka tego wysokiego, wyhodowanego z nasionka. Ja też mam za sobą dwie próby wyhodowania pierwiosnków z nasion i póki co klapa, więc doceniam Twój sukces.
Ale, ale - zdjęcie śpiącego Maćka (chyba - bo nie wiem, czy dobrze zapamiętałam imię) jest cudowne. Masz rację - nie ma to jak widok śpiącego kota, a jak jeszcze śpi sobie w jakimś ciekawym miejscu lub komicznej pozycji, to już w ogóle - ubaw na całego!
Bardzo ładnie zakwitły Ci astry, no i ta jarzmianka która kwitnie po raz kolejny - piękna jest!
Gratuluję pierwiosnka tego wysokiego, wyhodowanego z nasionka. Ja też mam za sobą dwie próby wyhodowania pierwiosnków z nasion i póki co klapa, więc doceniam Twój sukces.
Ale, ale - zdjęcie śpiącego Maćka (chyba - bo nie wiem, czy dobrze zapamiętałam imię) jest cudowne. Masz rację - nie ma to jak widok śpiącego kota, a jak jeszcze śpi sobie w jakimś ciekawym miejscu lub komicznej pozycji, to już w ogóle - ubaw na całego!
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super kotki , ten w słoneczku wygrzewający się jest świetny. Marcinki piękne u mnie pojedynczo rozkwitają a chryzantemy raptem dwie rozkwitły. Noce są naprawdę zimne, czas likwidować warzywniak , pomidorki na okno, ogórki zobaczę , w zeszłym tygodniu jeszcze michę miałam, nie wiem co z burakami robić, właśnie gotuję kolejny gar, a jeszcze tyle w grządkach.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś mam nadzieję że już wróciłaś z ogródka.
Kicie śliczne .
A u mnie Michałki dopiero nieśmiało mają zamiar kwitnąć a Belamkanda ma zamknięte nasionka.
Kicie śliczne .
A u mnie Michałki dopiero nieśmiało mają zamiar kwitnąć a Belamkanda ma zamknięte nasionka.
- Maska
- Kontakt:
Ojej to ja tu dzisiaj jeszcze nie byłam wybaczcie ale pochłonęły mnie przetwory
Witaj Sławku!
Coś Cię zgubiłam, ale obiecuję po przerobieniu darów sadu i pól poprawę Dziękuję
Ewciu niestety dzisiaj tylko kuchnia i co najwyżej taras mnie gościł. Na okrągło obieram, kroję, gotuję, wekuję i nie wiadomo co jeszcze Jutro co prawda jakaś wizyta mnie czeka ale po południu barbula jedna zostanie posadzona, a co zrobić z mazusem, bo on też bardzo delikatny gdzie u Ciebie rośnie?
Martusiu mnie wkręciła kuchnia, już mam dzisiaj kompletnie dość, jabłka myślałam że się skończyły a tu kolejne dwa kosze spadły Suszę, obieram na szczęście wpadła córka więc jej wcisnęłam worek obranych jabłuszek ...niech ich już nie widzę miałam robić strudel, ale przecież dzisiaj robię sery i tak mi dzień przeleciał. Tobie pewnie też więc wkrótce pójdę spać czego i Tobie życzę i buziaki przesyłam
Dario dziękuję Ci bardzo astry jeszcze będą inne, czekam na te różowe typu stokrotka, a i nowe od Jadzi Jarzmianka kwitnie cały sezon i zaczyna się chyba wysiewać ? Pierwiosnka posiałam z nasion a akcji wiosnę zeszłego roku. W tym na wiosnę posadziłam małe roślinki a przez lato urosły wielkie kapusty i zarastają rośliny więc je rozdaję a nie wiem czy wszystkie są w jednym kolorze Świetnie zapamiętałaś imię naszego pupila Uwielbiam obserwować koty to dużo lepsze niż TV
Dorotko ja też już większość pomidorów mam w domu papryki też. Wykopałam buraki i ugotowałam a dzisiaj nastawiłam dwie sałatki z papryką i tylko z cebulką i czosnkiem. Jutro złożę do słoików...znowu kuchnia Marcinki a właściwie astry nowobelgijskie w pełni kwitnienia ku uciesze motyli i innych bzyków Marcinki - jeszcze chyba mam kilka nie rozwiniętych, a astry zaczynają i tu liczę na różne niespodzianki Koty ...wiadomo
Misiu ogród już tylko do 19, bo potem jest ciemno, ale dzisiaj radzi sobie sam, bo robiłam co innego chociaż nierozerwalnie związanego z ogrodem. Jednak jak widzę leżące jabłka, albo M z koszykiem czegoś tam to rzednie mi mina
Życzę Wam kolorowych snów
Witaj Sławku!
Coś Cię zgubiłam, ale obiecuję po przerobieniu darów sadu i pól poprawę Dziękuję
Ewciu niestety dzisiaj tylko kuchnia i co najwyżej taras mnie gościł. Na okrągło obieram, kroję, gotuję, wekuję i nie wiadomo co jeszcze Jutro co prawda jakaś wizyta mnie czeka ale po południu barbula jedna zostanie posadzona, a co zrobić z mazusem, bo on też bardzo delikatny gdzie u Ciebie rośnie?
Martusiu mnie wkręciła kuchnia, już mam dzisiaj kompletnie dość, jabłka myślałam że się skończyły a tu kolejne dwa kosze spadły Suszę, obieram na szczęście wpadła córka więc jej wcisnęłam worek obranych jabłuszek ...niech ich już nie widzę miałam robić strudel, ale przecież dzisiaj robię sery i tak mi dzień przeleciał. Tobie pewnie też więc wkrótce pójdę spać czego i Tobie życzę i buziaki przesyłam
Dario dziękuję Ci bardzo astry jeszcze będą inne, czekam na te różowe typu stokrotka, a i nowe od Jadzi Jarzmianka kwitnie cały sezon i zaczyna się chyba wysiewać ? Pierwiosnka posiałam z nasion a akcji wiosnę zeszłego roku. W tym na wiosnę posadziłam małe roślinki a przez lato urosły wielkie kapusty i zarastają rośliny więc je rozdaję a nie wiem czy wszystkie są w jednym kolorze Świetnie zapamiętałaś imię naszego pupila Uwielbiam obserwować koty to dużo lepsze niż TV
Dorotko ja też już większość pomidorów mam w domu papryki też. Wykopałam buraki i ugotowałam a dzisiaj nastawiłam dwie sałatki z papryką i tylko z cebulką i czosnkiem. Jutro złożę do słoików...znowu kuchnia Marcinki a właściwie astry nowobelgijskie w pełni kwitnienia ku uciesze motyli i innych bzyków Marcinki - jeszcze chyba mam kilka nie rozwiniętych, a astry zaczynają i tu liczę na różne niespodzianki Koty ...wiadomo
Misiu ogród już tylko do 19, bo potem jest ciemno, ale dzisiaj radzi sobie sam, bo robiłam co innego chociaż nierozerwalnie związanego z ogrodem. Jednak jak widzę leżące jabłka, albo M z koszykiem czegoś tam to rzednie mi mina
Życzę Wam kolorowych snów
Marysiu, pisałaś że do przetworów używasz octu jabłkowego czy do korniszonów również ???
Pozdrawiam Renia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, na ile zim Ty te wszystkie przetwory przygotowujesz? A może jakiś kataklizm się szykuje, a ja nic o tym nie wiem?
A tak już całkiem poważnie: widzę, że bardzo dużo przetworów robisz. Domyślam się, że nie tylko dla siebie.
Powodzenia w pracy, ale nie przemęczaj się, bo odpocząć też czasem trzeba.
Jak to mawiał mój tato: "Módl się i pracuj, garb ci sam urośnie".
Dobrej nocy, Maryś.
A tak już całkiem poważnie: widzę, że bardzo dużo przetworów robisz. Domyślam się, że nie tylko dla siebie.
Powodzenia w pracy, ale nie przemęczaj się, bo odpocząć też czasem trzeba.
Jak to mawiał mój tato: "Módl się i pracuj, garb ci sam urośnie".
Dobrej nocy, Maryś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Kontakt:
Reniu akurat korniszonów nie robię, bo u mnie nie bardzo lubią. Jedynie kiszę ogórki. Dzisiaj robiłam paprykę i buraczki jedynie z octem jabłkowym, bo spirytusowy zużyłam do ratowania spalonego garnka (nie przeze mnie ) Otworzyłam sałatkę szwedzką na samym occie jabłkowym i była pyszna Daję mniej więcej jak jest w przepisie 10 % to dwa razy tyle.
Lucynko toż ja jak poczytałam, że Ty robisz przetwory i cały dzień Cię nie będzie to szybko poleciałam w ogród wyzbierałam co się dało i dalej do słoików pakować
Przerabiam wszystko nic nie wyrzucam na kompost taka już jestem Oczywiście mam kilka gąb co chętnie wezmą i zjedzą Mam koleżanki i jak się odwiedzamy to sobie dajemy swoje specjały. Nigdzie nie chodzę z pustą ręką
A garb to mi z przodu rośnie tak poniżej serca Śpij spokojnie
Lucynko toż ja jak poczytałam, że Ty robisz przetwory i cały dzień Cię nie będzie to szybko poleciałam w ogród wyzbierałam co się dało i dalej do słoików pakować
Przerabiam wszystko nic nie wyrzucam na kompost taka już jestem Oczywiście mam kilka gąb co chętnie wezmą i zjedzą Mam koleżanki i jak się odwiedzamy to sobie dajemy swoje specjały. Nigdzie nie chodzę z pustą ręką
A garb to mi z przodu rośnie tak poniżej serca Śpij spokojnie
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu!
Jakimś szyfrem z Renią gadasz ?
A te Twoje słoiki niedługo zmienią znane powiedzonko na takie:
Będzie ostra zima, bo Marysia wszystko w słoiki pakuje .
Buziaki w occie - Jagi
Jakimś szyfrem z Renią gadasz ?
A te Twoje słoiki niedługo zmienią znane powiedzonko na takie:
Będzie ostra zima, bo Marysia wszystko w słoiki pakuje .
Buziaki w occie - Jagi
- Maska
- Kontakt:
Jaguś Droga Strażniczko Ojczystego Języka!
Już poprawiłam, chociaż jestem tak zmęczona że poprawiam w kółko wszystkie słowa uff!
Jak sama wiesz klęski urodzaju nie zdarzają się co roku
I ja Ci przesyłam kiszonego całusa!
Już poprawiłam, chociaż jestem tak zmęczona że poprawiam w kółko wszystkie słowa uff!
Jak sama wiesz klęski urodzaju nie zdarzają się co roku
I ja Ci przesyłam kiszonego całusa!